Trezirea spirituala, intre mit si realitate




In ultimul timp,devine din ce in ce mai vizibila tendinta de transformare a constiintei la nivel global. Intreaga umanitate este dornica de cunoastere, si intrebari precum “cine sunt”, “de unde venim”, “exista ceva dincolo de lumea materiala” sunt puse din ce in ce mai des… Cu totii suntem prinsi ca intr-un navod (scuzati-mi comparatia) de influenta tot mai pregnanta a planetei Neptun. Fiecare persoana in parte, conform nivelului propriu pe scara evolutiei spirituale, incearca sa-si raspunda sau sa gaseasca aceste raspunsuri te miri pe unde.

Cu un simplu search pe Google, daca tastezi cuvintele “trezire spirituala” vei primi fel de fel de informatii. Unele decente, altele pot sa spun chiar nastrusnice… Din pacate, cei care ar putea explica trezirea spirituala cu adevarat, nu o fac… La inceput ii blamam pentru “egoismul”(credeam eu), cu care isi ascund invatatura. Mi-a trebuit ceva timp sa inteleg ca nu egoismul ii determina sa procedeze asa.

De fapt ce este trezirea spirituala? Daca este sa ne luam dupa cercetarile din ultimul timp, ceea ce noi numim trezire spirituala este de fapt activarea subcortexului. Adica, cu alte cuvinte, ni se activează creierul şi incepem să folosim un picuţ mai mult de cei 2-10 % din creier, cum fac marea majoritate a oamenilor. Pe masura ce se activeaza subcortexul, devenim tot mai conştienţi de propria persoană, incepem să simţim energia care circulă in mod natural prin corp, devenim mai conşienţi de persoanele din jurul nostru şi interacţiunea energetica cu aceştia, de semnificaţia şi conexiunile evenimentelor din trecut care ne aduc in situaţia prezenta.

Activandu-se subcortexul, este evident faptul că informaţii care erau stocate in mod inconştient in subconştientul nostru vor incepe sa iasa la suprafaţa, in funcţie de zona nou stimulată din creier şi de importanţa pe care o dam acestor informaţii. Este un fenomen normal şi accesibil tuturor, insă mult prea puţin studiat şi mistificat exagerat de mult.

De-a lungul timpului am cunoscut destule persoane care au incercat aproape toata paleta in materie de tehnici spirituale. Unii din curiozitate, altii pentru ca … Si aici este de fapt obstacolul in trecerea spre ceea ce numim “desavarsire spirituala”. Daca iti doresti acest lucru pentru ca… si nu conteaza motivul, iti va fi cam greu sa-ti atingi telul. Trezirea spirituala, dincolo de toate tehnicile care te pot ajuta, vine de la sine…

Greu de crezut nu-i asa? A nu se intelege ca nu trebuie sa faci nimic. Ba chiar dimpotriva! Trebuie sa inveti sa-ti iubesti semenii, sa-i ajuti, sa fii bun si intelegator. Suna cunoscut, nu-i asa? De mii de ani ni se spune asta dar trece pe langa noi… De mii de ani, accesul spre cunoasterea deplina, depinde doar de noi. De ce cautam mereu in alta parte? Daca am combina toate aceste invataturi cu diferitele tehnici de trezire spirituala…Ce desavarsire!!!



Un comentariu:

  1. nu pot adăuga aici decât versurile inspirate ale lui brendan perry: "heaven is just an illusion when zou build them high in the sky and hell is the final solution for those who have no faith in this life." restul e adevăr, e fiinţare, e infinit.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.