Ierarhiile spirituale si Planetele


Planetele si ierarhiile spirituale sunt entitati superioare omului,care au contribuit la formarea lui si acum ajuta si supravegheaza planul fizic. Imi doresc ca amintirea lor,  ii va ajuta pe acei oameni sceptici care iau in deridere astrologia asezind-o intr-un loc care nu i se cuvine deloc,iar poate ca intr-o zi va fi din nou asezata acolo unde a fost cindva demult ,la loc de cinste ,unul din instrumentele cunoasterii si perfectionarii naturii umane.

Serafimii -Planeta Neptun
Spiritele Dragostei Universale ,ei sunt cei mai aproape de Trinitate,preluind de la aceasta telurile si arhetipul cosmosului,a planului divin si au grija ca acesta sa fie transpus in fapte.La nivel cosmic ei sunt cei care fac legaturile de la un sistem solar la altul.In plan fizic sunt reprezentati de planeta Neptun,de aceea ea in astrologie este planeta Dragostei Universale,octava superioara a dragostei umane reprezentata prin planetea Venus.In plus este un agent in ceea ce inseamna progres spiritual al omenirii.

Heruvimii - Planeta Uranus  
Ei sunt spiritele armoniei,revarsare de intelepciune.Sunt la rangul de jertfitori cosmici.Prin ei Dumnezeu imparte raze intr-un mod impersonal si universal.Ei se manifesta in mod direct prin semnele zodiacale ,avem patru Heruvimi fiecare avind cite doua aripi intinse lateral si astfel avem cele 12 semne zodiacale.Se presupune ca ei au si o contraparte  fizica reprezentata prin planeta Uranus.Astfel din descrierea Heruvimilor ,putem spune ca ea  se ocupa cu tot ce inseamna cunoastere si intelepciunea,dar si cu tot ce inseamna fenomen paranormal ,mister si este si un agent al progresului intelectual al omenirii.

Tronurile - Planeta Saturn
Spirite ale vointei, neclintire si constanta.Ele au fost primele care au oferit un punct de plecare in formarea sistemului solar si a tuturor ierarhiilor ceresti care vin dupa ele .In astrologie avem ca corespondent Planeta Saturn care este un fel de "procuror",cel care stringe faptele pentru a urmari evolutia noastra.De aceea este considerata o planeta dura,neiertatoare care ne pune in cale tot felul de probe,dar de fapt in spatele acestei duritati noi trebuie sa vedem un fel de grija parinteasca.

Dominarile - Planeta Jupiter
Spirite ale intelepciunii .Ele imprima in substanta eterului cosmic intelepciunea lor,prin intermediul Arhanghelilor.Partea fizica este Planeta Jupiter un fel de "judecator "al faptelor noastre ,care atunci cind gindim ne ajuta.

Virtutile - Planeta Marte
Spiritele miscarii,activitatii si fortei.Contrapartea lor fizica este Planeta Marte care este planeta cea mai graitoare din sistemul nostru solar.Este foarte dinamica ,ea nu-si pastreaza pentru ea intelepciunea ci "povesteste"tuturor,ea vrea sa dinamizeze oamenii spre cunoastere,dar are si efecte distructive atunci cind oamenii ea partea negativa a acestui aspect.

Puterile - Soarele
Spirite ale formei ele se folosesc de energie pentru ca sa apara forma in lumea fizica. Datorita lor am primit o forma atunci cind ne-am coborit in planul fizic.Contrapartea fizica este reprezentata de Soare,unde in astrologie Soarele inseamna tot ce este personalitatea umana.Ea este planeta care face legatura intre planetele care ofera libertate oamenilor ( Saturn , Jupiter si Marte ) si cele care determina destinul ( Mercur ,Venus si Marte ),face sa dogoreasca in caldura necesitatea destinului si arde in acelasi timp destinul pentru a oferi libertate omului,sa nu uitam ca Divinitatea ne-a dat noua oamenilo bunul cel mai de pret : liberul arbitru.

Arheii - Planeta Venus
Spiritele timpului ,succesiunile perioadelor omenirii sunt de fapt corpurile lor,deoarece ei guverneaza epocile,gnosticii i-au numit Eoni.Planeta Venus este contrapartea lor fizica,de aceea in astrologie aceasta planeta reprezinta frumosul,arta,emotii,sentimentele,dragostea paminteasca.

Arhanghelii -Planeta Mercur
Ei sunt spiritele focului,nu-i conduc direct pe oameni ci pe ingeri ,dar sunt calauzitorii marilor comunitati,ai popoarelor.Ei nu coboara in plan fizic ,ci numai pina la focul si Lumina astrala.,numai acolo noi oamenii le putem simti prezenta.In astrologie contrapartea lor fizica este reprezentata de Planeta Mercur,planeta intelectului pur,ratiunea.

Ingerii - Luna
Spiritele clarobscurului,penumbrei.Ei il inspira pe om si ii traseaza in mod general,drumul.Sfera lor de actiune este Luna,de aceea chiar si in miscarea ei rapida pe cer ne influenteaza viata in cel mai inalt grad,dinamizind-o.Astfel se explica de ce depindem asa mult de ciclurile lunare.

Pluto
Dupa prezentarile de mai sus observam ca toate ierarhiile spirituale au o contraparte fizica  cite o planeta.Asta ne face sa ne intrebam daca nu insasi Divinitatea nu are si ea contrapartea ei fizica,asta facindu-ne pe noi sa ne gindim la Pluto.,in astrologie se face o astfel de asociere.,pe care o acceptam ,nu exista inceput si sfirsit,e posibil ca dupa Serafimi si pina la Tatal sa mai existe alte ierarhii pe care noi sa nu le cunoastem,astfel planetei Puto putem sa-i asociem orice exista mai sus de Serafimi.


Niciun comentariu:

Un produs Blogger.