Trasaturile definitorii fiecarei zodii


Berbecul a fost investit cu energia începutului. El are idei fulgerătoare – de multe ori geniale – ÅŸi doreÅŸte să realizeze mai multe proiecte simultan, dar nu îi este caracteristică finalizarea lor. Berbecul este prima zodie la care se trezeÅŸte conÅŸtiinÅ£a de sine (el simte că există).

Taurului i s-a conferit energia stabilităţii, a fost înzestrat cu o mare putere de muncă, încredere şi răbdare şi de aceea el poate duce la bun sfârşit orice acţiune.

Geamănul a primit în dar puterea raţiunii, înţelegerea spontană a lucrurilor şi a fiinţelor. Manifestând curiozitate în orice domeniu, el studiază, se informează şi obţine cunoaşterea pe care doreşte să o împărtăşească celorlaţi pentru a le aduce şi lor înţelegerea.

Racului i-a revenit energia sensibilităţii. El îi face pe oameni să conştientizeze emoţia trăirilor şi gândurilor pe care le au. Are o mare atracţie pentru viaţa de familie şi de grup, din dorinţa de a obţine echilibru şi securitate emoţională.

Leul – semn strălucitor generat de Soare – a fost investit cu energia forÅ£ei nobile, regale. Dotat cu vitalitate, demnitate, voinţă fermă ÅŸi autoritate, el reuÅŸeÅŸte în acÅ£iunile sale ÅŸi primeÅŸte mereu recunoaÅŸterea meritelor sale.

Fecioarei i s-a conferit energia logicii, a discernământului. Folosindu-şi ingeniozitatea, nativul are o eficienţă practică în tot ce întreprinde. Tendinţa sa spre meticulozitate şi exagerare a detaliului vine din dorinţa ca orice lucru să fie perfect.

Balanţa este simbolul echilibrului între minte şi inimă. Primind în dar energia dragostei şi a iubirii, înzestrată deci cu un temperament afectuos şi delicateţe, Balanţa caută instinctiv să aducă armonie în mediul său.

Scorpionul este zodia care are legături profunde cu subconştientul. Nativul are acces la realităţi divine, dar şi la aspectele animalice ale lumii subconştiente şi de aceea oscilează permanent între culmi şi abisuri. Este dotat cu abilitate mentală şi putere de a gândi corect, tocmai pentru ca, mai devreme sau mai târziu, să reuşească printr-un suprem act de voinţă să se ralieze definitiv planului divin.

Săgetătorul dovedeşte o uriaşă putere de transformare spirituală. El este înzestrat cu toate calităţile care facilitează raporturile umane: simpatie, elocvenţă şi bunăvoinţă. El orientează viaţa sa şi a celor care se află în jurul său către deschiderea maximă faţă de Univers.

Nativul din zodia Capricorn cucereşte poziţii sociale înalte şi reuşeşte să-şi facă legături afective durabile printr-o autodisciplină inflexibilă, o voinţă legată de împlinirea datoriei şi un simţ al responsabilităţii ieşit din comun. Suscită respectul şi stima celor din jur, fiind un model în munca sa organizată după principii precise.

Vărsătorul este adeptul invenţiilor, originalităţii şi reprezintă deci viitorul. Din dorinţa de progres el caută să amelioreze nivelul de viaţă material şi spiritual al altora şi acţionează cu independenţă şi libertate de spirit, neconformându-se nici unei metode stabilite de colaboratori sau superiori ierarhici. Aceasta îi crează uneori deziluzii amare şi ajunge să considere că viaţa este prea plină de nedreptăţi pentru a merita efortul să reacţioneze.

Nativul din zodia Peşti trăieşte sub semnul infinitului, al credinţei şi al misticii. Orientat prin excelenţă către alinarea suferinţelor aproapelui său, el manifestă dragostea şi sacrificiul de sine.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.