Vampirismul energetic


Vampirismul energetic este o “boala” care produce leziuni intr-unul din corpurile energetice  umane. Cand acesta este perturbat, nu se mai receptioneaza raspuns prin sentimente la impulsurile superioare. Asa apare nevoia de hrana energetica , de preluare de energie de la ceilalti; uneori aceasta este insesizabila, dar se poate agrava – urmarile fiind destul de grave, atat pentru el, vampirul energetic, cat si pentru victima/e.Acestia sunt de obicei persoane cu tulburari de personalitate sau apartinand unui anume context socio-cultural.Solutia este sa evitati certaretii care nu-si pot exprima sentimentele negative decat in forma conflictuala; exista indivizi care au o mica disputa cu ridicat de voce cel putin o data pe zi . Nu este normal!
Cum ii recunoastem: - dupa gradul de epuizare pe care ni-l produc; nu ne aduce nimic, ne regreseaza, si ne pericliteaza echilibrul emotional.

O persoana care a fost victima unui vampir energetic, prezinta urmatoarele simptome:
oboseala acuta – in cazul unor atacuri repetate, starea de oboseala devine cronica, iar persoana atacata simte nevoia unei odihne prelungite; vlaguire – se simte o lipsa acuta de energie. Persoana in cauza devine vampir energetic involuntar;  nervozitate – stari de enervare fara motiv apparent; dureri de cap;  ameteli;  greturi; lipsa poftei de viata;  pierdere temporara de memorie – acest simptom, apare intr-o faza mai avansata; in unele situatii – aritmie cardiaca

Profile vampirice: Lamentosii cronici: ne vampirizeaza deoarece cererea lor de afectiune este fara sfarsit si noi suntem incapabili sa o satisfacem sau sa o facem sa evolueze, in timp ce ei ne investesc cu rolul de SALVATOR – chiar daca nu avem nici capacitatea si nici dorinta de a ne asuma acest rol;  acesti eterni nemultumiti ne pun in situatia frustranta , de a rata oferirea unui sfat, deoarece in realitate ei nu sunt in starea de spirit pentru a ne primi sfatul.

Dependentii:  cer constant dovezi de dragoste, ne solicita pentru oricare mica decizie, agatandu-se de noi ca niste copii; ei ne pun in pozitia de parinti si ne pun pe umeri o responsabilitate coplesitoare. Cum vrem sa ne luam distanta, ne si invadeaza culpabilitatea.

Hipersensibilii:  sensibilitatea lor exagerata ne obliga sa avem tot timpul grija : totul devine subiect de justificare, totul este susceptibil sa provoace o drama. Ne condamna la un self-control permanent – ce stres!

Conflictualii:  pentru ei rezolvarea problemelor trece prin agresivitate, ceea ce nu ii costa nimic, de vreme ce conflictul este modul lor specific de functionare. in schimb, acest tip de relatie este bogat in emotii pentru persoana agresata, care va iesi goala de aici!
Solutii: sa invatam sa punem limite, sa tragem granite, pentru a nu ne lasa inghititi de catre celalalt,  astfel riscam sa ne supunem patologiei celuilalt si sa devenim victima sa si apoi sa ne afundam in agresivitate si ranchiuna. De regula sa ne indoim total de rolul nostru de SALVATOR! Adeseori ii putem ajuta pe cei din jurul nostru, dar prea rar ii putem salva!
A lua rolul de salvator este mai degraba un semn al slabiciunii Ego-ului.Atunci cand ne creste nervozitatea, se impun doua intrebari: - sunt eu oare persoana care trebuie sa se ocupe de aceste probleme? - trebuie eu sa fiu persoana care ajuta?

In oricare dintre cazuri, cel mai bun semnal de alarma sunt emotiile noastre! Sentimentul de nefericire-frustrare este semnul ca trebuie sa punem stop! Terapeutul, de obicei, recomanda ruperea totala si imediata (macar pentru un timp) a cordonului care se afla intre cei doi. si abia aici incepe problema. Cel care este vampir energetic va simti revolta donatorului de a-l alimenta. Daca din punct de vedere fizic, vampirul energetic era sanatos si donatorul bolnav, se ajunge – invariabil la colaps. Secretul eliminarii acestui comportament este sa invatam sa iubim si sa daruim mai mult decat sa asteptam de la altii; astfel vom primi o uriasa cantitate de energie din Univers.

Un vechi proverb spune:”Daruind vei dobandi”. Darul suprafiresc se reflecta asupra-ti, se intoarce la tine ca un bumerang, ca o raza de lumina proiectata de oglinda si te va implini. Vei fi fericit si implinit cu tine insuti si astfel pregatit sa daruiesti din nou.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.