Karma vietii anterioare




Sufletul uman este esenta divina inchisa in trupul nostru ; aceasta esenta supravietuieste mortii corpului fizic, renascand in alt corp, in alta viata. Reincarnarile sunt perioade de purificare pentru ca sufletul sa-si recapete esenta divina. Daca ai pacatuit intr-o viata anterioara, pedeapsa vine in aceasta noua viata, in care trebuie sa fie "spalate" pacatele.
Teoria karmei este expresia unei legi naturale a cauzelor si efectelor si nu trebuie asimilata cu vreo justitie divina sau destin, actul insusi - karma - fiind diferit fata de efectul sau - phala. Pentru un budhist scopul vietii este eliberarea de renasterile continue, iar aceasta se realizeaza prin eliberarea de sclavia propriei karme, buna sau rea; scopul tuturor existentelor fiind stingerea intregii karma si atingerea Nirvanei.
Reincarnarea ciclica, aceasta roata a vietilor multiple, o regasim si la hinduism, si in literatura ezoterica evreiasca, la egipteni si chiar la crestini pana prin secolul al IX-lea cand, Parintii Bisericii au dat ca posibila, o singura viata. Noi nu ne aventuram atat de departe si acordam beneficiul tuturor posibilitatilor.

Berbec
Vesnic in prima linie, curajos, chiar temerar, in vieti anterioare a putut fi o persoana care n-a facut rau nimanui - dar nici bine. Povara sa karmica poate fi tocmai neimplicarea, nepasarea, indiferenta. Intr-o viata anterioara fiind fratele mai mic al unui rege viking sangeros, era un timid incurabil, nesigur pe actele sale, care n-a facut nimic pentru a-l opri pe rege de la cruzimile sale. Lectia acestei vieti anterioare il face acum sa echilibreze cele ramase nefacute atunci ; de aici curajul, impetuozitatea, initiativa sa din aceasta viata.

Taur
Caracterizat de vointa, forta, rabdare si constanta in aceasta viata ; s-ar putea ca in una din vietile anterioare sa fi fost curtezana in Grecia antica, fara griji si nevoi, doar cu dorinta de a fi frumoasa si placuta pentru a trai fara efort. In aceasta viata trebuie sa echilibreze karma prin munca si rabdare, adica tocmai ce n-a facut intr-o viata anterioara. De notat ca in aceasta viata isi va pastra frumusetea si senzualitatea.

Gemeni
Inainte de toate nativul Gemeni  are ca trasatura dominanta, curiozitatea. De aici incolo, caracteristicile se divizeaza in pozitive si negative, ca semn dual. Un nativ Gemeni care a fost anterior intrupat intr-un judecator traitor in Hebronul antic si care a impartit dreptatea prin inselaciune si mita, echilibreaza mostenirea karmica acum, prin spiritul sau drept si, in aceasta viata, isi exerseaza curiozitatea asupra oricarui lucru, fapt sau persoana pentru o dreapta judecata, fara a fi - acum - impartitor de lege sau dreptate.

Rac
Sensibil, contemplativ si mare iubitor de familie, isi iubeste mult unul dintre parinti. Intr-o viata anterioara a putut fi copil orfan care nici la maturitate n-a avut parte de o familie fiind om de arme in Egipt si murind pe campul de lupta fara urmasi. Povara sa karmica il aduce in aceasta viata dator sa fie mai sensibil pentru a sterge faptele sale de arme, poarta cu el amaraciunea lipsei dragostei de mama din viata anterioara si dorinta pentru o familie numeroasa care i-a lipsit in Egiptul antic.

Leu
Vointa, succesul si, mai ales, generozitatea din aceasta viata vin sa echilibreze o viata anterioara de privatiuni impuse de conditia sa de calugar budist "bhikshu" care ar fi dorit sa aline si sa miluiasca pe nevoiasi, dar din cauza conditiei paupere n-a putut-o face. Lectia acestei vieti anterioare ghideaza astazi generozitatea sa. Vointa si succesul sunt cele care ii permit acum sa indrepte karma din viata anterioara.

