Piramida din adancuri


Pana nu demult, arheologii au considerat ca cele mai vechi constructii gigant din lume, avand o certa complexitate arhitecturala, sunt piramidele din Egipt, care nu au mai mult de 5000 de ani. In momentul in care cercetatorul american John Anthony West si echipa sa a ajuns la concluzia ca Sfinxul de pe platoul din Gizeh are o vechime mai mare de 10000 de ani, arheologii “oficiali” au protestat vehement. Si asta pentru ca existenta unei structuri arhitecturale sofisticate de o asemenea varsta ar fi tulburat conceptele consacrate legate de istoria antica .Cu toate astea, marturii ale existentei superstructurilor antice au continuat sa apara si in alte locuri de pe glob, cum ar fi, de pilda, unele ruine de pe inaltimile Anzilor (Machu Pichu) sau cele din apropierea coastelor japoneze. Mai exact, un zigurat rectangular din piatra, descoperit pe fundul Marii Japoniei, care ar putea fi prima marturie a existentei unei civilizatii necunoscute din epoca de piatra, de la sfarsitul ultimei ere glaciare. Monumentul are 183 m latime si 27 m inaltime si este vechi de aproximativ 8000-10000 de ani. Structura a fost descoperita in urma cu mai mult de 10 ani de catre scufundatori niponi, care au crezut ca e vorba de o constructie naturala.

Profesorul Masaki Kimura, geolog la Universitatea Ryukyu din Okinawa, primul om de stiinta care a studiat situl subacvatic, a ajuns la concluzia ca misterioasa structura cu cinci etaje a fost construita de om. Descoperirea unui drum care inconjoara constructia constituie o dovada in plus in acest sens. Robert Schoch, un geolog de la Universitatea din Boston, care a efectuat cercetari la fata locului in 1998, a subliniat faptul ca structura prezinta o serie de trepte, fiecare avand o inaltime de 1 metru. Pare o piramida aflata intr-o stare avansata de degradare, si asta in urma eroziunii hidraulice combinate cu un proces de fracturare si de surpare a rocii.

O alta dovada a naturii artificiale a structurii o constituie descoperirea unor gorgane submarine cu o inaltime de 2 metri si o largime de 10 metri. Nu se stie cine a ridicat aceasta constructie. Probabil o populatie necunoscuta, care a pus la punct o tehnologie ce nu se regaseste la nici o cultura veche de 10000 de ani. De retinut faptul ca primele urme de civilizatie din Japonia sunt vechi de 9000 de ani, intr-o epoca in care indivizii erau vanatori-culegatori, lipsiti de cunostinte tehnice, incapabili de a construi o astfel de structura.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.