"Cartea Pierduta" sau ultimele profetii ale lui Nostradamus

O carte misterioasa care contine profetii criptice a fost descoperita  la Biblioteca Nationala din Roma si exista dovezi ca aceasta ar reprezenta munca finala a faimosului si controversatului Nostradamus, cel mai renumit clarvazator al lumii. Mai interesant decat descoperirea cartii insasi este continutul ei care, conform specialistilor, era atat de inspaimantator si blasfemiator incat, in acele vremuri, s-a dorit ascunderea ei. Volumul a fost intitulat “Cartea Pierduta”.
Manuscrisul apartinuse initial fiului lui Nostradamus, care l-a donat lui Papa Urban al VIII-lea.

“Cartea pierduta” a lui Nostradamus exploreaza unele din profetiile acestuia care l-au facut celebru, iar volumul contine de asemenea si o serie de schite si desene care vorbesc despre lucruri inspaimantatoare pentru generatiile actuale. Printre file se pot astfel vedea, conform cercetatorilor, imagini care indica un viitor plin de probleme pentru Biserica Catolica, iar una dintre schite reprezinta chiar asasinarea unuia dintre cei mai iubiti Papi ai erei moderne.
Exista si desene care ilustreaza cele doua Razboaie Mondiale sau miscari politice precum comunismul si fascismul. Exista si indicii, de asemenea, despre curentele conflicte globale, inclusiv ascensiunea fundamentalismului.
Unele voci care se intreaba daca nu cumva titlurile ziarelor din intreaga lume, care vorbesc despre terorism, incalzirea globala, epidemii si pandemii sau catastrofe naturale nu duc cumva la aceleasi concluzii ca cele ale lui Nostradamus. Mai mult decat atat, unii oameni de stiinta sustin ca Nostradamus a vorbit foarte clar si despre cel de-al Treilea Razboi Mondial.
Insa evident ca exista si sceptici care sunt de parere ca aceste informatii nu sunt decat speculatii si zvonuri neintemeiate. Aceiasi sceptici sustin ca acele catrene ale lui Nostradamus sunt atat de criptice incat pot fi interpretate in zeci de feluri, insa cercetatorii care au studiat in amanunt lucrarile sale afirma cu tarie ca acesta si-a exprimat foarte clar opiniile si profetiile.

Multi oameni de stiinta au declarat in 2001 ca cel de-al Treilea Razboi Mondial va incepe anul urmator, adica 2002, insa Nostradamus nu s-a referit niciodata la o data precisa.
In “Cartea Pierduta” se vorbeste despre un conflict in Statele Unite ale Americii si Iran, un nou atentat terorist de proportii asupra SUA, despre Osama bin Laden, si chiar despre un atac nuclear asupra Romei, care il determina pe Papa sa paraseasca Vaticanul si sa se refugieze intr-o alta locatie. Conform altor teorii, orasul vizat nu ar fi capitala italiana, ci Parisul.
Nostradamus mai vorbea despre aparitia unor noi arme de ucidere in masa, despre un “al treilea Antichrist”, o “Noua ordine mondiala”, precum si despre catastrofe naturale provocate insa de “masinariile” oamenilor.
Se pare ca Statele Unite ale Americii vor fi cele mai afectate de catastrofe naturale, in special cutremure si indundatii, care vor provoca adevarate razboaie civile si saracie lucie.
SUA vor fi falimentate incercand sa faca fata catastrofelor. In acea perioada, trei mari natiuni vor sari in ajutorul americanilor.
Nostradamus mai sustine ca un lider din Estul Mijlociu va putea obtine arma nucleara pe care nu va ezita sa o foloseasca pentru a-si atinge ambitiile.
Conform vizionarului francez, cel de-al Treilea Razboi Mondial va fi declansat de asasinarea unui lider controversat pe care l-a numit “Mabus”. Acesta ar putea fi chiar liderul palestinian Mahmoud Abbas, presdintele Iranului Mahmoud Ahmadinejad, vicepremierul sarb, Miroljub Labus, sau chiar George Bush.
In afara conflictelor politice se mai pomeneste si despre un corp ceresc foarte periculos, care poate reprezenta o amenintare impotriva omenirii. Aceasta previziune se potriveste cu alte profetii antice.
Atat Nostradamus cat si Edgar Cayce, sau Sfantul Ioan au vorbit despre vremuri care vor aduce cutremure de proportii si catastrofe geologice.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.