Rolul chakrelor in evolutia spirituala


De multe ori ne punem intrebarea de ce suntem atat de diferiti unii de altii. De ce nu simtim la fel , de ce unii sunt buni iar altii rai , de ce unora li se intampla prea multe necazuri iar altora nu . Åžcoala iniÅ£iatică poate da foarte uÅŸor un răspuns. De-a lungul unui proces evolutiv omul , în nenumăratele sale încarnări, trebuie să treacă prin toate cele ÅŸapte stadii evolutive. Acestea au legătură si cu buna funcÅ£ionare a celor ÅŸapte chakre principale ÅŸi  ridicarea energiei Kundalini.

Oamenii se află pe nivele evolutive diferite, de aceea ei au trăiri şi gânduri diferite deoarece scopul vieţii este evoluţia fiecaruia dintre noi .. Aceasta se poate realiza numai în planul fizic şi în trup material. Oameni cu nivele diferite de evoluţie se întâlnesc pentru a învăţa împreună şi a trece examenele şcolii vieţii.

Există trei tipuri de şcoli ale vieţii prin care omul trebuie să treacă. Prima şcoală este cea a suferinţei, pentru că, la început, omul nu poate învăţa decât prin suferinţă. Depinde de fiecare dintre noi cât timp (câte vieţi) vrem să rămânem elevi ai acestei şcoli.
A doua şcoală este cea a învăţăturii şi a înţelepciunii. Elevii cei mai silitori din această şcoală devin învăţători şi pentru alţii.
A treia şcoală este considerată cea mai grea. Este şcoala iubirii. Este vorba de iubirea altruistă şi de recunoaşterea lui Dumnezeu în fiecare om şi în toată creaţia Sa.

Există nenumărate deosebiri şi în privinţa dezvoltării corpurilor subtile. Cei care lucrează mai mult cu corpurile subtile inferioare (astral şi mental inferior) sunt persoane foarte ataşate de material, posesive, de cele mai multe ori gândesc negativ. Cei care lucrează mai mult cu corpurile superioare (cauzal, budic şi atmic) au o deschidere spre semenii lor, au dezvoltat nenumărate calităţi şi virtuţi şi gândesc pozitiv.

Buna funcţionare a celor şapte chakre principale oferă omului, pe lângă o bună stare de sănătate, un comportament altruist şi o înaltă trăire. Când chakra rădăcină este blocată, omul are o slabă rezistenţă fizică şi sufletească. Este mereu îngrijorat şi trăieşte în nesiguranţă. Viaţa pe Pământ pentru el este o povară, ar vrea să trăiescă fără griji şi să nu depună niciun efort, dacă s-ar putea, ar trebui să fie ajutat şi susţinut de toată lumea. Persoanele de acest tip de cele mai multe ori prezintă şi o karmă de iresponsabilitate. Ei au venit să-şi rezolve această problemă, de aceea în această viaţă trebuie să devină foarte responsabili, să-şi aleagă propria cale şi să se întărească. Trebuie să se realizeze în viaţă exclusiv prin propriile forţe, fără ajutor extern.

Când chakra sacrală – aÅŸezată la trei degete sub ombilic – prezintă blocaje, omul nu se apreciază pe sine, caută răspunsuri mai mult la alÅ£ii, prezintă o rigiditate a emoÅ£iilor ÅŸi o răceală sexuală. ViaÅ£a i se pare tristă ÅŸi prea puÅ£in atrăgătoare. Aceste probleme de cele mai multe ori vin din copilărie, fiind vorba de lipsa de afecÅ£iune a părinÅ£ilor. Devenit adult, la rândul său omul nu va ÅŸti să se manifeste afectiv. NenumăraÅ£i bolnavi suferă din lipsă de iubire. Ei au nevoie de o mângâiere ÅŸi de o vorbă bună. ÃŽn copilărie sigur nu au primit iubirea necesară ÅŸi poate nici restul vieÅ£ii.

