Horoscopul naturist

Horoscopul naturist (8)
SCORPION

Acesti nativi, marcati de doua energii extrem de puternice - cea a temerarului Marte si cea a necrutatorului Pluto - au un temperament paradoxal. In aparenta sunt calmul personificat (in astrologie se vorbeste despre "masca scorpionica"), datorat autocontrolului plutonian, dar de sub aceasta suprafata apar izbucnirile martiene, capabile sa reduca la tacere pana si pe cel mai vajnic dintre Berbeci. Avem deci o structura temperamentala limfatico-bilioasa. In reprezentarea astrologica a corpului uman, Pluto guverneaza organele genitale externe si interne, colonul si  partial prostata. Este, de asemenea, pus in legatura cu nasul si nervii auditivi.

La fel ca rudele lor martiene, Berbecii, Scorpionilor le fac bine mancarurile condimentate (dar nu in exces), ceapa, datorita efectului ei benefic asupra fluiditatii sangelui, urzica, prazul si ardeii capia. Un puternic efect linistitor si, in acelasi timp, afrodiziac il au asupra lor esenta de glicina, uleiul de rododendron si cel de aloe. Plantele medicinale in afinitate cu semnul Scorpionului sunt: mintea matei (catusnica), alunul de munte si porumbarul. Siropul sau decoctul de porumbele are un efect deosebit de puternic asupra reducerii febrei mari pe care o fac Scorpionii si ajuta la regenerarea rapida dupa forme acute de boala - deoarece Scorpionii sufera doar rareori de afectiuni cronice.

Trebuie sa se fereasca de hemoroizi, deci constipatiile prelungite nu trebuie trecute cu vederea. Sunt, de asemenea, predispusi la contractarea maladiilor venerice. Barbatii fac adesea prostatita, pe cand femeile au, de multe ori, probleme cu ovarele si uterul.
Remediile homeopatice de baza sunt Lachesis, Thuya si Platina. Pentru a intari rezistenta organismului, Scorpionii au nevoie de vitaminele P si B12.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.