Planul Divin si alinierea galactica



Timp de miliarde de ani, Pamantul si-a dus existenta intr-un ocean format din numeroase cicluri cosmice diferite, mai mult sau mai putin ample. Metafora care sta la baza tuturor proceselor ciclice este ciclul zi-noapte, alcatuit din 24 de ore. Miezul noptii este momentul intunericului cel mai profund si reprezinta punctul de cotitura care desparte moartea zilei anterioare, de nasterea unei noi zile. Incepand din acest moment, lumina creste in intensitate. La miezul noptii se atinge nivelul cel mai profund de intuneric si apar zorii unei noi zile. Totusi, lumina soarelui apare la orizont abia la ora 6 dimineata, dupa un sfert din ciclul complet zi-noapte. In acest moment, noaptea a luat sfarsit si incepe intervalul de lumina diurna. Inca un sfert de ciclu are loc pana la pranz, momentul in care se atinge nivelul maxim de lumina diurna. Dupa ora 12, controlul este preluat de principiul intunericului. La orele 18, dupa un alt sfert de ciclu, soarele coboara sub orizont si devine ascuns vederii. Se asterne intunericul si constiinta doarme. La miezul noptii ciclul incepe de la capat. Aceasta metafora ne ajuta sa intelegem manifestarea Planului Divin pe Pamant, insa dezvoltarea spirituala umana necesita un ciclu cu o durata mult mai mare de o zi. Cel mai amplu ciclu al Pamantului, observabil de catre om, este precesiunea echinoctiilor, care se intinde pe o perioada de 26.000 de ani. Fiind cunoscuta sub denumirea de An Platonic, aceasta este cauzata de oscilatia lenta a Pamantului in jurul propriei axe si, asemeni zilei, are partile sale de intuneric si lumina.

Conform doctrinelor traditionale, Pamantul trece prin perioade de intunecare spirituala si prin perioade de luminare spirituala. Cele doua cai de acces spre aceste faze diferite se numesc „porti solstitiale”. Cele doua solstitii anuale sunt precum pranzul si miezul noptii. Doctrina Ciclicitatii Epocilor Lumii se regaseste in numeroase traditii, inclusiv in cosmologii ale vechilor civilizatii vedice si Maya. Conform doctrinei yuga din India antica, omenirea a cunoscut o Epoca de Aur a Luminii cu peste 12.000 de ani in urma, dar apoi Lumina spirituala a inceput treptat sa se stinga si omenirea a trecut prin noi Epoci succesive, fiecare mai intunecata decat cea de dinaintea ei. In prezent ne aflam la sfarsitul celei mai intunecate epoci, numita Kali Yuga. Folosind metafora unei zile, aceasta perioada, cuprinsa intre Epoca de Aur si sfarsitul Celei Mai Intunecate Epoci, corespunde intervalului dintre pranz si miezul noptii. Este perioada in care se intuneca din ce in ce mai mult. Pentru a intelege ciclul mai amplu lumina-intuneric este esential sa cunoastem faptul ca doctrina antica a Ciclicitatii Epocilor Lumii este bazata pe precesiunea echinoctiilor. Sunt aproximativ 13.000 de ani de intunecare si alti 13.000 de ani de luminare.

Civilizatia Maya a decis sa desemneze data de 21 decembrie 2012 drept sfarsitul unei ere indelungate. Acesta va fi sfarsitul celui de-al „treisprezecelea baktun” din Calendarul Lung. Solutia enigmei implica precesiunea echinoctiilor. In preajma anului 2012, in timpul solstitiului de iarna (luna decembrie), va avea loc alinierea Soarelui cu centrul Caii Lactee. Acest centru galactic, situat intre constelatiile Sagetatorului si Scorpionului, era considerat de catre vechii Maya drept Pantecele Marii Mame, Locul Ceresc al Creatiei. Aceasta aliniere a Soarelui de la solstitiu, cu Centrul Galactic are loc o data la 13.000 de ani si este echivalenta cu momentele pranzului si miezului noptii. Epoca de Aur a Luminii a fost posibila acum 13.000 de ani, datorita alinierii Soarelui de la solstitiul de vara (luna iunie), cu Centrul Galactic. Spre deosebire de aceasta, alinierea care va culmina in preajma anului 2012 va implica Soarele de la solstitiul de iarna – solstitiu al mortii si renasterii. Cu alte cuvinte, omenirea trece printr-un miez de noapte galactic. Pentru pamanteni, perioada de intunecare spirituala se apropie de sfarsit. Urmeaza sa „intoarcem foaia”, accesand o faza de inaltare spre urmatoarea Epoca de Aur, un nou rasarit al constiintei si luminii spirituale in lume. Apropiata aliniere galactica este un eveniment cosmic, care ne invita la dezvoltare spirituala. Face parte din Planul Divin si identifica timpul in care traim, drept unul care prezinta oportunitati extrem de rare pentru evolutia noastra personala.

Aceasta perioada de schimbare, cunoscuta drept Schimbarea Globala, se intinde intre anii 1980 si 2016. Este fascinanta puterea de previziune a vechilor Maya, care au introdus in calendarul lor informatii cifrate, referitoare la aceasta aliniere viitoare. De fapt, simboluri ale acestei alinieri galactice se regasesc si in activitatile lor de zi cu zi. Jocul cu mingea, bunaoara, este o metafora a Soarelui (mingea) care patrunde in Centrul Galactic (inelul de marcare).

Oamenii care traiesc in prezent au un destin special, legat de trecerea Planului Divin prin ciclurile naturii. Cu toate acestea, reinnoirea omenirii nu este determinata de stele. Liberul arbitru este o componenta esentiala a evolutiei spirituale a constiintei. In cadrul acestor ample schimbari energetice este necesar sa participam in mod voluntar. Deschiderea fiecaruia catre energia galactica a schimbarii este dificila si ne va transforma, dar vom avea totodata oportunitatea de a intra intr-o relatie mai stransa cu sursa si centrul vietii. Alinierea astronomica nu este „cauza” dezvoltarii noastre; aceasta corespunde mai degraba unui proces de trezire care are loc in adancurile propriei fiinte. Este simbolul exterior al unei revolutii care este, in esenta, spirituala. Totusi, alinierea galactica din preajma anului 2012 este o poarta deschisa, care ne invita sa evoluam spiritual. Pentru aceasta trebuie sa sacrificam iluziile care ne-au tinut legati de sfere existentiale intunecate si limitate. Sa ne deschidem in fata Luminii din interior si sa ne intindem sufletele pana la stele!

John Major Jenkins este un cercetator independent, care si-a dedicat cariera reconstituirii cosmologiei si filozofiei vechilor Maya. Este autorul a opt carti despre traditii Maya, cosmologie antica si metafizica si a avut numeroase aparitii in diverse filme documentare.

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.