În legătură cu preţuirea de sine: mulţi oameni nu se apreciază deloc şi nu dau doi bani pe propria persoană. Acest lucru duce la slăbirea câmpului auric, pierdere de energie şi posibilitatea de a fi uşor atacat la nivel auric de energii malefice.

Când plexul solar prezintă blocaj, de cele mai multe ori este vorba de o persoană interiorizată. Există nenumărate sentimente şi trăiri refulate care stagnează în interior. Persoana vede peste tot numai obstacole care o împiedică să-şi realizeze dorinţele, îi e foarte greu să-şi controleze emoţiile şi simte foarte des un gol în stomac. Ar dori să se ferească de orice nouă provocare a vieţii pentru că experienţele neobişnuite o sperie şi nu se simte aptă a lua parte la lupta vieţii. Într-adevăr, viaţa este o luptă, iar evoluţia este foarte importantă. Toate emoţiile negative şi frustările trebuie eliminate, altfel organele aferente plexului solar se vor îmbolnăvi. Persoana trebuie să se deschidă spre a vorbi cu cineva care o poate înţelege şi ajuta pentru a nu mai aduce în interior atâta suferinţă. Acceptarea vieţii şi a problemelor de zi cu zi, precum şi întărirea de sine reprezintă rezolvarea problemei.

Când chakra inimii este blocată, persoana devine vulnerabilă şi dependentă de dragostea şi simpatia altora. Dacă este respinsă se simte rănită şi se retrage în sine, este tristă şi deprimată, îi este teamă de o nouă decepţie şi se fereşte să mai iubească. Acest lucru o face să se îndepărteze de oameni, să se manifeste cu răceală şi neparticipare, este dezechilibrată şi suferă de depresie. Toate acestea există pentru că unii oameni nu se apreciază şi sunt dependenţi de alţii.

Când chakra gâtului este blocată, persoana are dificultăţi în a se manifesta şi exprima faţă de ceilalţi, este retrasă şi tăcută, se manifestă nesigur în faţa altor oameni şi se teme de felul în care va fi judecată. Uneori când doreşte să-şi exteriorizeze gândurile şi sentimentele simte un nod în gât şi vocea îi e strangulată. În astfel de cazuri trebuie cultivată aprecierea de sine şi întărirea. Este posibil ca un blocaj al chakrei gâtului să aibă legătură cu o karmă de violenţă verbală. Cuvântul a fost folosit cu multă duritate şi asprime faţă de ceilalţi, iar acum persoana suferă şi este lovită de vorbele aspre şi dure ale altora.

Când chakra dintre sprâncene (al treilea ochi) prezintă blocaje, persoana consideră că realitatea este constituită numai din lumea exterioară, vizibilă. Dorinţele vor fi mai mult de ordin material şi emoţiile vor fi necontrolate. Nu va accepta realitatea spirituală iar memoria va fi foarte slabă, vor apărea tulburări de vedere care vor constitui un avertisment că trebuie să privească şi în interior.

Când chakra creştetului prezintă blocaje, omul nu este definitiv eliberat de teamă. Energiile chakrelor nu vibrează la unison şi nu realizează o armonie deplină între ele. Dacă persoana nu se deschide în faţa adevărurilor spirituale, poate suferi de nesiguranţă şi inutilitate. Aceste senzaţii trebuie privite drept un avertisment pentru a se dedica introspecţiei. Teama de moarte poate să se contureze mai pregnant în conştiinţa acestei persoane. Poate fi de ajutor practicarea unei activităţi care să i se pară plăcute sau asumarea de noi responsabilităţi, pentru a-şi dovedi că poate reuşi.

Trebuie să ştiţi că blocajul unei chakre duce la manifestarea în fizic a unor boli. Din cauza a multe lecţii neînvăţate şi neasumate, multe persoane se îmbolnăvesc. Căutând răspunsurile în medicamente, ei merg la efect şi nu la cauză. Starea de sănătate reprezintă asumarea lecţiilor existenţiale iar boala este numai un mod de îndreptare a elevilor nesilitori.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.