Zodiile si greselile lor spirituale




Sagetator - Odată cu acest Semn zodiacal, începe distanÅ£area de aspectul pasional al celorlalte Semne, aspect dat de implicarea lor în manifestare, în aspectul fizic al existenÅ£ei, deoarece el este primul dintre cele patru Semne superioare care încheie drumul nostru evolutiv. Tocmai de aceea simbolistica astrologică îl înfăţiÅŸează ca pe un Semn bicorporal – jumătate om, jumătate cal – ca simbol al fiinÅ£ei umane spirituale care a depăşit natura sa animală. TotuÅŸi, în acest proces evolutiv, nativii Săgetător sunt atât de preocupaÅ£i de Å£elurile lor înalte, metafizice, filosofice, încât uită, adesea, să mai privească ÅŸi în jos, la semenii care le aÅŸteaptă natura optimistă, benefică, încrezătoare ÅŸi, adeseori, călăuzitoare.

Atunci când aceÅŸti nativi uită de semeni, ei cad pradă egocentrismului ÅŸi, aÅŸa cum îi este caracteristic unui Semn de Foc care are nevoie de combustibil (altfel – ce ar mai arde el?), sunt atenÅ£i numai la propriile nevoi. Dacă soarta le mai rezervă ÅŸi o viaţă îmbelÅŸugată (Săgetătorul este Casa lui Jupiter, marele benefic), atunci devin niÅŸte adevăraÅ£i hedoniÅŸti, uitând complet de idealurile cu adevărat superioare ale vieÅ£ii.

Capricorn - Simbolistica acestui Semn poate fi rezumată la două semnificaÅ£ii majore: puterea potenÅ£ială (gradul 0 Capricorn este cel mai sudic punct al Zodiacului, astfel că, intrând în acest Semn, Soarele începe să urce în Zodiac, iar lumina să „crească”, stimulând forÅ£ele vitale din adâncuri să se pregătească pentru noul lor ciclu de viaţă din primăvară) ÅŸi puterea oficială (Semnul zodiacal Capricorn este în analogie cu Casa a X-a, denumită Casa tatălui ÅŸi a autorităţii, atât terestre, cât ÅŸi celeste).

Astfel, greşeala spirituală a nativilor Capricorn constă în relaţia defectuoasă cu tatăl şi, în general, cu orice formă de autoritate. Maturi prin definiţie, metodici şi organizaţi, făcuţi pentru munci administrative şi capabili să-şi asume responsabilităţi dificile şi de durată, pe care le onorează întotdeauna, chiar dacă mai lent decât alţii, nativii Capricorn tânjesc cel mai adesea după distincţii şi onoruri, după o anume recunoaştere sau chiar poziţie socială, substituindu-se, inconştient, Tatălui Ceresc şi Autorităţii Divine care, prin ei, ghidează, educă şi ocroteşte oamenii.

Varsator - Influxul astral al Semnului zodiacal Vărsător vizează prieteni, speranţe şi dorinţe, asocieri de grup, uniuni bazate mai ales pe comuniune de idei sau de aspiraţii. Lui îi sunt caracteristice excentricitatea şi geniul, invenţiile şi inventivitatea, detaşarea de emoţii, revoluţiile, libertatea interioară şi independenţa totală.

Datorită acestui tip de energie, nativii sunt nişte contestatari autentici, gata oricând să desfiinţeze un trecut sau un mod prea lent, prea anacronic pentru ca el să mai fie de folos prezentului, fără să se întrebe dacă ceva mai merită sau nu să fie păstrat. Lor le plac evenimentele bruşte şi senzaţiile tari, care fac ca viaţa să fie trăită la capacitate maximă.

ÃŽn momentul în care lipsesc senzaÅ£iile tari, viaÅ£a îşi pierde sensul. De fapt, gustul vieÅ£ii li se alterează ÅŸi atunci caută schimbarea doar de dragul schimbării, protejându-ÅŸi – sub nevoia de libertate individuală – lipsa de responsabilitate la adresa viitorului ÅŸi incapacitatea de a armoniza trecutul cu prezentul în beneficiul direct al viitorului.

Pesti - Raţiunea pentru care rasa umană actuală a supravieţuit până în ziua de astăzi ar putea fi chiar propria noastră capacitate de anulare a egoului, iar uneori chiar sacrificiul mistic şi martiriul. Aceste calităţi umane sunt pe deplin manifestate de nativii Peşti, a căror misiune spirituală este aceea de a ne învăţa să ne anulăm egoul, acea parte a fiinţei care ne separă de Dumnezeu-Tatăl.

La nativii dizarmonioÅŸi există, însă, o negare „negativă” a acestui ego, ce se manifestă prin false cunoaÅŸteri de sine, romantisme ieftine, absenÅ£a sau alterarea prizei directe a nativului la realitate ÅŸi căutarea unei false împliniri prin orice formă de drog (narcotice, alcool, cafea, tutun, reverii maladive, false ideologii); toate acestea vor acÅ£iona ca filtre distorsionante ale realităţii ÅŸi, implicit, ale mesajelor divine, generând decădere spirituală ÅŸi abrutizare ÅŸi făcând din nativul PeÅŸti un canal de manifestare satanica sau demoniacă – trădător, informator mincinos, tâlhar, spion, traficant de droguri, politician corupt, prelat fanatic.

În cazul în care este atras de politică, un astfel de nativ practică extrem de uşor maşinaţiile de culise, înşelătoriile, falsul misionarism şi spionajul pe toate planurile. Şi asta tocmai pentru că cei doi peşti semnifică disponibilitatea nativilor pentru o viaţă dublă, în care cele două direcţii total opuse nu se deranjează absolut deloc una pe cealaltă.




Niciun comentariu:

Un produs Blogger.