Efectele noului ciclu solar


NASA a anuntat inca din  16 decembrie 2008 ca s-a detectat o imensa gaura in campul magnetic al Pamantului, camp care inconjoara planeta protejand-o de vantul solar (energie plasmatica emisa de soare). Pe intreaga durata a noului ciclu energetic solar, aceasta plasma nu va mai fi oprita de campul magnetic protector al planetei, si va ajunge, prin bresa imensa (estimare NASA: de 4 ori mai mare decat planeta), pe suprafata Terrei.

Lipsa activitatii solare a permis unor comentatori stiintifici sa speculeze ca urmeaza sa intram intr-o mini-era glaciara. Cu toate acestea, o echipa de cercetatori condusa de Mausumi Dikpati a afirmat in 2006 ca urmatoarea perioada de activitate solara va avea un maxim mai mare cu pina la 50% decat precedentul ciclu.

Aceasta activitate crescuta a soarelui va face ca uriase cantitati de masa solara coronara sa fie expulzate, astfel ca vantul solar va transporta un surplus de plasma care va ajunge inevitabil pe Pamant, datorita gaurii din magnetosfera planetei. “Intram in noul ciclu solar (al 24-lea). Pentru motive care ne scapa, emisiile de masa solara coronara care au loc in ciclurile pare (ca acesta) lovesc Pamantul cu un varf care este totdeauna magnetizat Nord, iar astfel este posibil sa se deschida magnetosfera planetei si sa fie incarcata cu o imensa cantitate de plasma chiar inainte de a incepe furtuna solara. Este combinatia perfect sincronizata pentru un eveniment unic.”

Evenimentul unic la care se refera cercetatorul NASA este incetarea functionarii satelitilor, sistemelor de telecomunicatii (fixe sau mobile) si a retelei de transport electric terestre. Dar niciun cercetator nu doreste sa discute despre impactul acestei furtuni solare asupra sistemului bio-electric uman. Sistemul bio-electric al fiecarei fiinte umane de pe planeta va fi astfel impulsionat datorita incarcaturii suplimentare care vine de la soare. Ca
urmare, multi vor simti o incarcatura energetica mai mare decat pina acum.

Daca fiecare se pregateste corect astfel incat corpul sau sa faca fata noilor conditii mai intens-energetice, atunci aceasta crestere energetica ce vine de la soare poate duce la o imbunatatire semnificativa a abilitatilor umane. Sistemul nervos uman este construit din miliarde de neuroni care comunica unul cu altul si cu miile de miliarde de celule din corpul uman.

Robert Becker a aratat ca neuronii transmit informatie prin mici semnale bio-electrice care pot fi foarte usor influentate masiv de conditiile energetice exterioare ( ex.: cei care traiesc in apropierea liniilor de transport electric de inalta tensiune sufera de deteriorarea sistemului bio-electric sensibil al corpului).

Efectul concret al acestei cresteri uriase energetice asupra sistemului nervos uman cauzata de plasma solara ajunsa pe suprafata planetei, nu este cunoscut. Si nici acela asupra relatiilor interumane si al societatii, in general. Cu toate acestea, poate fi afirmat ca aceasta plasma solara ce impulsioneaza sistemul bio-electric uman va influenta categoric relatiile si comunicarea inter umana. Asta pentru simplul motiv ca micile semnale bio-electrice care formeaza comunicarea neuronala sunt sensibil modificate de conditiile energetice exterioare.

Pe masura ce plasma energetica solara ajunge pe Pamant, este evident ca aceste stari de functionare a creierului vor fi afectate. Pentru unii, aceasta crestere a semnalelor bio-electrice intre neuroni va determina intensificarea comunicarii intra neuronale sub forma starilor beta. O analogie ar fi cand un om care a trait toata viata lui in tihna si relaxarea unui mic sat din provincie, se muta in New York! Altii vor constata ca le lipseste vitalitatea datorita cresterii intense a electricitatii statice din mediul planetei.

Cei care reusesc sa-si canalizeze surplusul de energie din sistemul nervos in moduri constructive vor reusi foarte usor sa inceapa si sa realizeze proiecte la care de mult visau sau pe care le amanasera pina atunci. Capacitatea de a trece foarte usor de la o stare gamma la o stare alpha le va permite sa beneficieze de viziuni creative, pentru ca in fata noilor conditii socio-economice adesea bulversante trebuie sa raspundem cu calm si echilibru interior.

Secretul care ne permite sa beneficiem de acest surplus energetic sub forma starilor gamma este acela de a avea mereu o minte "deschisa" si orientata pozitiv pentru a fi capabili sa integram armonios viziunile care apar. Odata ce am inceput sa constientizam noile capacitati cognitive mentale, este foarte important sa integram cu echilibru noile viziuni in viata noastra. O minte deschisa si orientata pozitiv sunt conditiile care ne permit sa trecem cu bine aceasta perioada de crestere energetica solara pe care suntem obligati sa o traim.

Vom fi astfel pregatiti sa folosim armonios acest surplus de energie care ne afecteaza modul de functionare bio-electric al creierului. Mai mult, cei care se pregatesc zi de zi, constient, pentru aceasta, devin gradat adevarati "profesionisti" in domeniul starilor mentale si beneficiaza la maxim de pe urma cresterii energetice solare reusind sa-si ridice viata pe culmi ale implinirii si creativitatii.

Michael Salla

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.