Intre mister si realitate - Fulcanelli si secretul vietii eterne


” Iata secretul alchimiei : exista posibilitatea manipularii materiei si a energiei pentru a produce ceea ce oamenii de stiinta contemporani numesc un camp de forte. Acest camp de forte actioneaza asupra observatorului si il pun intr-o situatie privilegiata in fata universului. Din acest punct privilegiat, el are acces la realitatile spatiului, timpului, materiei si energiei, care nu ne sunt dezvaluite in mod normal. Este ceea ce alchimistii numesc le Grand Œuvre – marea realizare : intelegerea universului pe deplin/universala.”

Fulcanelli (1839?-?1953) este pseudonimul celui mai faimos alchimist francez a carui adevarata identitate a ramas necunoscuta si care a actionat la sfarsitul secolului 19. Viata si realizarile sale sunt acoperite de multe mistere - insasi numele sau ajungand un brand printre fenomenele culturale ale vremii.

Una dintre cele mai extravagante relatari este aceea in care discipolul sau devotat Eugene Canseliet a transformat cu success 100 de grame de plumb in aur pur folosindu-se de o mica cantitate de “Praf al Proiectiilor”, substanta daruita lui de catre ilustrul sau maestru. Se crede, de asemenea, ca spre sfarsitul celui de-al II-lea Razboi Mondial, Abwehr-ul, temutul serviciu secret german a declansat o vanatoare fara rezultat pe urmele lui

Fulcanelli, despre care acestia credeau ca ar detine secretul realizarii armelor nucleare. Fulcanelli s-a intalnit mai apoi cu un fizician francez caruia i-a dezvaluit ca arma atomica a mai fost folosita contra umanitatii, undeva in trecutul indepartat al planetei. Conform declaratiilor lui Canseliet, ultima sa intalnire cu Fulcanelli a avut loc in anul 1953 undeva in Spania, intr-un castel din munti. Cand l-a intalnit pentru prima oara pe Fulcanelli acesta avea in jur de 80 de ani, in timp ce la ultima lor intalnire, Fulcanelli ar fi trebuit sa aiba varsta 114 ani, nu 50 asa cum arata si cum pretindea.. Acest fapt a dus la ipoteza ca Fulcanelli ar fi descoperit faimosul Elixir al Tineretii, indelung cautat de alchimisti.

Sub numele de Fulcanelli  au aparut in 1926 si 1930 doua lucrari ezoterice despre simbolica alchimista : Le mystère des cathédrales et Les demeures philosophales (Misterul catedralelor -  tr. Ro.1997, 2005, Ed. Nemira). Aceste lucrari sunt prefatate de Eugene Canseliet (1899-1982), si ilustrate de pictorul Julien Champagne (1877-1932). In introducerea la lucrarile maestrului, el afirma ca Fulcanelli a beneficiat de Donum Dei (ajutorul lui Dumnezeu), ceea ce semnifica descoperirea secretelor vietii eterne si atingerea nemuririi.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.