Jadul – piatra anului 2011


„Un om nobil are aceleaşi caracteristici ca ale jadului.” - Confucius


Ştiti desigur, că jadul este una dintre pietrele cele mai apreciate in traditia chineza. Chinezii o considera piatra sacra, folosita pentru a deschide cel de-a treilea ochi si a atrage protectia divina, intelepciunea si binecuvantarea. In  2011, Anul Iepurelui , se spune ca cel/cea care va purta asupra sa un talisman, bijuterie sau doar simpla piatra de jad va beneficia de  noroc şi izbândă in tot ceea ce va intreprinde.

Pretuirea pe care chinezii o au fata de jad  ,  indiferent că este vorba de cultura lor veche ori modernă, se datoreaza in primul rand credintei in imensele lui puteri protectoare in ce priveşte boala şi rănirile accidentale. I se atribuiau proprietăţi spirituale şi era folosit ca piatră sacră în timpul ceremoniilor.

Jadul, sub orice formă, aduce posesorului său noroc, care este premisa reuşitei. Această piatră sporeşte simţul practic şi înţelepciunea, încurajează stabilitatea, armonia şi pacea, caracteristici specifice Anului Iepurelui.

Calitatile metafizice ale jadului sunt extreme de puternice. Risipeste energiile negative si este o bariera impotriva bolii si atacurilor negative. Amplifica dragostea, compasiunea, cunoasterea, umilinta, generozitatea, armonia, concentrarea, intelepciunea, pacea, fidelitatea, increderea, curajul

Asezata sub perna, confera somn cu vise. Este benefic pentru relaxare, pentru procesul viselor, meditatie, rugaciune si vindecare. Reduce tensiunea nervoasa, calmeaza. Ajuta la gasirea unor solutii si la rezolvarea problemelor. Puternic rol protector impotriva accidentelor. Piatra a norocului si a prosperitatii, a longevitatii, a dragostei si  intelepciunii.

Ajuta la gasirea propriului drum in viata, la punerea in aplicare a propriilor vise. Recomandat celor care au nevoie de contact concret cu realitatea si celor trasi in mai multe directii simultan sau celor coplesiti de detalii. Absoarbe energiile negative din mediul inconjurator (din casa)


Traditia chineza clasifică jadul după fineţea, densitatea şi rezistenţa sa, nu după compoziţia sa. Culoarea este de asemenea importantă. Doar jadul care este monocromatic beneficiază de un clasament bun. Un om nobil cu un spirit drept reprezintă esenţa valorilor morale chinezeşti şi ceea ce fiecare chinez caută să devină. Cel care are mai multe culori este ignorat.

Varietatea de jad considerata ca fiind una speciala , este jadul alb .  Se spune ca in China antică, jadul alb era atât de căutat, încât valoarea sa o depăşea pe cea a aurului. Dinastiile chineze vechi considerau jadul a fi sangele lui Pangu, zeul creator al Universului, sange avand diverse niveluri de puritate, cel mai avansat nivel fiind jadul alb. Este o gemă divină cu proprietăţi magice. Jadul alb are reputaţia că aduce noroc şi bogăţie celui care îl posedă.

In afara jadului alb , “piatra regala” cum mai este numit jadul poate avea nuante deosebite de verde ( cel mai cunoscut) , dar si gri, galben, portocaliu si tonuri delicate de violet. Pentru a depista piatra de jad reala si a o deosebi de sferele formate din pulbere sau praf de jad, in amestec cu ceramica , este bine sa stiti ca :

- la atingere , piatra este extrem de rece . Atunci cand este incalzita, are “autonomie”, mentine temperatura mai mult timp.
- piatra prezinta asa-zise “imperfectiuni” : veti putea vedea nervuri, vinisoare de culoare distincte, structura, veti observa o consistenta laptoasa a pietrei la interior, culoarea nu este uniforma.



Niciun comentariu:

Un produs Blogger.