Trib necontactat fotografiat in Amazon

The Daily Mail: pielea vopsita in rosu aprins si negru, capetele partial rase, sagetile pregatite in arcurile lor lungi, pozitii corporale gata de lupta. Asa au intampinat avionul din care au fost fotografiati. Acestia sunt membrii unuia dintre ultimele triburi umane despre care se crede ca nu au avut vreun contact cu restul lumii.

Ei traiesc in regiunea numita Envira, in mijlocul padurii amazoniene de-a lungul granitei dintre Brazilia si Peru. Nu stim nimic despre viata lor, probabil neschimbata de mii de ani, si nici ei despre a noastra. Antropologii care le-au survolat mica tabara de corturi au vazut niste gradini, dar nu stiu ce se cultiva in ele. Un expert brazilian in astfel de triburi spune ca acesti oameni arata foarte sanatosi si probabil tribul lor creste numeric. Alte triburi asemanatoare insa sunt amenintate de despaduririle din partea peruviana a granitei.

La primul survol, antropologii au vazut femeile si copiii plimbandu-se fara griji prin jurul corturilor, fara sa aiba corpurile vopsite. Cand i-au survolat din nou peste cateva ore, acestia isi pictasera corpurile iar barbatii stateau cu arcurile pregatite.

Se estimeaza ca aproximativ 500 de nativi traiesc in total pe partea braziliana a granitei. In intreaga lume, numarul grupurilor umane necontactate ar putea atinge 100. Toate tentativele de apropiere de acestia au fost intampinate cu extrema agresivitate.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.