Anularea karmei


Karma pe care o persoana a acumulat-o nu este imuabila si poate fi “arsa” prin diverse procedee spirituale. Putem considera ca exista trei mari metode prin care karma unei persoane este “arsa”, anulata sau indeplinita:

1. Prin consumarea karmei in mod natural – este calea pe care merg imensa majoritate a fiintelor umane. In aceasta situatie fiinta respectiva nu face nimic pentru anularea karmei pe care o are si cand vine timpul de indeplinire a acesteia karma respectiva se va manifesta in mod complet asupra persoanei respective.

2. Prin actiuni proprii care sa contrabalanseze sau sa arda karma acumulata – in aceasta situatie fiinta respectiva intreprinde anumite tehnici, mai mult sau mai putin puternice pentru a-si arde in mod anticipat karma negativa pe care a acumulat-o anterior. La modul cel mai simplu poate sa faca tot felul de fapte bune prin care sa le compenseze pe cele rele, poate sa tina post in anumite zile corespunzator felului de karma pe care vrea sa o anuleze, poate sa recurga la tot felul de penitente sau “canoane” sau poate sa realizeze anumite tehnici yoghine speciale care permit o ardere foarte rapida a karmei. In aceste situatii apare atat un fenomen de “accelerare” a karmei cat si de “conversie” a ei. De exemplu toata karma negativa care la nastere ne-a fost atribuita sa o indeplinim timp de zece ani, este posibil sa o ardem in asa fel incat sa scapam de ea doar intr-un an. “Conversia” karmica se refera la faptul ca o anumita karma care trebuia sa se indeplineasca intr-un mod foarte dur si foarte concret, devine prin arderea ei gradata din ce in ce mai slaba si implinirea ei se va face intr-un plan din ce in ce mai subtil, pana la anulare. De exemplu, daca o persoana avea in karma sa ca la varsta de 30 de ani sa sufere un accident foarte grav, chiar mortal, daca va realiza din timp diverse tehnici de ardere a karmei respective este posibil ca la 30 de ani sa nu mai sufere decat un accident foarte slab, sau doar sa viseze ca s-a accidentat si sa constate fericita ca nu a fost decat un vis sau, daca si-a ars in mod integral acea karma, pur si simplu sa nu mai treaca prin niciun fel de actiune legata de ea.

3. Karma poate fi foarte mult redusa sau chiar anulata complet prin Gratia lui Dumnezeu sau a unui Maestru Spiritual desavarsit – rugaciunea plina de credinta pe care o facem catre Dumnezeu pentru ca sa-Si coboare Gratia Sa asupra noastra face ca energia divina care atunci ne este oferita de catre Dumnezeu sa ne “spele” toate impuritatile si semintele karmice negative care mai existau in corpul nostru subtil, in mod direct proportional cu ardoarea rugaciunii noastre si cu starea de abandonare a vointei noastre in fata vointei lui Dumnezeu. Ca o regula generala este foarte important ca in rugaciunea noastra sa nu punem accentul pe ideea de “pacat” sau de “pacatos”, fiindca astfel vom atrage prin rezonanta exact aceste aspecte, ci sa insistam pe ideea de Gratie si chiar de comuniune spirituala cu Dumnezeu. Tot in acest sens, un Maestru Spiritual are capacitatea de a arde foarte mult din karma discipolilor sai. Atat in Biblie cat si in alte carti sacre sau biografii de Maestrii Spirituali se arata foarte clar cum aceste fiinte deosebite erau capabile ori sa preia asupra lor foarte mult din karma discipolilor ori pur si simplu sa o arda in mod direct.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.