Niveluri de initiere

Criteriul evoluţiei spirituale se bazează strict pe controlul propriilor energii, care se manifestă sub forma emoţiilor, mentalităţilor şi ideilor., există pentru nivelul terestru 4 grade de Iniţiere, pe care puţini le ating.

Primul nivel este cel al IniÅ£iatului de gradul 1 – o astfel de persoană începe să-ÅŸi dea seama de importanÅ£a corpului său ÅŸi treptat, iese de sub influenÅ£a instinctelor animalice, preÅ£uind ceea ce este acest corp fizic ÅŸi sănătatea sa.

Următorul grad este cel al IniÅ£iatului de gradul 2 – acesta intră pentru prima dată în inima sa, începând să-ÅŸi controleze propriile emoÅ£ii. Cum se spune, intră în „PeÅŸtera lui Christ”, adică entitatea Crist se trezeÅŸte în el. Dar un asemenea nivel încă este tributar emoÅ£iilor ÅŸi va trebui să parcurgă un număr de 7-10 vieÅ£i, în funcÅ£ie de voinÅ£a sa, până scapă de reacÅ£iile emoÅ£ionale necontrolate. VedeÅ£i ce înseamnă emoÅ£ia ÅŸi cât îi trebuie omului pentru a autocontrola?

Următorul nivel este al IniÅ£iatului de gradul 3 – pe acest nivel ajung cei care, după ce au învăţat să-ÅŸi controleze emoÅ£iile (a nu se crede că acestea trebuie înnăbuÅŸite, ci înÅ£elese în manifestarea lor), pot să înceapă lucrul cu modelarea propriului ego care îndeamnă mereu omul la a fi egoist în multe privinÅ£e. Mai simplu spus, este lucrarea de educare ÅŸi modelare a mentalului – intelectul, care are funcÅ£ie de adunare de informaÅ£ie pentru  cunoaÅŸtere. ÃŽn această etapă IniÅ£iatul de gradul 3 începe să înÅ£eleagă mai clar că ceea ce stă la baza suferinÅ£elor oamenilor este egoismul provenit din reacÅ£iile emoÅ£ionale necontrolate, ÅŸi se străduieÅŸte să îşi modeleze personalitatea pentru a-ÅŸi ajuta semenii. Este necesar să ÅŸtiÅ£i că de abia de la acest nivel un Discipol – IniÅ£iat se poate considera Maestru, nivelul 3 fiind în realitate primul grad de Maestru.

IniÅ£iatul de gradul 4 care este ÅŸi Maestru – la acest nivel aspirantul trebuie să conÅŸtientizeze că toate lucrurile lumeÅŸti au un început ÅŸi un sfârÅŸit, spre deosebire de lucrurile spirituale care sînt eterne. Atunci când ajunge la acest nivel de evoluÅ£ie spirituală, după multe vieÅ£i trăite pe Pământ, aspirantul înÅ£elege că DetaÅŸarea, RenunÅ£area faţă de lucrurile lumeÅŸti îi poate asigura chiar cele de care are nevoie în viaÅ£a sa. ÃŽnsă chiar ÅŸi la acest grad există riscul major de a cade înapoi către nivelele anterioare, dacă spiritul nu are suficientă voinţă de a urma Lumina Creatorului, ÅŸi asta din cauza energiilor care sînt vehiculate prin intermediul banilor, a laudelor ÅŸi a cuvintelor care zgândăresc orgoliul Maestrului de gradul 4.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.