Meditatia modifica structura creierului in doar 8 saptamani


Dr. Sara Lazar demonstreaza puterea miraculoasa a meditatiei intr-un  studiu efectuat pe o perioada de numai  8 saptamani . In urma experimentului , participantilor li s-a modificat structura creierului, densitatea materiei cenusii a crescut in hipocampus ( cunoscut ca fiind esential in procesul de invatare si memorizare), precum si in structuri asociate  cu introspectia, constiinta de sine si compasiunea.

S-a remarcat deasemenea, si faptul ca , meditatia pe termen lung modifica tiparul undelor cerebrale. "Este fascinant să vezi plasticitatea creierului ÅŸi că, prin practicarea meditaÅ£iei, putem juca un rol activ în schimbarea structurii creierului, ne putem creÅŸte bunăstarea  ÅŸi  calitatea vieÅ£ii noastre" spune Dr. Sara Lazar .

Acest studiu efectuat pentru a înÅ£elege efectele benefice ale meditatiei a arătat nu numai  faptul că meditaÅ£ia ajută la prevenirea bolilor de inima, reduce durerea, reduce tensiunea arteriala, reduce colesterolul, reduce anxietatea,  ajuta la controlul astmului, dar si ca meditatia  duce la o crestere a undelor alfa deloc de neglijat (relaxarea undelor cerebrale) ÅŸi scade  producÅ£ia de cortizol (hormonul stresului) .





Niciun comentariu:

Un produs Blogger.