Fecioara
Ordinea, logica, precizia si simtul limitelor rezonabile sunt trasaturile acestei vieti, alaturi de inclinarea sa pentru hotararile conforme cu morala traditionala. Daca intr-o viata anterioara a fost capetenie in hoardele de tatari ale lui Gingis-Han, legea karmei ii impune in aceasta viata cateva corectii. El va trebui sa nu fie dominator, fiind menit sa serveasca si sa-si ajute aproapele ; echilibrul karmic trebuie sa "stearga" dezordinea, abuzul si lipsa de morala a tatarului care a fost. Si, trebuie sa recunoastem, Fecioara isi plateste datoriile karmice.

Balanta
Caracterul sau include un dezvoltat simt al devotamentului si, chiar daca nu este absolut necesar, va gasi intotdeauna mijlocul de a se sacrifica pentru cineva. De unde vine aceasta ? Dintr-o viata anterioara in care a fost cavaler templier cu multe vieti de arabi sau evrei pe constiinta. Legea karmica ii cere acum sa stearga pacatul din viata anterioara si, de aici, capacitatea sa de sacrificiu si devotamentul sau de astazi, cand societatea nu-i mai permite sa se sacrifice in sens propriu, dar ii ofera numeroase prilejuri de a se devota.

Scorpion
El nu se increde in nimeni si este luptatorul innascut care nu asteapta ca viitorul sa-i ofere zile mai bune, ci si le castiga singur. Intr-o viata anterioara a fost copilul-rob, transformat in eunuc, pazitor al haremului unui pasa turc. O viata fara speranta care acum, in aceasta viata, face posibila echilibrarea karmica. Dar ce este mai interesant : sexualitatea sa exacerbata vine tocmai din frustrarea vietii anterioare in care el n-a avut parte de o sexualitate normala. Legea karmei !

Sagetator
El are simtul natural al dreptatii, detesta ipocrizia si este dureros de sincer. Intuitia sa este fara gres. El vine in aceasta viata cu o grea datorie karmica: a fost fanatic religios in Evul Mediu, potrivnic legii morale si ordinii, rudimentar in gandire si amator de "eretici" pe rug. Acum isi "spala" pacatele prin trasaturile, dar si prin faptele sale actuale; lectia karmica i-a fost de folos : este acum un om placut, drept si iubitor de oameni.

Capricorn
Dintre toate semnele zodiacului, este cel mai legat de libertate si, totodata, cel mai fidel semn. Pare o contradictie, dar daca privim intr-o viata anterioara il vedem soldat spartan care, contrar regulilor extrem de severe din Sparta, devine dezertor. Datoria karmica se leaga la el de pacatul infidelitatii si tradarii, pe care acum le plateste pentru echilibrarea karmei sale. Daca in aceasta viata reumatismul ii anchilozeaza genunchii si spatele, acestea sunt "semnele" vechilor rani primite in razboiul cu atenienii din viata anterioara.

Varsator
In aceasta viata poseda un viu simt social care il indeamna sa se intereseze de nevoile si necesitatile altora, cautand un plan activ si organizat pentru a ameliora viata materiala si spirituala a acestora. Intr-o viata anterioara a fost saman-vraci in Alaska ; mincinos si hraparet, el nu-si oferea serviciile decat cu pretul unor mari foloase materiale. Aceasta este mostenirea karmica pe care in aceasta viata el trebuie s-a echilibreze si chiar o face! Pasiunea pentru enigme, stiinte oculte si mister a pastrat-o de la samanul care a fost candva, dar viata de-acum este dedicata "repararii" greselilor din cealalta viata.

Pesti
Persoana cea mai sensibila si mai cinstita, mai gentila, cu idei nobile si elevate. Nu ai putea recunoaste in el pe negutatorul de sclavi care-a fost in sec.XVIII. Crud, hulpav, necrutator si nepasator intr-o viata anterioara, el trebuie acum sa indrepte toate acestea. Datoria sa karmica este grea si lectia vietii anterioare ii serveste pentru a-si inchina existenta operelor de binefacere, el devenind in aceasta viata emblema caritatii si compasiunii.



Niciun comentariu:

Un produs Blogger.