Karma - legea destinului



Fiecare om are locul lui bine stabilit in marea simfonie cosmica. Nimic din ceea ce se intampla in lumea materiala, in existenta cotidiana a omului - evenimente marunte ori evenimente importante - nu se desfasoara intamplator. Prin faptul ca se accepta ideea ca omul are un destin - o karma - si ca evenimentele vietii nu sunt haotice sau intamplatoare, implicit se accepta si faptul ca, inaintea prezentei existente, omul a mai avut si alte existente in lumea materiala. Fara karma si fara reincarnari succesive, periplul omului prin Terra aurica si-ar pierde ratiunea de a fi.

Aura omului este structurata ca o harta. Pe ea sunt imprimate toate evenimentele in care omul a fost implicat, de cand a inceput sa se incarneze pentru prima oara in corp material. De fapt, aura unei fiinte umane nu este altceva decat o energie modulata informational care, pentru clarvazator, poseda patru caracteristici de baza: culoarea, sunetul, mirosul si vechimea. Daca aura este o energie modulata informational, acelasi lucru se poate spune si despre karma. La randul ei, karma este o energie modulata informational, imprimata la nivelul structurii aurei umane. Dar, pentru a intelege karma ca energie modulate informational imprimata la nivelul structurii aurei umane, trebuie facuta distinctia intre ceea ce provine din existentele anterioare si ceea ce se formeaza de-a lungul prezentei existente.

Pe durata unei incarnari, omul este format din doua elemente fundamentale: o componenta nemuritoare, individualitatea omului, care preexista momentului nasterii si o componenta muritoare, personalitatea, care se formeaza la nasterea omului in lumea materiala. Individualitatea continua sa existe si dupa momentul mortii. In schimb, personalitatea dispare la putin timp dupa momentul mortii. Individualitatea este formata din spirit, corpul spiritului, corpul cauzal. Aceste elemente nu se manifesta singure, ci sunt invesmantate intr-un corp diafan de lumina - corpul duh.

De-a lungul reincarnarilor succesive, prin acumulare de experienta, corpul duh a suferit anumite transformari, modificandu-si caracteristicile de baza: culoarea, sunetul, mirosul si vechimea. De asemenea, de-a lungul existentelor succesive, corpul duh a acumulat karma. Cum este si firesc, karma, ca energie modulata informational, este imprimata la nivelul corpului duh. Intr-un fel, insusi corpul duh este rezultatul karmei acumulate de-a lungul existentelor anterioare.

Evident, corpul duh nu poate acumula karma decat prin intermediul personalitatii, intrucat individualitatea nu se poate manifesta in mod direct in timpul existentei incarnate a omului. De-a lungul unei existente incarnate, spiritul si celelalte componente care alcatuiesc individualitatea se reflecta printr-o structura aurica capabila sa se manifeste in planul material: personalitatea. Personalitatea, elementul muritor din om, este formata din ansamblul ce formeaza sufletul, din corpul eteric, din corpul material si din corpurile aurice derivate.

La nastere, sufletul omului este ca o tabula rasa. Din punctul de vedere al sufletului, la nastere, toti oamenii sunt la fel: sunt pagini albe pe care se vor scrie experientele vietii. La randul lor, experientele vietii sunt generatoare de karma, iar karma acumulata de-a lungul unei singure existente se imprima la nivelul corpului sufletului. Asadar, se poate vorbi despre doua feluri de karma. Primul fel de karma a fost acumulata de om de-a lungul existentelor anterioare - ea este imprimata la nivelul corpului duh. Al doilea fel de karma este rezultatul activitatii omului in prezenta existenta - ea este imprimata la nivelul corpului sufletului.

Karma provenita din existentele anterioare este imprimata la nivelul corpului duh, in zona pieptului, in trei mari pete. Karma prezentei existente este imprimata la nivelul corpului sufletului, tot in zona pieptului, in alte trei mari pete. Cele trei pete din regiunea pieptului - atat de la nivelul corpului duh, cat si la nivelul corpului sufletului - formeaza ceea ce putem numi sigiliile karmice. Fiecare dintre cele trei trei sigilii karmice are propria sa semnificatie: sigiliul karmic din partea dreapta indica respectarea legilor ce privesc relatiile interumane, sigiliul karmic din mijloc indica respectarea legilor divine, iar sigiliul karmic din partea stanga indica respectarea legilor familiei.

- va urma -


fragment din vol. “Omul in afara trupului”- C. Ganescu




5 comentarii:

  1. Exista insa o linie ultima, sau o ardere finala a karmei ancestrale, astfel ca sa nu fim nevoiti sa amprentam si karma vietii prezente.
    Multi dintre cei care nu se mai intorc, sunt cei care au ars ultima karma, ei sunt cei care ori mor prematur, ori mor in lichidul amniotic, sau foarte tineri.
    Acele suflete posibil sa fi inchis cercul, sa nu mai fie nevoite a se naste iara.
    Altfel ar fi un joc aberant in matrice, sa ne tot nastem si sa tot amprentam karmele.
    Ma bucura subiectele abordate de tine.
    Keep up.

