Horoscopul naturist


Horoscopul naturist (3)
GEMENI

Agili, rapizi si indemanatici, cu reflexe deosebit de bune - in mod special cele ce presupun finete in executie -, Gemenii nu sunt insa caracterizati indeobste de forta fizica. Musculatura este longilina si are tonus. Planeta guvernatoare, Mercur, le confera un temperament nervos, dinamic si o mare disponibilitate in comunicare. In plus, mobilii
mercurieni pastreaza cel mai adesea un aer tineresc pana la o varsta inaintata. In corpul uman, Gemenii sunt considerati guvernatorii cailor respiratorii superioare (traheea si bronhiile), ai plamanilor, ai umerilor, sternului, mainilor(de unde si o mare dexteritate manuala).

Dintre glande, timusul cade sub incidenta Gemenilor, iar in cadrul sistemului circulator Gemenilor le revin circulatia vaselor capilare si artera pulmonara. O parte a nervilor optici este, de asemenea, asociata cu aceasta zodie.
Bolile cel mai frecvent intalnite la Gemeni sunt starile de anxietate, tendintele de surmenaj, frecventele raniri ale umerilor si mainilor, nevralgiile intercostale, afectiunile acute sau cronice ale plamanilor sau bronhiilor (ca astma si pleurezia) si afectiunile sistemului nervos periferic.Uneori, afectiunile nervoase pot genera disfunctii sexuale.

Mancarurile care le priesc Gemenilor sunt cele care contin mazare, fasole cu bobul lat, morcovi, nuci, dar mai ales migdale nepreparate – care joaca un rol important in combaterea starilor de anxietate -, alune si arahide.

Plantele care au un efect benefic asupra acestui semn mutabil de aer sunt lavanda si lacramioarele (in aromoterapie), feriga, origanul (popular: sovarv), semintele de anason si cele de chimen (sub forma de ceaiuri, uleiuri sau tincturi).
Vitaminele indicate Gemenilor sunt vitamina B1 si vitamina F..

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.