Efectul Dezechilibrelor din Manifestările Noastre



Cred că a funcţiona în starea de oboseală a devenit ceva firesc. Rutina creată de oboseala prea mare pentru a face lucruri noi, pentru a evada din cotidian, se instalează în vieţile noastre. Ce anume ne creează oboseală?

Dăm vina pe programul lung şi solicitant de la serviciu, sau pe necesitatea de a ne controla/conduce afacerile, pe treburile casnice şi comisioane, pe al doilea job, pe timpul pierdut în trafic, pe temele prea mari ale copiilor, pe sarcinile din ce în ce mai multe pe care ni le asumăm sau suntem constrânşi să le îndeplinim.
Dar vina nu stă în toate acestea; de cele mai multe ori nu ne ascultăm corpul care ne transmite semnale atunci când trebuie să ne oprim. Nu ne ascultăm Sufletul, care simte nevoia de relaxare, de linişte, de calm. Ne ascultăm mintea care ne spune că este bine să continuăm în ritm alert, că lucrurile n-ar funcţiona, că ne-am pierde job-ul, ceilalţi ne-ar judeca, …dacă am lua o pauză. Oboseala nu vine nici din solicitările fizice, căci organismul se poate reface prin mişcare în aer liber, prin relaxare, prin somn, poate fi consecinţa a prea puţin timp acordat acestora din urmă.

Oboseala profundă este oboseala sufletului, a inimii, a minţii, a corpurilor energetice.
Mintea oboseşte când o forţăm să lucreze fără să se oprească, când gândurile sunt generate fără încetare. Sufletul oboseşte când nu îl ascultăm, când nu ţinem cont de dorinţele lui, oboseşte de prea multe dureri şi suferinţe. Inima oboseşte când o obligăm să nu iubească şi în acele situaţii în care punem condiţii.
Corpul emoţional oboseşte trăind prea multe emoţii de vibraţie joasă, în special frici, stres, nelinişte, griji pentru ziua de mâine şi cei dragi.

Corpul astral poate fi deja obosit din alte vieţi, de tristeţe, supărare, nemulţumire, de acuzări şi ne-iertare. La fel şi corpul mental: judecata, critica, neacceptarea experienţelor traumatizante din vieţi trecute îi provoacă oboseala ce o resimţim în viaţa aceasta. Conştiinţa poate fi obosită datorită împotrivirii manifestate în situaţiile în care apar încercări karmice. Oboseala se acumulează prin toate aspectele manifestării.

Chakra Muladhara acumulează oboseală când corpul fizic este obosit, epuizat.
Frustrările din relaţii, obsesiile sexuale, eşecurile în manifestarea creativităţii, încercarea de a ne masca, sau dimpotrivă, de a ne exprima exagerat feminitatea ori masculinitatea obosesc chakra Swadhisthana.

Exercitarea controlului, a manipulării, oboseşte chakra Manipura. Condiţionarea iubirii şi fricile obosesc chakra Anahata şi chakra Vishuddha, aceasta din urmă acumulând oboseală şi din încercările de a ne înăbuşi emoţiile. Chakra Vishuddha şi chakra Manipura obosesc atunci când fumăm sau mâncăm exagerat. Vorbitul exagerat, fără rost, produce acumularea oboselii în chakra Vishuddha. Cu cât gândurile sunt mai haotice, cu atât chakra Ajna este mai obosită

Pentru a ne odihni nu este necesar neapărat somnul prelungit, ci o manifestare echilibrată, în toate aspectele vieţii. Când nu există echilibru, nici somnul nu este odihnitor. Orice dezechilibru din vieţile noastre atrage oboseala, nu neapărat fizică, ci mentală, emoţională, afectivă.

Un comentariu:

  1. Super,este pur adevar,uneori ne pierdem in activitati zilnice si uitam esentialul.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.