Temperamente si destin in astrologia iudaica


Astrologia iudaica  este orientata nu numai asupra evenimentelor, dar si asupra sufletului unei persoane. Cu ajutorul ei, poti descifra caracterul unei persoane orientandu-te mai putin asupra profilului psihologic si mai mult asupra sufletului. Sufletul devine asadar cheia prin care se deschide adevarata personalitate a unei persoane si fiecare in parte se straduieste sa integreze fizicul, mentalul si emotionalul in spiritual. Conform calendarului iudaic , luna in care te-ai nascut indica o anumita trasatura pozitiva pe care este posibil sa o dezvolti in viitor sau un anumit defect pe care trebuie sa-l depasesti. Nicio persoana nu este prinsa insa in “personalitatea” unei singure luni deoarece in structura interioara a fiecaruia exista atat bine, cat si rau, atat calitati, cat si defecte. Acestea pot fi perfectionate sau corectate, una cate una, de-a lungul intregului ciclu al anului iudaic . Iata asadar care sunt lunile acestui calendar , semnificatiile acestora si trasaturile spirituale ce sunt asociate fiecarui nativ :

Nissan -Prima luna a calendarului iudaic, Nissan, corespunde lunilor martie-aprilie si este asociata inceputului de primavara. Nissan este guvernata de litera hei (h), fundamentul solid al comunicarii. Cei nascuti in aceasta perioada se afla asadar sub semnul puterii de comunicare si se disting de semenii lor prin maniera in care isi expun celor din jur gandurile lor cele mai intime. Sunt deschisi, capabili sa castige si sa farmece inimi cu cea mai mare usurinta. Au insa un stil haotic de a percepe lucrurile, dorindu-si sa realizeze totul in cel mai scurt timp posibil.

Iyar este cuprinsa in intervalul lunilor aprilie-mai. Iyar reprezinta luna aflata intre renasterea anuala in Nissan si noua maturitate in Sivan. In consecinta, litera acestei luni este transfigurata prin vav (v), simbolul adevarului pur. Nativii acestei perioade au dezvoltat un puternic simt al individualitatii si un devotament indarjit fata de adevar, o conditie sine qua non a maturitatii. Sunt dispusi sa accepte orice provocare atata timp cat rezultatul final dezvolta premisa initiala: adevarul.

Sivan corespunde perioadei mai-iunie si i se mai spune si “luna alegerilor corecte”. Sivan este guvernata de litera zayin (z), care inseamna arma, deci lupta cu sinele. Daca te-ai nascut in aceasta perioada inseamna ca esti o persoana nehotarata, usor influentabila de cei din jur si de evenimentele externe. Esti intr-o permanta disputa cu tine insati si intotdeauna ai dificultati in a face alegerea corecta. Este necesara multa meditatie si munca interioara pentru a repurta victorii asupra propriei persoane.

Tammuz este asociata cu intervalul dintre iunie si iulie. Aceasta luna se afla sub semnul literei chet (ch) care inseamna frica. Marea provocare a acestei perioade presupune utilizarea tuturor facultatilor de gandire, comunicare sau actiune astfel incat sa-ti depasesti frica si sa te feresti de situatiile nefaste care iti blocheaza adevarata constiinta. Ce trasaturi au cei nascuti in aceasta perioada? Impulsivitatea si energia sunt trasaturile care le domina pe toate celelalte, manifestandu-se uneori printr-o agresivitate vizibila. Pentru ca uneori teama si retinerea fata de evenimentele inopinate ating cote maxime, nativii acestei perioade se trezesc distrugand ceea ce au obtinut cu greu.

Menachem Av presupune perioada iulie-august si este dominata de litera tet(t), litera care, din perspectiva iudaica , dispune de intelesul negativ de “schimbator”, “nestatornic”. “T” reprezinta pe de alta parte si prima litera a cuvantului “tov” care inseamna “bun”. Se poate ajunge asadar la cel mai inalt nivel spiritual prin transformarea aspectelor negative in unele pozitive. Cei nascuti in aceasta perioada de vara trebuie sa-si infiga adanc picioarele in pamantul pe care se sprijina daca vor sa nu-si piarda echilibrul.

