Mesajul cristalelor

Turcoaza(peruzea)

Istoric
Deosebit de pretuita de azteci, egipteni, tibetani, iar mai tarziu de otomani, turcoaza a fost utilizata de foarte multa vreme pentru confectionarea vaselor, inelelor, broselor, bratarilor si altor bijuterii.Era considerata o piatra a fericirii in Orient si exista credinta ca il fereste pe purtator de muscatura serpilor.
Astrologie
Protejeaza nativii din Pesti si Sagetator(babilonieni).
Chakra: Gat
Culoare: albastru, verde-albastrui, verde-mar, maro-deschis
Caracteristici:

Se gaseste in Turcia, in Peninsula Sinai, dar si in Iran, SUA etc. Rareori se gaseste la o adancime mai mare de 3,5 m; mai des apare direct la suprafata ori in imediata apropiere a acesteia. Se formeaza de obicei in crapaturile pietrelor de origine vulcanica.
Este piatra lunii Decembrie si a zodiei Sagetatorului, fiind asociata numerologic cu cifra 1.
Este piatra pretioasa a Persiei, a iernii, dar si a planetelor Venus si Mercur. Se potriveste cel mai bine zilei de sambata, iar miercuri are proprietati de talisman.
In Efod, ocupa pozitia a 11-a, iar in timpul zilei reprezinta ora 5 dimineata, cand Cerul incepe sa-i imbrace culoarea albastra. Este asociata cu ingerul Verkiel, ingerul lunii iulie, protectorul Leului zodiacal si guvernatorul Soarelui.
Cromatic, in ciuda traditiei care considera ca Turcoaza este doar albastra, ea prezinta o serie de varietati, de la galben-verzui la verde mar, verde-albastrui si pana la cele mai pure nuante albastre.
Toate turcoazele contin in structura lor apa. Este singura piatra pe baza de fosfat care se poate arde. Datorita porozitatii, murdaria, sapunul, serul, grasimea, lichidele cu care vine in contact o impurifica, modificandu-i culoarea spre verde-murdar.
Foarte eficace, ofera confort spiritului si buna dispozitie corpului. Piatra protectoare, a fost utilizata pentru amulete din cele mai vechi timpuri. Cunoscuta pentru schimbarea culorii in caz de infidelitate. Favorizeaza armonia spirituala si creeaza posibilitatea comunicarii cu lumea fizica si lumile spirituale. Plasata pe al treilea ochi, mareste intuitia ai face meditatia mai profunda. Pe chakra gatului, inlatura vechile angajamente, inhibitii si prohibitii si permite sufletului sa se exprime mai mult. Exploreaza vietile anterioare, aratand permanenta croirii "destinului" si faptul ca acesta depinde de ceea ce facem in fiecare moment.
Turcoaza este o piatra de purificare, care inlatura energia negativa si elimina ceata electromagnetica, oferind protectie impotriva poluantilor din mediul inconjurator. Echilibreaza si aliniaza toate chakrele cu corpurile subtile, pune in acord planul fizic cu cel spiritual. In gandirea traditionala, turcoaza uneste pamantul si cerul, reunind energiile masculine si feminine. Piatra echilibrata ce favorizeaza dezvoltarea personala, ajuta in reglarea problemelor in maniera creativa si atenueaza nervozitatea atunci cand vorbim in public.
In plan psihologic, turcoaza fortifica. Elimina atitudinea de martir.
In plan mental, inspira calmul interior permitandu-ne sa ramanem si in alerta, si dezvolta inventivitatea.
In plan emotional, stabilizeaza schimbarile de stare si confera serenitate. Stimuleaza dragostea romantica.
In plan fizic, turcoaza este excelenta in cazurile de epuizare sau atacuri de panica. Intre altele, protejeaza impotriva influentelor exterioare sau a poluantilor atmosferici.
Efecte tamaduitoare
Din punct de vedere terapeutic, turcoaza se numara printre cele mai importante pietre. Are efect intaritor asupra corpului fizic, accelereaza regenerarea tesuturilor, ajuta in tratarea foarte multor maladii. Influenta sa rezida in echilibrarea tuturor centrilor energetici, a meridianelor, a corpurilor vibrationale. Prin acestea din urma actioneaza asupra dezvoltarii constiintei superioare.
Fortifica meridianele corpului si campurile energetice subtile. Intareste sistemul imunitar fizic si psihic si genereaza tesuturile, favorizeaza asimilarea substantelor nutritive, alunga poluarea si infectiile virale, ingrijeste ansamblul corpului si indeosebi ochii (cataracta). Diminueaza aciditatea excesiva. Benefica pentru guta, reumatism si stomac. Aceasta piatra este antiinflamatoare si detoxifianta. Atenueaza crampele si durerile.
Utilizata in tratarea afectiunilor nasului, gatului, plamanilor, tonifica inima, imbunatateste vederea; piatra se descarca in apa, apoi se reincarca pentru scurt timp la soare.
Pozitionare:
Se poate purta pe oricare parte a corpului, in special pe gat, al treilea ochi si plexul solar. Ea provoaca intr-un timp scurt ameliorarea suferintelor din zonele apropiate. Efectul este intarit daca este purtata in montura de argint, ca inel ori ca bratara pe mana. Elixir excelent. Elixirul se poate folosi in apa de baie sau ca balsam (in amestec cu uleiuri de masaj).
Precautii:
Feriti turcoaza de schimbarile bruste de temperatura, abraziune, transpiratie, acizi, sapun si detergenti. Curatati cu apa distilata cu agenti de umezire. Pentru indepartarea uleiurilor si grasimii, tineti-o in alcool peste noapte. Nu utilizati curatarea cu ultrasunete si abur. Pietrele pot pali la lumina; cosmeticele si transpiratia pot schimba culoarea din albastru in verde.
Atentie!
Turcoaza tibetana este verde. Vibratia sa este usor diferita de cea a turcoazei albastru-viu. Utila indeosebi in vindecarea blocajelor chakrei gatului, precum si a expresiei personale refulate, explorand descendenta ancestrala pana la descoperirea sursei. ( va urma )







Niciun comentariu:

Un produs Blogger.