Lectii de iubire …in astre


Viaţa noastră este o şcoală permanentă. Deşi examenele vieţii par la fel de diverse ca şi posibilităţile noastre de experimentare, deşi ni se pare că încercările apar pe diverse planuri ale manifestării noastre individuale, în esenţă la şcoala vieţii dăm mereu un singur mare examen: iubirea. Asta pentru că în fond, oricît de complexă ar părea, viaţa noastră are un singur ţel: să ne desăvîrşească în iubire.

A fi desăvîrşiţi precum Dumnezeu este, înseamnă a trăi mereu conştienţi că în esenţa noastră suntem divini, a trăi la acel nivel la care individualitatea se pierde, limitele se şterg, diferenţele aparente dispar. A fi divini înseamnă a iubi divin, căci energia fundamentală a lui Dumnezeu este energia iubirii. Pentru a ajunge capabili de asemenea iubire e nevoie de conştientizări succesive, de creşterea puterii de înţelegere şi de maturizarea sufletului în etape succesive, reluate pe octave din ce în ce mai înalte. Acest proces gradat şi foarte complex se derulează pe parcursul încarnărilor noastre succesive.

Astrologia, ştiinţa astrelor, avînd ca fundament principiul analogiei susjos, cer-pãmînt, face posibilă delimitarea a douăsprezece etape în procesul nostru evolutiv deoarece suprapune creşterea noastră individuală cu derularea ciclică a celor douăsprezece zodii. Între zodia Berbecului şi zodia Peştilor se parcurge un întreg an calendaristic, un ciclu complet este parcurs. Astfel, dacă utilizăm principiul analogiei, fiecare zodie poate fi asociată unei etape distincte în procesul evoluţiei noastre individuale, a învăţării marii lecţii a iubirii. Fiinţa umană, parcurgînd zodie după zodie, de la Berbec spre Peşti, (şi din nou, dacă mai este nevoie şi se pare că pentru cei mai mulţi dintre noi este), învaţă rînd pe rînd lecţia de iubire specifică fiecărei zodii, îşi adaugă calităţi umane, devine tot mai “transparent” faţă de iubire, ajungînd în final la statutul de Om Cosmic, îndumnezeit, liber de condiţionări, capabil să dăruiască şi să primească mereu iubire divină. Astfel:

Nativii din zodia Berbecului: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este ÎNCREDERE şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este INOCENŢÃ.

Nativii din zodia Taurului: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este IERTARE şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este RÃBDARE.

Nativii din zodia Gemenilor: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este SENTIMENT şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este CUNOAŞTERE.

Nativii din zodia Racului: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este LIBERTATE şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este DEVOTAMENT.

Nativii din zodia Leului: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este UMILINŢÃ şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este EXTAZ.

Nativii din zodia Fecioarei: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este PLENARÃ SATISFACŢIE şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este PURITATE.

Nativii din zodia Balanţei: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este ARMONIE şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este FRUMUSEŢE.

Nativii din zodia Scorpionului: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este DÃRUIRE ŞI ABANDON şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este PASIUNE.

Nativii din zodia Sãgetãtorului: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este FIDELITATE MANIFESTATÃ PRIN CONSTANŢÃ şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este FRANCHEŢE.

Nativii din zodia Capricornului: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este ALTRUISM şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este ÎNŢELEPCIUNE

Nativii din zodia Vãrsãtorului: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este TOTDEAUNA UNICITATE şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este DEPLINÃ TOLERANŢÃ.

Nativii din zodia Peştilor: Trebuie să înveţe de la ceilalţi că iubirea este TOTUL şi să-i înveţe pe ceilalţi că iubirea este COMPASIUNE.

Dacă fiinţa umană a învăţat să dăruiască ceea ce deja are, adică să-i înveţe şi pe ceilalţi acel aspect al iubirii pe care îl manifestă nativ, şi dacă a reuşit să înveţe de la ceilalţi aspectul care îi este cel mai “străin”, atunci etapa evolutivă a fost parcursă în întregime şi sufletul este pregătit pentru lecţia care urmează. Iar dacă toate aceste lecţii de iubire au fost învăţate rînd pe rînd, scopul vieţii umane a fost atins: omul a devenit Om Cosmic, s-a desăvîrşit în iubire prin iubire.

3 comentarii:

  1. Am gasit acest loc din greseala,si un am mai fost capabila sa ies !!! dar nu ca as fi toanta (SIC!) e ca am ramas fascinata ! trei ore am stat si vroiam sa citesc tot dintr-o singura rasuflare. Bine te-am gasit ,draga mea ANIRAM ! nu stiu cum sa ma inscriu la postarile tale,dat fiind faptul ca sunt doar facebookera si am un cont de e-mail in yahoo . I-ti las adresa ,poatemi scrii sau ma conectezi la postarile tale: auroratimi@yahoo.com. Promit sa las un comentariu la toate postarile tale ,tine-o tot asa ! cu drag Aura,

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc din suflet Aura!
    Exact pentru persoane ca tine simt ca blogul meu nu este doar o lectura de pauza

    Marina

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai un blog foarte interesant si bine documentat, ai depus mult suflet si timp.. Multumesc pentru toate informatiile...Dorina

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.