Monument enigmatic cu instructiuni pentru supravietuitorii Apocalipsei

Unul dintre cele mai ciudate monumente de pe mapamond este Guidestones Georgia , un ansamblu alcatuit  din cinci placi masive de granit lustruit in forma de stea. Acesta se afla in nord-estul Georgiei si a fost construit in 1980.

Misterul acestui monument consta in faptul ca nimeni nu stie exact cine l-a comandat si de ce. Singurul indiciu despre originea acestuia, este o placa din apropiere, asezata pe pamant care prezinta dimensiunile monumentului si explica printr-o serie complicata de crestaturi si puncte sapate in piatra , miscarilor Soarelui si stelelor . Ce s-a convenit , pe baza dovezilor disponibile, este ca Guidestones are menirea de a ajuta supravietuitorii unei Apocalipse iminente la reconstructia civilizatiei. Instructiunile apar in opt limbi, de la engleza la Swahili.

In numar de zece, instructiunile sapate pe monumentul misterios incep cu afirmatia ca pentru a mentine un echilibru perpetuu cu natura , umanitatea nu trebuie sa depaseasca cifra de 500 mil. locuitori. In ordine fireasca la numarul doi apar instructiunile de reproducere inteleapta. Instructiunea numarul trei : cei ce supravietuiesc sa uneasca umanitatea si sa foloseasca o limba comuna ( nu suna cumva ciudat?  am citit toti in Apocalipsa ca o limba si un guvern unic sunt semne ale Antihristului…)
Regula numarul patru : pasiune – credinta – traditie. Urmatoarele sase reguli : protejati oamenii si natiunile cu un set de legi drepte; conflictele interne sa se rezolve fara nici un amestec exterior , iar cele externe de catre o Curte Unica Internationala; a se evita legile minore si oficialii inutili;  mentinerea unui echilibru intre drepturile personale si cele sociale; adevarul si iubirea sa fie litera de lege; nu distrugeti natura.  

Dincolo de disputele pro si contra, monumentul ramane totusi o enigma iar cel care l-a creat pastreaza tacerea… Construit sa reziste celor mai catastrofice scenarii, nu este doar un ghid pentru supravietuitorii unui eventual dezastru mondial, dar si calendar, ceas si busola .
 1. monumentul este asezat pe cel mai inalt punct din Elbert County ÅŸi este orientat in asa fel incat sa urmareasca Soarele de la est la vest tot timpul anului
2. in timpul echinoxiilor sau solstitiilor, vizitatorii pot vedea la orizont ,rasaritul Soarelui
3. gaura aflata la nivelul ochilor prin care se poate observa Steaua Nordului
4. gaura care focalizeaza razele Soarelui si determina ora amiezii

Sursa: wired.com

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.