Atlantida , mit sau realitate


Din vremuri stravechi si pana astazi , Atlantida , misteriosul continent  disparut , a incitat imaginatia oamenilor de stiinta , a pictorilor , a scriitorilor si a artistilor, si , nu in ultimul rand , a starnit si starneste aprige dispute .
Primele date despre enigmaticul continent le avem de la Platon , care a vorbit despre Atlantida in dialogurile sale " Timaios" si " Critias" in aprox anul 380 i.H. Acesta a vorbit despre Atlantida folosind insemnarile lui Solon ( om politic si reformator din Atena ) care a fost inclus printre  cei sapte intelepti ai Greciei .

Iata legenda :
 A fost odata , pe Pamant , o cultura avansata , ai carui oameni erau plini de spirit si cunosteau toate tainele Creatiei . Aceste secrete le-au fost revelate lor deoarece au ales sa traiasca in armonie cu scopul sufletului si al spiritului lor si le-au deschis usa catre o perceptie mai inalta descoperind secretul vietii prin inspiratie divina . Rezultatul a fost iluminarea globala si o civilizatie extrem de avansata .
In Atlantida , oamenii de stiinta si Maestrii divin inspirati , lucrau impreuna pentru a concepe tehnologii in armonie cu natura . Pentru multa vreme , puterea si dragostea au fost unite , fiintele umane care locuiau in acele vremuri nu aveau un ego separat de Sine . Astfel , au cunoscut o extraordinara dezvoltare in toate ramurile stiintei si in explorarea spatiala . Majoritatea bolilor erau vindecabile si oamenii traiau adesea pana la o varsta inaintata . Au stabilit contacte cu alte planete si cu fiinte spirituale din spatiul indepartat .

Oamenii nu cunosteau nici propietatea , nici egoismul …. Toti aveau ce le trebuiau . Nu exista distinctie de clasa , oameni bogati sau saraci , isi ofereau unii altora si traiau in abundenta .
Legile cosmice ale vietii fratiei inlocuiau religiile dogmatice si legile . Fiecare talent individual era incurajat . Intelegerea atat a lumii spirituale interioare cat si a celei materiale exterioare, a permis arhetipurilor , Maestrilor Intelepciunii , sa traiasca printre oameni si sa-i invete marile mistere si sa parcurga treptele initierii .
Oamenii inca recunosteau ca sunt o parte a lui Dumnezeu pe Pamant si ca nimic nu exista separat de Dumnezeu . Inca isi aminteau ca erau ingeri cazuti si reincarnati , care trebuiau sa treaca prin scoala vietii fiind renascuti pana cand vor putea stapani arta de a trai si de a trece prin toate experientele posibile .

In vremea cand Atlantida isi atinsese varful , oameni de stiinta ambitiosi , erau hotarati sa extraga toate secretele naturii ….
Si-au directionat cercetarile in controlarea varfului gravitational , electrogravitatie , compresia materiei .Au construit transmitatoare pentru studiul timpului prin cristale imense , folosind locuri de putere geomantice pentru campuri de energie pura . Structurile piramidale erau folosite pentru a comunica cu lumi mai avansate , au folosit stiinta pentru a cauta “ sunetul originar” din care a aparut totul .
Apoi , Atlantida a atins o faza periculoasa ….
Pana atunci , oamenii de stiinta si inaltii preoti fusesera uniti …. Numai fiintele umane ridicate spiritual , cele care simteau cu inima si gandeau rational erau in masura sa dezvaluie secretele creatiei .Un astfel de om de stiinta si inalt preot nu ar fi amenintat niciodata viata prin aspiratiile sale catre putere .

Dar o noua epoca trebuia sa apara pe Pamant….
Umanitatea care traia atunci , se indrepta catre o dimensiune inferioara caracterizata de decadere spirituala .
Studenti ai Maestrilor care inca nu isi completasera initierea , au experimentat in cautarea sunetului originar , fara permisiunea Consiliului Sacru al celor Sapte Intelepti ai Atlantidei si in acest fel distrugerea Atlantidei a fost pecetluita .

Atlantida si rasa sa erau inca ancorate  in cea de-a 4 a dimensiune dar Maestrii Intelepciunii stiau ca in culmea acestei civilizatii , planul ciclic universal  a anticipat ca sufletele se vor muta in jos ,  catre cea de-a 3 a dimensiune pentru a experimenta uitarea sursei lor divine si sa traiasca in asa-numita “ epoca intunecata “ ( epoca intunecata experimenteaza nasterea patriarhatului , bazat pe vointa umana individuala , adica originea Ego-ului ) astfel Consiliul celor 7 Intelepti , care in acel timp , locuiau fizic pe Pamant , s-a retras .
Cea de-a 3 a dimensiune a fost indusa de o inversare a polilor , reteaua magnetica a Pamantului a fost stricata si intregul continent Atlantida s-a scufundat intr-o gigantica catastrofa oceanica .
Insa , inainte ca acest lucru sa se intample , Maestrii Intelepciunii au dus cunoasterea umanitatii in siguranta , in piramide …. Ei nu au pastrat texte scrise ci au construit aceste piramide folosind un limbaj universal care va putea fi descifrat doar cand omenirea paraseste ciclul dimensiunii a 3 a , intra in cea de-a 4 a din nou si apoi va trece in dimensiunea a 5 a .
Maestrii Intelepciunii au avertizat populatia aleasa de marea catastrofa si  i-au trimis pe acestia pe pamanturi mai sigure , pentru ca ei sa actioneze ca purtatori de lumina pentru umanitate in calatoria ei in cea de-a 3a dimensiune .
Dupa catastrofa , omenirea a fost dispersata …. Cunoasterea , limba si traditiile au fost divizate iar umanitatea  a progresat in polaritate si divizare  .

Aceasta , se spune ca este legenda Atlantidei …. Enigma continentului disparut ramane insa un mister inca nepatruns iar toate supozitiile si ipotezele legate de aceasta vor inflacara in continuare mintile oamenilor .

Bibliografie
 Shirley Andrews  -  Atlantis : Insights from a Lost Civilization  Llewellyn Public. 1998
Charles Berlitz   -  Atlantida : Al 8 lea Continent  Faucett Books  1984
Platon              -   Kritias ; Timaeus
Otto Muck       -  The Secret of Atlantis      Times Books 1978
Lewis Spence    -  The History of Atlantis    University Books Inc. 1968
Aurel Lecca     -  Lumi disparute - In cautarea Atlantidei  Ed Saeculum 2006
Robert Cohen   -   Atlantida     Bucuresti 2001

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.