Spirit si suflet


Prin suflet se inteleg senzatiile noastre de placere si de durere , de bucurie si de tristete , de foame sau de sete , precum si sentimentele noastre de iubire sau de ura. Toate acestea se datoreaza corpului nostru eteric care este sensibilizat prin organele de simt: vaz , auz , miros , gust , tact si care sunt transmise in interiorul corpului prin fibrele nervoase somatice sau viscerale la centrii nervosi unde corpul eteric este mult concentrat.

In ceea ce priveste notiunea de spirit , aceasta este o forma de energie necunoscuta inca , dar care pare sa fie formata din particule infraatomice , bine structurate , fara sarcina electrica sau magnetica , fara masa , care circula cu viteze de 10 la puterea a 10 a mai mari decat viteza luminii , care pot strabate orice obstacol fara greutate si care nu sunt supuse legilor gravitatii.

Spiritul este responsabil de gandirea , memoria , imaginatia si vointa noastra , el este nemuritor ramanand in spatiu dupa moartea noastra fizica si supus reincarnarii pentru purificarea lui. In spirit sunt inmagazinate toate informatiile noastre din actuala viata si din vietile anterioare , iar sediul lui s-ar afla in subconstientul nostru , in substanta reticulara in special.

Sufletul nu este nemuritor , el persista un timp dupa moarte atata timp cat mai persista legatura dintre corpul astral si corpul eteric. In aceasta perioada spiritul prin persistenta acestor legaturi cu sufletul simte nevoia de a se bucura de aceleasi satisfactii sufletesti pe care le-a avut in viata pamanteasca. Din aceasta cauza persista in intelepciunea populara obiceiurile parastasurilor si pomenilor ce se fac la inmormantare si dupa aceea. Se stie ca in general aceasta legatura dintre suflet si spirit , sau altfel spus sintre corpul eteric si corpul astral este de circa 7 ani , exact perioada de timp in care au loc aceste parastasuri si perioada in care nu este voie sa se deshumeze cadavrul.

Ne punem intrebarea : cum poate sufletul care a parasit corpul fizic sa mai cunoasca aceste senzatii de indata ce el nu mai este sub influenta organelor de simt care sa le dea senzatiile percepute in lumea fizica?
In lumea astrala sufletul-spirit este hranit prin ganduri , prin imaginile transmise prin ganduri , cu alte cuvinte gandurile celor din lumea fizica sunt cele care ajung la suflet , nu alimentele care se impart la parastasuri si pomeni.

Spiritul este o forma de energie de provenienta divina imbracat in mai multe invelisuri fluidice: planetar , solar , universic si cosmic , care alcatuiesc perispiritul. Invelisul solar al perispiritului este acela care include vointa , memoria si inteligenta. In ceea ce priveste memoria , forma sa cea mai elementara este aceea a unei memorii de simpla recunoastere in prezenta obiectului perceput , dar fara evocare in absenta sa , iar cea mai evoluata forma de memorie , este memoria de evocare.

Memoria instinctului , la noul nascut de supt , este transmisa prin reincarnarea spiritului , tot subordonat memoriei spirituale are loc si functia de anticipare. In ceea ce priveste creierul se cunoaste ca el joaca rolul de organ reglator pentru ansamblul organismului. Creierul este redus in raport cu spiritul ,la rolul modest de cui in care s-a atarnat un palton . Dar chiar si acest cui este problematic deoarece dintr-o asemenea perspectiva la originea vietii este paltonul ca atare ceea ce face cuiul inutil , deci spiritul creeaza creierul pentru perfectionarea evolutiei lui fiind subordonat interesului acestuia.

Se cunosc cazurile cand unii bolnavi prezinta o inteligenta si o memorie perfecta desi dupa moartea lor , la necropsie se gaseste creierul distrus. Inteligenta nu este nici in raport cu greutatea creierului , Napoleon , Gambeta si Anatole France , aveau creierul cantarind 1500 gr., 1250 gr. si respectiv 1017 gr., deci o greutate sub normala si totusi au fost niste genii. In creierul lui Einstein a existat un exces de celule gliale , celule de sustinere care nu au nici-un rol in functiile creierului.

Concluzionam cu Freud care admite existenta unei vieti psihice constiente posibil localizata in scoarta cerebrala care s-ar putea numi suflet si a unei activitati psihice subconstiente , cu localizare subcorticala.

Spiritul este de provenienta divina fiind cel care ne da memoria , gandirea si inteligenta noastra . In el se inmagazineaza toate acestea si dupa moartea fizica el nu dispare si isi continua viata de spirit liber in lumea astrala pana cand revine la o noua reincarnare , dar luand cu el tot ceea ce a inregistrat din memoria altor vieti . Din sfera sufletului , face parte si trairea sexuala . Orice experienta sexuala produce o noua traire sufleteasca , dar placerea sexuala facand parte din sfera sufleteasca , este trecatoare ca si sufletul. Nu acelasi lucru se poate spune si despre iubire , iubirea face parte din spirit , fie ca ne referim la iubirea partenerului , a fratilor sau a parintilor , aceasta implica gandirea noastra si reprezentarea in imagini a acestora si acestea fac parte din atributele spiritului.

Iata de ce , iubirea adevarata , facand parte din spirit , este nemuritoare ca si spiritul .

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.