    Namaste

    RăspundețiȘtergere
  2. Ca intotdeauna este o placere sa port o conversatie cu tine... In plus , pentru mine este o provocare a mintii si nu de putine ori razbat la suprafata ganduri ascunse din lipsa explicatiilor dar niciodata uitate... Si te intreb pe tine, si pe toti cei ce citesc aceste randuri: Ce determina prima reincarnare a sufletului? Urmand firul logicii, prima reincarnare nu este determinata de nicio datorie karmica, tocmai pentru ca este prima. Crezi ca forma fizica a primei reincarnari ar putea fi rezultatul evolutiei dintr-o alta forma sau alt univers?

    Cu drag

    RăspundețiȘtergere
  3. Scumpa mea fiinta care-mi rezonezi,
    Noi suntem forma de energie care ne-am frant.
    Unii numesc frangerea sau ruptura a "Failed Master Plan", altii o numesc Ierarie Universala, in sensul ca cei mai aproape de CORE(de miez) nu s-au vrut a fi parte din TOT.

    Fiind f aproape de miezul sursei, la un nivel evoluat spiritual, cei care s-au dezis, au avut libertatea de a se rupe de CORE.
    Astfel ca acele forme evoluate de energie s-au departajat de INTREG, au vrut autonomie, ca sa zic mai simplu, au vrut a fi individuali.

    Mitic, ar suna altfel " unul din ingeri a ales sa cada" si el a fost Lucifer, care s-a vrut independent de INTREG.

    A luat in posesie sferele, printre care si pamantul, le guverneaza "since then" si noi ne-am materializat pentru a ne reunifica fractalii.
    Desigur ca la inceput nu eram atat de jos...
    Si nu vreau sa dau exemple legendare gen Lemuria sau Atlantida, dar cu siguranta stapaneam dimensiuni mai inalte de 3.
    Puteam regresa in 4 si 5 lejer.
    Dar pt ca cei ce conduc sferele au simtit pericolul reintregirii TOT-ului, au selectat particulele de energie, le-au decazut faustic prin inselaciune si au avut puterea de a ne conduce pe noi, cei intorsi in 3.
    De ce asta?
    Simplu.
    Daca noi ajungem la iubire - cei ce s-au dezis de ea sunt nevoiti sa se reintoarca odata cu noi, pt ca nu mai au ce stapani, ce conduce.
    E o supozitie, nu am citit-o niciunde, am simtit-o de mica si am vazut-o in visele mele asa cum o arat la inceputul blogului meu.

    Te cuprind cu mare drag si nu uita:
    Indiferent care e adevarul si ca noi nu suntem in masura sa il ducem sau sa-l intelegem - un singur lucru exista sigur: IUBIREA!
    Indiferent cat trebuie sa ardem pentru a o recunoaste in noi insine!

    TE am in suflet!

    RăspundețiȘtergere
  4. grea transpunere... :D

    nu ştiu dacă logica ne poate ajuta să răspundem la întrebările acestea. cumva, totuşi, cred, şi stă scis peste tot, lumea aceasta e o copie săracă a realităţii şi atunci principii de acolo se pot aduce şi aici. karma de acolo nici mie nu mi se pare a fi plauzibil, mai repede o extindere pornită din infinit, ca un moebius de lumină în toate dimensiunile, bătaia inimii lui dumnezeu. dacă e un organism care ne conţine pe toţi (pentru simplificarea imaginii) atunci universul nostru e o celulă, devine absolut clar că noi, monadele acestei celule îi oferi Lui posibilitatea "vieţii adevărate" prin chiar existenţa noastră... îmi e greu să merg mai departe, poate cu ajutor...

    forma fizică aş putea intui că e un cumul al evoluţiei şi ecperienţei anterioare, nu nepărat al pre-existenţei într-un alt univers, ci exprimarea directă a micilor particularităţi care ne-au fost date, poezia cerului înscrisă de această dată în celulele noastre - vibraţia fiecăruia e ca amprenta, distinctă, în jurul ei construindu-se fizicul.

    şi cred că şi restul lumii fizice se compune la fel, mai puţin personalizat decât în cazul oamenilor, dar similar.

    oricum, când o să ajungem să răspundem măcar parţial la aceste întrebări ne vom privi altfel, ca celule ale aceleiaşi mări luminoase.

    lumină în cuvinte!

    RăspundețiȘtergere
  5. Atat de dragi sufletului meu, va rog pe voi sa-mi lasati un timp pentru a-mi regasi linistea si pacea interioara... In ultimele zile aripa ingerului Azrael coboara bland peste chipul unei fiinte dragi si toate gandurile fug si se pierd de mine... Sunt atat de multe si atat de imprastiate, incat nu ma incumet inca sa va raspund... sunteti prea speciali pentru mine .

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.