Luna si efectele ei asupra sanatatii



Luna in descrestere: favorizeaza purificarile, indeamna la actiune si la folosirea energiei. Forta este cu atat mai mare cu cat momentul de Luna noua este mai aproape.
Purificarea este inceputul oricarui act de vindecare, de aceea, aceasta etapa trebuie realizata in perioada cand Luna este in descrestere.


Luna in crestere: favorizeaza aprovizionarile, planificarile. Ea contribuie la absorbtie, dezvoltare, stocarea energiei. Da putere, ajuta procesul regenerarii si odihnei. Forta este maxima cu 48 de ore inainte de momentul de Luna plina.
In aceasta perioada, este mult mai eficient tot ceea ce facem pentru a ne dezvolta corpul, pentru a face mai puternic organismul. Corpul este gata sa primeasca kilograme in plus si astfel, poate sa castige in greutate foarte usor. Este bine totusi ca in prealabil sa fi existat o perioada de dezintoxicare. Carentele vitaminice se pot remedia in aceasta perioada mult mai repede, deoarece asimilarea vitaminelor in organism este mult facilitata. Si substantele vindecatoare sunt absorbite mult mai usor. De aceea, este bine ca tratamentele sa fie incepute in aceasta perioada, daca este posibil chiar cu 2 zile inainte de Luna plina.


Luna noua. In aceasta zi, capacitatea organismului de a se purifica este maxima. De aceea, este recomandat sa se posteasca complet (se bea numai apa) in aceasta zi. Astfel pot fi prevenite foarte multe boli. Deoarece Luna noua este si un simbol al unui nou inceput, acesta este momentul sa incepem actiuni care au ca scop eliminarea unor obiceiuri nefaste, cum ar fi fumatul sau bautura.


Luna plina este un moment in care trebuie sa fim mult mai atenti, deoarece in aceasta perioada organismul este foarte receptiv la stimuli exteriori; controlul este mult diminuat, pot aparea chiar tendinte catre iritabilitate, izbucniri necontrolate. Pot fi preluate foarte usor din mediul inconjurator influente negative, iar organismul poate asimila foarte usor tot felul de substante daunatoare. De aceea, trebuie sa fim foarte atenti la tot ceea ce facem, la modul in care gandim, sa ne controlam emotiile, cu o zi inainte si dupa momentul de Luna Plina.

PS: Profitati de ziua de maine , Luna Noua din 15 martie va poate ajuta...

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.