Vremurile de pe urma si codicele sigilate ale Revelatiei



In urma cu 5 ani, intr-o pestera situata in estul Iordaniei s-au descoperit aprox. 70 de manuscrise. Confectionate din plumb si fiecare de marimea unui card de credit , par a fi  cea mai importanta descoperire arheologica de la 1947 incoace ( cand s-au descoperit manuscrisele de la Marea Moarta).  Vechimea acestora este estimata la cca 2000 de ani si conform arheologilor britanici , ar putea aduce indicii extrem de importante cu privire la ultimele zile din viaÅ£a lui Iisus.

In afara de testele de datare care au fost facute publice, continutul acestora este deocamdata, invaluit in mister. Tot ce a iesit la suprafata , sub forma de zvonuri si neconfirmat oficial este faptul ca  manuscrisele fac aluzii textuale la Mesia , dar si posibile referiri la Rastignirea si Invierea lui Christos. Philip Davies, profesor emerit  la Universitatea din Sheffield declara unui reporter BBC ca a fost "uluit" la vederea catorva dintre aceste placute care reprezentau  harta vechiului Ierusalim cu o extrema acuratete.

Ulterior, o mare parte dintre aceste codice au fost sigilate  si se speculeaza ca printre ele s-ar afla si cartea cu sapte peceti. Aceasta este mentionata in Cartea Apocalipsei si a fost aratata doar lui Mesia.  Odata  deschisa , ea va anunta  vremurile de pe urmă… Oare acesta sa fie motivul pentru care, astazi, locatia manuscriselor este un mister? 






Niciun comentariu:

Un produs Blogger.