2010 - Anul introspectiei


In fiecare an o parte dintre planete par ca se misca invers pe cer, aceasta fiind doar o iluzie optica datorata jocului matematic intre miscarea pe orbita a pamantului si cea a planetelor. Cert este ca statistic s-a demonstrat in astrologie ca perioadele in care planetele par ca se misca invers pe cer coincid cu momente in care evoluam mai greu in exterior, dar mai rapid in interior, cand ne este mai greu sa ne raportam la viitor, dar suntem vizitati mai usor de amintiri sau chiar de persoane si situatii din trecut, de lectii care sunt repetate pana sunt invatate la perfectie. Cu exceptia Lunii si a Soarelui care nu sunt niciodata in miscare de retrogradanta, in rest toate planetele sunt intr-o astfel de miscare o data sau de mai multe ori pe an asa cum este exemplul volatilului Mercur.

Mercur
2010 a debutat cu Mercur retrograd  pana in 15 ianuarie in Capricorn ceea ce ne poate ingreuna comunicarea cu persoanele mai in varsta sau cu cele care au autoritate si reprezinta organisme de stat. Este posibil sa ne fie mai greu sa intelegem ce ne cer aceste persoane sau ce vor sa zica, sau nu putem sa ne facem noi prea usor intelesi.

A doua perioada de retrogradanta se petrece intre 18 aprilie si 12 mai in Taur, ceea ce inseamna ca discutiile care au legatura cu banii si alte posesiuni materiale este posibil sa nu mearga chiar asa de bine, fiind de asteptat tot felul de neintelegeri, dar si de mascari ale adevarului sau adevaruri spuse pe jumatate doar pentru a maximiza castigul propriu in detrimentul celorlalti.

A treia perioada de retrogradanta survine intre 20 august si 12 septembrie in Fecioara, ceea ce va produce probleme de comunicare cu cei de la locul de munca, colegi si sefi, neintelegerea corecta a sarcinilor de serviciu si alte „bucurii” de aceeasi factura. Va sfatuim ca in aceasta perioada sa dati maximum de atentie detaliilor si, daca lucrati cu computerul sau cifre, sa va faceti copii de rezerva la toata munca voastra ca sa nu pierdeti documente importante.

A patra perioada de retrogradanta este in decembrie intre 10 si 29 decembrie, pana pe 18 decembrie in Capricorn si apoi in Sagetator, ceea ce ne duce cu gandul la conflicte cu autoritate ca si in prima perioada a anului dupa care la posibile intarzieri in planuri de calatorie sau neintelegeri in relatiile cu strainatatea si strainii. Asa ca in respectiva perioada este bine sa ne verificam rutele si mijloacele de transport si sa plecam la drum cu toate informatiile aduse la zi, ca sa preintampinam surprize care sa ne deturneze de la traseul initial.

Venus
Pe toti ne intereseaza dragostea si armonia asa ca hai sa vedem in care perioade este Venus pusa pe glume si pe schimbari de perspectiva. Cand Venus este retrograda mai vechi iubiri vin sa ne mai bata o data la usa, putand sa apara reaprinderi ale pasiunii si incercarea de a o lua de la inceput in relatii mai vechi. Dar sa vedem cand ne intoarce Venus cu ochii spre trecut facandu-ne sa uitam de prezent si promisiunile viitoare.
Venus intra in retrogradanta pe 8 octombrie cand se afla in Scorpion pana pe 7 noiembrie ceea ce inseama ca este posibil ca un mai vechi partener intim sa vrea sa reia relatia cu noi, incercand o apropiere fizica. Acum ar fi cazul sa spunem ca si noi vom avea cam aceeasi tendinta nu doar partenerul din trecut, si ca de obicei ne vom afla intre ciocan si nicovala nestiind cum este mai bine sa procedam.

Intre 7 noiembrie si 18 noiembrie se afla in Balanta ceea ce insemna ca avem dorinta de a reintra in anumite parteneriate incheiate deja. Venus afecteaza atat relatia de cuplu, cat si cele de afaceri asa ca ne putem astepta chiar la dorinta de a ne recasatori cu o persoana de care ne-am despartit oficial, sau de a reincheia un contract rupt de noi in trecut! Oricum ar fi, cat Venus este regrograda este nevoie de mult discernamant caci tendinta este sa ne hranim cu amintiri si astfel sa nu dam sansa meritata viitorului. Sa nu uitam ca odata iesita din retrogradanta Venus ne va face sa uitam tot atat de usor iubirile si parteneriatele pe cat de usor ne-am reamintit. Fiind o tendinta temporara, ar trebui sa o tratam ca atare si sa asteptam cuminti sa treaca, ceea ce este mai usor de zis, decat de facut!

Marte

Incepem anul cu Marte retrograd in Leu si il continuam asa pana in 10 martie. Marte retrograd presupune mai multe lucruri. Unul ar fi ca ne va fi un pic mai greu sa demaram noi proiecte, sa sa facem acest lucru cu entuziasm, ne va fi mai greu sa vrem sa fim noi pionierii si deschizatorii de drum mai ales daca asta nu ne aduce un plus de prestigiu si imagine (Marte in Leu, facandu-ne sa cautam laude si aprecieri). Al doilea aspect este legat de violenta in manifestare atunci cand lucrurile nu ies asa cum vrem noi, de fapt la acest aspect ar trebui sa fim atenti caci vom fi dispusi sa facem gesturi necugetate si sa spunem cuvinte dure, sa fim mai razboinici decat de obicei si mai ales in situatiile in care egoul nostru iese sifonat. Ce e de facut? Simplu sa invatam sa numaram pana la 10 si pana la 10.000 daca este nevoie pentru a nu declansa conflicte fara invingatori. 

                                             - va urma -

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.