Karma si influenta astrologica, o influenta modificabila


Ni se spune că Legea Karmei (Lege a Cauzei şi a Efectului) alege în mod inteligent Semnul Zodiacal care trebuie să ne guverneze existenţa: astfel ne naştem sub Semnul Zodiacal care ne corespunde.

Pe de altă parte, din punct de vedere astrologic i se dă importanţă de asemenea Semnului Ascendentului şi în general este relaţionat cu personalitatea şi aspectul fizic al individului.

Aceasta nu se neagă la fel şi faptul că temperamentul cuiva, fie el Limfatic, Nervos, Sangvinic sau Bilios (sau Melancolic, Flegmatic, Sangvinic şi Coleric), rezultă aproape în totalitate din Elementul Semnului ascendent, fie acesta de Pământ, Apă, Aer sau Foc.

Nu ne îndoim nici de importanţa Temperamentului pentru compatibilitatea practică conjugală, nici de afinitatea în Sfera Intelectuală, Emoţională, Instinctivă, Motrice şi Sexuală. Vrem doar să subliniem că Personalitatea ne leagă de Karma, căci aceasta se află depozitată în ea şi că Moştenirea Genetică este instrumentul Legii Karmei.

Nu există îndoială că dacă, în loc să profităm de influenţa Semnului nostru Zodiacal pentru a ne autodepăşi şi pentru a-i ajuta, în mod real, pe semenii noştri, ne polarizăm cu aspectul negativ al acelui semn, atunci, este natural ca în următoarea noastră existenţă să suferim consecinţele propriilor noastre greşeli.

În acest sens, Moştenirea Genetică şi circumstanţele mediului înconjurător în care ne vom desfăşura (şi pe care noi le-am creat, în existenţa anterioară) în timpul copilăriei, sunt cele care ne configurează Corpul Fizic, Temperamentul şi Personalitatea.

„Legea este Lege ÅŸi Legea se împlineÅŸte”, aceasta este teribil de adevărat. Nu este inteligent să protestăm împotriva JustiÅ£iei Cosmice, mai ales când ea ne face să plătim, cu multă milă, ceea ce datorăm, ÅŸi chiar dacă uneori efectele sale sunt neplăcute, să nu uităm că noi culegem ceea ce singuri am semănat ÅŸi am generat în trecut. Interesant este să învăţăm din fiecare circumstanţă a vieÅ£ii, oricât de dificilă ar fi aceasta ÅŸi să ne perfecÅ£ionăm ca fiinÅ£e umane. Este necesar să subliniem că Legea Cauzalităţii Cosmice este JustiÅ£ie Obiectivă ÅŸi Milă Divină.

InfluenÅ£a Zodiacală a semnului dominant în perioada anului în care ne naÅŸtem, ne pregăteÅŸte pentru a obÅ£ine beneficiul maxim al circumstanÅ£elor noastre concrete din această existenţă; aceeaÅŸi influenţă conferă mentalităţii ÅŸi temperamentului nostru un caracter relaÅ£ionat cu elementul Pământ, Apă, Aer sau Foc. nsă dacă nu profităm de această oportunitate de „a lucra asupra noastră înÅŸine”, atunci, prin tendinÅ£a spre dezordine sau entropie a mecanicii naturale a lucrurilor, vom comite greÅŸeli ÅŸi vom dezvolta sau vom alimenta vechi defecte psihologice, proprii aspectului negativ al Semnului nostru Zodiacal. Inevitabil, acele greÅŸeli vor fi cauze ÅŸi origini ale unor defecte posterioare ÅŸi efecte asupra noastră înÅŸine.

Dimpotrivă, dacă, studiind Gnoza înÅ£elegem sensul Muncii Esoterice Gnostice ÅŸi îndeplinim Datoria Cosmică ExistenÅ£ială a FiinÅ£ei, ne vom polariza cu aspectul pozitiv al Semnului nostru Zodiacal ÅŸi în consecinţă, acesta ne va fi mai util în munca de a face să înflorească Calităţile Solare sau VirtuÅ£ile care se află în profunzimea FiinÅ£ei noastre Reale, ÅŸi de asemenea ne vom elibera de Karma ÅŸi de „Tirania Zodiacală”, inclusiv vom ajunge să ne schimbăm semnul după voinţă.

Organismul uman este un Zodiac Viu şi în fiecare dintre cele 12 Constelaţii, doarme Conştiinţa în mod profund. Avem nevoie să ne trezim Conştiinţa pentru a face să strălucească şi să scânteieze fiecare dintre părţile propriului nostru Zodiac microcosmic.

Întregul nostru Zodiac trebuie să se transforme în Lumină şi Splendoare.

Astrologii Profani vă vor spune că o cuadratură a lui Saturn cu Marte vă va aduce o catastrofă sau că o opoziţie a lui Venus cu Marte un eşec amoros etc., însă aceste Pronosticuri ale Astrologiei Profane POT EŞUA, chiar de calculele matematice sunt exacte, pentru că FORŢELE SIDERALE nu sunt forţe oarbe, sunt razele Geniilor Siderali şi aceşti Seniori pot modifica toate evenimentele omeneşti chiar dacă horoscopul este plin de cuadraturi şi opoziţii.

“Stă scris cu cărbuni aprinÅŸi în cartea vieÅ£ii, că cel ce obÅ£ine Eliminarea totală a Egoului poate ajunge să-ÅŸi schimbe semnul ÅŸi influenÅ£ele după voinţă.”
Samael Aun Weor

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.