Elul este pusa in legatura cu perioada august-septembrie. Litera dominanta a acestei perioade este yud (y) insemnand “mana”, atentionandu-ne ca regretul pentru faptele anterioare si fermitatea deciziilor in legatura cu viitorul trebuie sa se reflecte indeosebi in actiuni. Nativii aceasti luni au un simt foarte ascutit in a percepe vibratiile celorlalti si in a descifra tainele care se ascund in sufletul acestora.

Tishrei este cea de-a 7-a luna a calendarului iudaic . Corespunde lunilor septembrie-octombrie si constituie perioada cu cele mai multe sarbatori. In viziunea iudaica  acest interval de timp este unul plin din punct de vedere spiritual. Exista cele mai sanse a regasiriii de sine si a atingerii unei depline maturitati spirituale pentru nativii din Tishrei mai ales ca acestia isi doresc sa actioneze intotdeauna in propriul beneficiu spiritual.

Cheshvan corespunde intervalului de timp octombrie -noiembrie, interval in care nu au loc evenimente neobisnuite si inedite. In acest interval nu au loc transformari majore si nici schimbari care sa aiba o semnificatie majora, insa acolo unde acestea nu exista, cei nascuti in Cheshvan incearca sa le gaseasca. Caci vor sa patrunda totul cu mintea lor ascutita, vor sa se agite, sa actioneze, sa puna lumea in miscare si ei sa se miste odata cu ea. Chiar si cand aceasta refuza sa o faca...

Kislev este asociata in mod normal cu lunile noiembrie-decembrie. In aceasta luna, atentia trebuie sa se concentreze asupra relaxarii si meditatiei. Este momentul cel mai prielnic finalizarii unor actiuni concrete deoarece eforturile depuse au tendinta de se canaliza spre o directie buna. Cei aflati sub semnul lui Kislev au de partea lor o vointa iesita din comun si o ambitie ce nu cunoaste infrangerea.

Tevet corespunde lunilor decembrie-ianuarie. In conformitate cu astrologia iudaica , in aceasta luna “controlul maniei” devine prioritar. Accentele de furie si instinctele trebuie controlate si evitate. Exista insa si un aspect pozitiv al acestei furii deoarece, prin intermediul ei, individul poate discerne mai usor intre lucrurile pe care trebuie sa le accepte pe viitor si cele pe care trebuie sa le respinga. In general insa, vor avea mult de suferit in viata daca nu isi modereaza izbucnirile total neasteptate ce le insotesc temperamentul vulcanic.

Shevat este cea cea de-a XI luna din anul iudaic  si corespunde perioadei ianuarie-februarie. Litera acestei luni Tzadik (tz) aduce un nou sens spiritualitatii prin purificarea atitudinilor legate de materialitate. Ochiul spiritual al acestor nativi trebuie mai intai sa treaca de suprafata materiala a lucrurilor. Senzatiile traite, simturile, lucrurile materiale si palpabile fac sa vibreze lumea interioara a acestor nativi. De asemenea, acesti nativi sunt niste personalitati sensibile, intelegatoare, pline de fantezie si viziune.

Adar -Aceasta luna corespunde perioadei februarie-martie si reprezinta cea mai vesela luna a calendarului iudaic. Litera acestei luni kuf (k) inseamna “maimuta”, adica imitatie, veselie, traversarea unei perioade dificile cu seninatate si zambet. Prin “doza potrivita de ras”, sintagma specifica acestei luni, obstacolele sunt depasite si transformate in oportunitati. Celui nascut in aceasta perioda ii place sa rada si sa se bucure de aproape tot ce ii ofera viata. Exista insa si anumite imprejurari cand chipul sau, atat de deschis de obicei, devine intunecat , de nerecunoscut. Cand cei din jur il dezamagesc …


Niciun comentariu:

Un produs Blogger.