Intre mister si realitate - Contele de St.Germaine


Aura de mister din jurul contelui de St.Germaine dainuie de sute de ani si cu toate supozitiile facute despre acest personaj inca s-a ramas pe teritoriul presupunerilor . Ce stim sigur este ca el nu este un sfant in sensul catolic al cuvantului si nu trebuie confundat cu Saint Germanus sau cu Saint Germaine Cousin, doi sfinti din calendarul catolic. Saint Germain a trait cu adevarat si a purtat titlul de conte al regiunii franceze denumite Saint Germain, prin urmare si-a luat numele de conte de Saint Germain.

Avea sange albastru si s-a nascut intre 1690 si 1710 - nu se stie cu exactitate cand - si exista dispute in ceea ce priveste ascendenta sa. Unii afirma ca a fost fiul lui Marie de Neubourg, vaduva regelui Carlos al II-lea al Spaniei si ca tatal sau a fost contele Adanero. Altii (mai ales teozofii) considera ca tatal sau a fost printul Rackoczy al Transilvaniei.
Sunt putini cei care afirma ca a fost chiar printul Rackoczy. Altii il considera a fi evreu portughez. In pofida controverselor in ceea ce priveste originea sa toti sunt de acord ca Saint Germain a frecventat cercurile din inalta societate si familiile regale ale Europei.

Era foarte talentat, canta la vioara ca un virtuos, era medium, cunostea perfect foarte multe limbi straine si picta extraordinar. A studiat si a predat stiintele oculte si alchimia si a fost implicat in constituirea unor societati secrete, inclusiv francmasoneria. Se spune ca a reusit sa preschimbe plumbul in aur si ca stia cum sa elimine impuritatile din diamante, ca putea chiar sa faca sa creasca dimensiunile acestora.
El le-a dat de asemenea prietenilor sai elixiruri care le-au sters ridurile si i-au intinerit. S-ar putea ca toate acestea sa fie adevarate deoarece majoritatea consemnarilor il prezinta pe el insusi de-a lungul intregii sale vieti ca pe un barbat aflat la deplina sa maturitate. Se mai spune ca, desi iesea in mod frecvent sa cineze cu prietenii, nu manca niciodata in public. El le-a povestit multora ca singurul aliment pe care l-a mancat vreodata era o fiertura, un terci de ovaz special pe care si-l prepara acasa.

Insemnarile despre el relateaza ca avea o stare a sanatatii foarte buna, desi nimeni nu a confirmat vreodata sursa datelor despre starea sanatatii sale. El picta in lucrarile sale pietre pretioase in culori vii si purta mereu cristale asupra lui, pe care le daruia celor din jur.
Saint Germain a pastrat pentru sine datele privind nasterea sa si intamplari din viata sa si in timpul sau a fost considerat un om fascinant si misterios. Cateodata facea referiri la vietile trecute, spunand, de exemplu, ca a trait in perioada lui Nero la Roma.

De asemenea a mai afirmat ca se va intoarce in Franta peste o suta de ani. Printul Charles de Hesse Kassel, cu care Saint Germain a practicat alchimia si care i-a fost foarte apropiat, a afirmat ca Saint Germain a murit in castelul sau la data de 27 februarie 1784. Pe de alta parte surse credibile afirma ca Saint Germain a fost vazut cativa ani mai tarziu. De exemplu, rapoartele oficiale francmasone afirma ca Saint-Germain a fost reprezentantul francez la conventia francmasoneriei din anul 1785.

Saint Germain s-a implicat profund in politica Frantei si a fost apropiatul regelui Ludovic al XVI-lea, reprezentandu-l pe acesta in diverse misiuni. Se presupune ca Saint Germain este in mare masura responsabil de venirea la tron a reginei Ecaterina cea Mare.
Un vizionar ce si-a oferit capacitatile mediumnice benevol, Saint Germain a realizat in particular lecturi pentru capetele incoronate si pentru cei ce aveau o influenta sociala deosebita. De exemplu, el i-a expus Mariei Antoaneta profetiile sale privind Revolutia Franceza cu 15 ani inainte de a avea loc. Uneori comportamentul ciudat si excentric al lui Saint Germain ii crea acestuia necazuri, el fiind arestat de cateva ori.
Unii cred ca Saint Germain a atins starea nemuririi si ca si-a inscenat propria moarte pentru a evita atragerea atentiei asupra sa. Annie Besant, teozof, a afirmat ca l-a intalnit in 1896. Guy Ballard, al carui pseudonim este Godre Ray King, a scris despre intalnirea cu Saint Germain de la Mount Shasta, California, in anii 30. De curand Elizabeth Clare Prophet a scris si a vorbit despre Saint Germain si a subliniat faptul ca ea este incredintata ca acesta poarta flacara violeta pentru a transforma energiile joase.
In cercurile New Age se considera ca in vietile anterioare a fost, printre altii, Iosif, tatal lui Iisus, Merlin, Shakespeare si Cristofor Columb.

Este considerat a fi Lordul celei de a saptea raze, care are, in ierarhia vibratiei culorilor, vibratia inalta a culorii violet. Cu alte cuvinte el este o figura reprezentativa a miscarii ascensionale a rasei umane si a Marii Fratii Albe.

Saint Germain este un maestru inaltat iubitor si binevoitor care doreste sa lucreze cu lucratorii intru lumina, adica cu cei ce vor sa ajute la purificarea lumii. El ne da orientare, protectie psihica si curaj; ne ofera purificarea spatiului, perseverenta, motivatie in viata, manifestari miraculoase. Daca ne ofera calitati asemanatoare cu cele pe care ni le ofera arhanghelul Mihail, acestea nu sunt accidentale deoarece cei doi lucreaza impreuna.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.