Miracolul Luminii



In fiecare an, In ziua oficierii Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, în incinta Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim lumânările se aprind de la sine în mod miraculos. Zeci de oameni de ÅŸtiinţă au căutat zadarnic să găsească o explicaÅ£ie logică tulburătorului fenomen. De la teorii privind aprinderea “pe ÅŸest” a  focului ÅŸi până la folosirea laserelor, s-au avansat fel ÅŸi fel de ipoteze, care mai de care mai năstruÅŸnică. Dar niciuna nu a reuÅŸit că combată eficient credinÅ£a cvasigenerală în natura divină a Luminii.

O stranie descărcare electrică, detectată de aparate
Fizicianul ÅŸi matematicianul rus Andrei Volkov, de la Institutul pentru energie atomică Kurchatov, ÅŸi-a încercat ÅŸi el norocul, cercetând apariÅ£ia Focului Sfânt, în timpul slujbei pascale a Bisericii Ortodoxe din anul 2008. După o aÅŸteptare de 6,5 ore, potrivit agenÅ£iei Interfax, “aparatele noastre, care emiteau un spectru de radiaÅ£ie electromagnetică, au detectat un impuls ciudat de frecvenţă joasă care inunda Biserica Sfântului Mormânt. Acest impuls inexplicabil nu a mai fost detectat până acum. El părea iniÅ£ial o formă stranie de descărcare electrică.

Nu am reuÅŸit să detectăm locul exact în care Lumina se coboară ÅŸi aprinde lumânările Å£inute de Patriarh. ÃŽn acel moment, toate aparatele noastre de măsurare ÅŸi înregistrare au avut din senin probleme tehnice”, a povestit Andrei Volkov. Potrivit acestuia, neobiÅŸnuita descărcare electrică a fost confirmată de expertul în inginerie mecanică Evgheny Morozov. La capătul câtorva luni petrecute în studierea ÅŸi interpretarea rezultatelor măsurătorilor, Volkov a concluzionat că datele înregistrate în noaptea de ÃŽnviere în biserică diferă fundamental de cele din ziua precedentă, dar că o singură cercetare e insuficientă pentru o opinie ÅŸtiinÅ£ifică solidă. “Dacă mă întrebaÅ£i, ca om de ÅŸtiinţă, dacă acolo s-a petrecut sau nu un miracol, v-aÅŸ spune că nu ÅŸtiu”, a declarat fizicianul rus.

Minunea atestată de o mie de ani
Relatări despre Focul Sfânt există consecvent din 1106, menţiunile anterioare fiind sporadice. Diodor, Patriarh Ortodox al Ierusalimului vreme de 16 ani, a declarat că, de regulă, Lumina Sfântă apare imediat ce se încheie rugăciunile speciale, păstrate de secole. Se întâmplă însă uneori să se lase aşteptată câteva minute. Focul sacru se iveşte chiar deasupra Sfântului Mormânt, ca o luminiţă albastră ce-şi schimbă culoarea şi se comportă diferit, de la un an la altul. Fie ia forma unui fulger, a unei spirale ori acoperă ca un nor lespedea pe care s-a aflat trupul lui Iisus, fie luminează toată încăperea, iar cei de afară pot vedea totul. Potrivit Patriarhului Diodor, Focul Sfânt nu are consistenţa flăcării unei lămpi şi nu arde la contactul cu pielea în primele minute, ceea ce atestă originea sa divină. Miraculoasa Lumină nu-şi limitează însă prezenţa doar la încăperea Sfântului Mormânt, ci uneori e semnalată chiar în biserică, în mai multe locuri simultan, unde lumânările credincioşilor se aprind instantaneu.

Misteriosul “flash albastru”
Cercetarea făcută de fizicianul Andrei Volkov asupra fenomenului Focului Sfânt nu a fost o premieră decât prin măsurătorile înregistrate. Anterior, alÅ£i oameni de ÅŸtiinţă au observat, la rându-le, o formă stranie de energie ce apare în preajma altarului Bisericii Sfântului Mormânt, chiar înainte de pogorârea Luminii. Există chiar imagini foto ÅŸi video care au surprins „flash-ul” albastru coborând de sus, un flash care durează însă mult mai mult decât cel produs de tehnica umană. Potrivit lui Volkov, acest flux energetic nu are legătură directă cu Focul Sacru, dar îl precede întotdeauna.



2 comentarii:

  1. Daca de-atatea ecole ni se arata ca ceva suprem exista si nu mai e ceva de care sa te indoiesti cu usurinta, de ce atatea speculatii?
    De ce nu se lasa omului dreptul de a alege cand sa se deschida spre mantuire si smerenie?
    Am ajuns in zilele de azi sa mergem la biserica pentru a lua lumina, sfanta impartasanie - C O N D I T I O N A T I - mi se pare strigator la cer.
    Religios vorbind, toti suntem egali in fata Mantuitorului, istoria ne-o arata cel putin, cum de vin aceste reguli de sistem, aceste dogme si norme idioate de a perverti totul?
    Omul este liber sa intre in lacasuri sfante dupa cum inima lui se deschide si simte sa faca asta, nu sa li se impuna oamenilor sa mearga la liturghii, altfel nu vor primi impartasanie.
    si daca acum se aplica tehnologia in ziua de azi, pentru a se vedea daca este vreo magie a focului divin sau nu, nu face decat sa ma trimita cu gandul pe vremea inchizitorilor care fara a li se dovedi ceva, erai pus pe rug.
    Asta ne distruge ca specie, indoaiala, dovezile si conditionarea.

    Pastele sa te gaseasca mai curata , mai luminoasa si minunea sa iti umple sufletul.
    Sarbatori in iubire!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un Paste in iubire si lumina magica sa curga din ceruri si sa-ti rodeasca in suflet.
    Sarbatori cu cei drepti si buni

    Paste Fericit

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.