Misterul lumilor astrale


Majoritatea oamenilor de pe această planetă consideră moartea ca elementul terminal al unei vieţi singulare. O adevărată tragedie de proporţii uriaşe. Noi, oamenii obişnuiţi, nu înţelegem că viaţa în acest corp fizic este doar o parte a existenţei, şi că dincolo de ea există o realitate mult mai vastă şi mai vie.
Dar, moartea nu este singura modalitate de a ajunge dincolo de viaÅ£a fizică. “Lumea de dincolo” este un termen generic care cuprinde, de fapt, tot ceea ce există în realitatea non-fizică. Raportul între fizic ÅŸi non-fizic este similar cu sâmburele de piersică faţă de întreaga piersică. ÃŽn această analogie, piersica este universul non-fizic, iar micul sâmbure este universul fizic.

Dar cum putem experimenta acest univers non-fizic? Se spune că nimeni nu s-a întors din morÅ£i… Åži totuÅŸi, există foarte multe exemple de experienÅ£e la graniÅ£a dintre viaţă ÅŸi moarte care ne aduc informaÅ£ii despre lumea de dincolo. ÃŽn plus, printr-o practică consecventă ÅŸi asiduă, putem dobândi abilitatea de a călători în aceasta lume non-fizică, la voinţă, fără a pune în pericol corpul fizic. De la început trebuie să spunem că omul nu dispune numai de un trup fizic (necesar în acest plan fizic), ci ÅŸi de corpuri corespunzătoare acÅ£iunilor în celelalte planuri non-fizice. ÃŽntro primă categorisire, există planul fizic, planul astral [atenÅ£ie - nu are nicio legătura cu astrele cosmice] ÅŸi planul cauzal.

Detaliind, planul astral are trei componente: astralul inferior, astralul median ÅŸi astralul superior. DiferenÅ£a între toate aceste universuri este dată de frecvenÅ£a specifică de vibraÅ£ie, care determina “calitatea” ÅŸi luminozitatea planului respectiv.
Desprinzându-ne de corpul fizic, pe care îl lăsăm în acest plan fizic, suntem mai liberi şi ne putem deplasa cu uşurinţă în universul astral care are frecvenţa de vibraţie similară cu cea a corpului nostru astral. Vom ajunge în planul astral specific nivelului de vibraţie predominant al corpului astral (pe care ne-am stabilizat până în momentul respectiv).

ÃŽn timpul acestei vieÅ£i pământeÅŸti ne “formăm” un mod de a gândi ÅŸi de a fi, de a vedea lucrurile ÅŸi situaÅ£iile, ÅŸi aceasta se traduce printro anumită frecvenţă de vibraÅ£ie predominantă, stabilă. Aceasta ne defineÅŸte ca ÅŸi corp astral. Odată ajunsi în universul astral, ne vom îndrepta aproape fără să ne dăm seama către planul astral corespunzător care are aceeaÅŸi frecvenţă de vibraÅ£ie ca ÅŸi a noastră.

De aceea, dacă sentimentele noastre predominante sunt teama, frica, mânia, violenţa, agresivitatea, resentimentele şi închistarea, atunci vom ajunge întrun plan astral inferior care este caracterizat de astfel de conjuncturi specifice enumerate anterior şi în care trăiesc fiinţe umane similare nouă. Vom avea parte de o experienţă în care sentimentele enumerate mai sus se vor manifesta în deplinătate.

Dar dacă suntem împăcaÅ£i, armonioÅŸi ÅŸi plini de bunăvoinţă, iubire ÅŸi detaÅŸare, atunci vom fi atraÅŸi către o lume astrală în care aceste calităţi sunt exprimate la maxim, atât în ceea ce priveÅŸte oamenii, cât ÅŸi conjuncturile ÅŸi aspectul general al acelui plan astral. Planul astral inferior cuprinde o mulÅ£ime de lumi care pot fi descrise ca întunecate, iar echivalentul creÅŸtin este iadul sau purgatoriul. Planul astral median este guvernat de o frecvenţă de vibraÅ£ie mai înaltă, cuprinde lumi în care majoritatea oamenilor se regăsesc destul de firesc. Planul astral superior are o frecvenţă de vibraÅ£ie ÅŸi mai înaltă, iar corespondentul creÅŸtin este paradisul. ÃŽn aceste tărâmuri lumina este mult mai prezentă decât în celelalte planuri astrale, iar culorile au nuanÅ£e unice, neîntâlnite pe Pământ.

Cu o frecvenţă ÅŸi mai înaltă faţă de planul astral, planul cauzal este un tărâm al inspiraÅ£iei divine, armoniei, lipsit de conflict sau dorinÅ£e. Planurile astrale sunt similare cu lumea fizică, dar au o constituÅ£ie specific astrală. ÃŽn toate lumile non-fizice (inclusiv planurile astrale), orice gând poate să creeze realitatea, ÅŸi de aceea uneori se spune că realitatea astrală este “flexibilă”, faţă de cea fizică care este “stabilă”.

Lumile astrale inferioare au o frecvenţă de vibraţie mai apropiată de universul fizic, şi sunt populate de fiinţe umane la care predomină o gândire materialistă şi care nu pot gândi decât în modul existenţei fizice. Nu s-au gândit niciodată că viaţa înseamnă mult mai mult decât existenţa fizică, şi nu pot conştientiza aspectele mentale şi spirituale.În lumile astrale superioare, puritatea, curăţenia, armonia şi buna organizare se văd la tot pasul.

Toate planetele sunt locuite la nivelele superioare, ÅŸi putem întâlni lacuri ÅŸi cascade de o frumuseÅ£e incredibilă, munÅ£i ÅŸi câmpii minunate, în culori care par “din altă lume”. MulÅ£i dintre cei care intenÅ£ionează să descopere lumile astrale prin experienţă proprie, încep prin a învăţa să iasă din corpul fizic, pentru a se obiÅŸnui cu realitatea corpului astral. ÃŽnainte de a călători în universul astral, realitatea imediată este un bun început (fiind familiară) pentru a testa capacităţile corpului astral.

Sursa: roaim.com

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.