Mesajul cristalelor - Piatra Lunii


Piatra Lunii- sau piatra norocului- a fost intotdeauna foarte populara in India., unde este considerata o piatra sacra, magica, dar  apreciata si de romani si de greci. Romanii credeau ca Piatra Lunii s-a format in mod magic din lumina Lunii si a fost utilizata pentru crearea de bijuterii romane inca din anul 100 D.Ch. Grecii antici si romanii asociau Piatra Lunii cu zeitatile Lunii. Piatra Lunii sau Moonstone era foarte populara printer bijuteriile Art Nouveau de la inceputul sec.XX . In aceasta perioada barbatii purtau Pietrele Lunii la acele de cravata, la butoni, inele si montate ca ornamente pe lanturile de la ceasuri, iar femeile purtau Pietrele Lunii la bratari, brose, inele, cercei si coliere.

Se spune ca Piatra Lunii este o piatra cu conotatii mistice, o piatra a norocului si a emotiilor, piatra tipic feminine, piatra a iubirii si sperantei si , de asemenea, piatra a dorintelor implinite. In ulte locuri este considerate o piatra a viselor, se spune ca daca o porti vei avea vise placute.
Piatra Lunii este asociata cu Luna si apa. Este o piatra a dragostei si se spune ca adduce dragostea celui care o poarta ( daca dai iubitului(ei) o Piatra a Lunii cand este luna plina veti avea mereu pasiune unul pentru celalalt).
Piatra Lunii este o gema foarte personala: este reflectia persoanei care o poseda, arata exact realitatea. Este foarte buna pentru femei , stimuleaza functionarea glandei pineale si echilibreaza ciclurile hormonale interne cu ritmul naturii.
Piatra Lunii este pretuita pentru ca:
- aduce noroc
- ajuta in a prevedea viitorul
- ajuta in intuitie, adduce inspiratie
- aduce success in dragoste si in afaceri
- ofera protectie pe pamant si pe apa

Culoare: incolora, albicioasa, galbena,  verde, roz, alb-argintiu sau alb laptos cu o usoara stralucire de albastru cand piatra este miscata ( fenomen numit adularescenta).
Se gaseste in India, Mexic, Australia, SUA, Brazilia, Elvetia. Sri Lanka este cea mai importanta sursa de Piatra Lunii in ceea ce priveste volumul si calitatea.

Ingrijirea si curatarea
Datorita duritatii relative scazute piatra Lunii este fragile si tebuie ferita de zgaraieturi printr0o manipulare atenta. Trebuie purtata cu precautie inelele sau bratarile cu Piatra Lunii intrucat prezinta o usoara tendinta spre spargere. Nu se curate cu abur sau ultrasunete, se curate doar cu o carpa moale. Cele mai valoroase sunt cele incolore, transparente si cu o stralucire puternica de albastru.
Zodii: Rac, Balamta, Scorpion, Sagetator, Pesti
Chakre : 2, 3, 4, 5, 6, 7

Efecte:
Piatra a norocului, a iubirii si emotiilor, a dorintelor implinite, simbolizeaza cel de-al treilea ochi, protejeaza noile inceputuri, schimbarile in viata, calatoriile, casnicia, copiii, femeile, destinul, somnul. Stimuleaza altruismul, intuitia, increderea, cunoasterea, afectiunea, ocrotirea, aprecierea de sine. Scade anxietatea, stresul, egoismul, starile conflictuale, slabiciunile, inhibitiile.
Recomandata celor care au tendinta de a cheltui prea mult.

Sanatate
Benefica pentru stomac, splina, pancreas, inima, plamani, intestine, piele, ochi, asimilarea elementelor nutritive. Benefica femeilor la nastere, tuse uscata, senzatie de arsura, tensiune arteriala, febra , insomnie, muscaturi de insecte, dureri de cap, greturi, infertilitate.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.