Semnificatiile fiecarei zi din Saptamana Mare


În Săptămâna Mare, Săptămâna Patimilor, fiecare Zi are o Semnificaţie deosebită, după cum urmează :
Sfânta ÅŸi Marea Zi de Luni – ne arătăm preÅ£uirea ÅŸi dragostea de Dumnezeu lepădându-ne de starea smochinului ( smochinul fără rod se usucă iar omul ce nu se gândeÅŸte ÅŸi caută ÅŸi la aproapele său, se pierde ÅŸi se îndepărtează de Tatăl ), devenind milostivi,ajutând, dăruind celor de lângă noi, aproapelui din oricât de puÅ£in avem . Chiar ÅŸi mângâierea unei vorbe e mai presus de orice strălucire a banului, dacă e dăruită necondiÅ£ionat ÅŸi la momentul potrivit, aducând alinare .

Sfânta ÅŸi Marea Zi de MarÅ£i – Dumnezeu este al Dreptăţii,al mâniei faţă de farisei, făţarnici, necinstiÅ£i, dar, mai presus de orice, Dumnezeu este al Iubirii, este Iubire. RelaÅ£ia cu aproapele nostru e importantă pentru că noi fiinţăm în comuniune socială ÅŸi doar prin exemplu personal putem oferi model, să ” ne iubim aproapele ca pe noi înÅŸine ”, dezamăgirea ce-o aducem Lui e mai ales prin dezinteres faţăde aproapele nostru.

Sfânta ÅŸi Marea Zi de Miercuri – Pe placul lui Dumnezeu e să trăim în Lumină, îndepărtându-ne de întuneric, căci, Dumnezeu este ÅŸi al Luminii. O Lumină simÅ£itoare ÅŸi Lumină a ÃŽnÅ£elegerii, căci, ” .. cel ce umblă pe întuneric nu ÅŸtie unde merge.. ” ÅŸi, : ” Eu Lumină am venit în lume,pentru ca oricine crede în mine să nu rămână în întuneric. ”

Sfânta ÅŸi Marea Zi de Joi – însemnătatea acestei zile e imensă, căci, pe de o parte ne împărtăşim pătrunzând în taina dumnezeirii cu Sfântul Trup ÅŸi Sfântul Sânge al lui Hristos ” PomeneÅŸte-mă, Doamne, într-u împărăţia Ta ” ÅŸi pe de altă parte înÅ£elegem din cele 12 Evanghelii că Unitatea în Credinţă este de-o importanţă copleÅŸitoare. Să cerem prin rugăciunile noastre Lumina ÃŽnÅ£elegerii de-a vieÅ£ui prin unitate în credinţă precum Sfânta Treime.

Sfânta ÅŸi Marea Zi de Vineri – Ziua Răstignirii Mântuitorului, a punerii în mormânt, o zi tristă pentru creÅŸtini, semnificaÅ£ia acestei zile fiind ceea ce noi trebuie să înÅ£elegem : că noi, creÅŸtinii în zminteala noastră l-am ” plămîdint ” pe Iisus după dorinÅ£ele noastre, l-am răstignit ÅŸi el a murit pe Cruce pentru iertarea, mântuirea noastră… suferinÅ£a care mântuie… Dar, pentrucă Iisus a ÃŽnviat : ” ÃŽn mormânt, Viaţă, pus ai fost Hristoase… ”. Iată că Dumnezeu s-a smerit pe sine în faÅ£a omului, creaÅ£ia sa. ÃŽndemnul acestei Sfinte zile câtre mai ales mai marii la putere de pretutindeni e de înÅ£elegere a faptului că : ” a fi cel mai mare înseamnă să fii slujitorul tuturor ”… Dumnezeu, Iubirea absolută, ne-a umilit în această zi…

Sfânta ÅŸi Marea Zi de Sâmbătă – o zi în care tot creÅŸtinul se minunează de ceea ce a făcut pentru noi Dumnezeu, care iubindu-ne atât de mult ne-a dat nouă pe Fiul ce s-a sacrificat pentru noi.. o Zi a Tăcerii, căci Dumnezeu este vederea nevederii ÅŸi trupul trebuie să tacă în faÅ£a ei, a minunii.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.