Elenin versus Ele


La anul de gratie 1998, prea minunata industrie a filmului american, scoate pe piata productia “ Deep Impact”. Scenariul, coincidenta sau nu… aduce in prim plan o poveste legata de impactul nimicitor care ar urma sa aiba loc in urma lovirii Pamantului de catre cometa Elle. Si hai sa vedem impreuna ciudatele similitudini cu ceea ce se intampla acum, la anul de gratie 2011, cand internetul este asaltat din toate partile de iminenta trecere a periculoasei sau nu, cometa Elenin.

In film, cometa Elle , titulatura care pare a acoperi un mesaj subliminal (Extinction Level Event) are un nume ciudat de asemanator cu Elenin, cel care descopera primul aceasta cometa este numit Leo (Elijah Woods) iarasi ciudat de asemanator cu Leo..nid Elenin, presedintele?... ati ghicit… este de culoare.

Deasemenea, filmul vorbeste despre un nou tip de racheta care foloseste un reactor nuclear, racheta numita de “scenarist” …ORION. Poate stiti sau nu, dar NASA a testat deja un asemenea tip de racheta (ARES) care are ca misiune inlesnirea calatoriilor spre planeta Marte iar exact acest tip de misiune este numit …ORION.

Coincidente sau nu, aceste similitudini ma duc cu gandul la vorbele gen.dr. Emil Strainu care spunea: “Actuala inflatie de literatura si filme SF, face parte dintr-un proces rulat la scara planetara prin care se urmareste pregatirea omenirii pentru evenimente viitoare…”. Sa asteptam deci, derularea evenimentelor cu optimism… pentru ca nu-i asa?.. in film cometa Ele nu loveste Pamantul!!! :)



Niciun comentariu:

Un produs Blogger.