Pierderea sufletului



Cu totii am trecut prin perioade, sau momente, in viata noastra, cand am simtit ca pierdem parti din noi . Pierderea temporara ( pe durate mai scurte sau mai lungi, uneori indefinite) a unor parti (de diverse marimi, specific si consistenta) ale sufletului nostru, survine de fiecare data cand trecem prin situatii de viata traumatizante. Moartea cuiva drag, despartirea de iubita - iubit, abuzul emotional sau sexual, sperieturile puternice la o varsta frageda, accidentele, bolile, amputarile-operatiile chirurgicale, in general toate lasa urme in matricea energetica numita suflet .
Fenomenul se datoreaza in principal actiunii unui mecanism de aparare al sufletului, care permite unor parti ale sale ca in momentul traumatizant sa ” zboare” in alta parte ,pentru a supravietui traumei. Partile de suflet care zboara pentru a nu fi traumatizate , de cele mai multe ori nu se intorc integral .

Folosind un model holografic al sufletului, putem spune ca de fiecare data cand o bucata din holograma spatio-temporala-energetica numita suflet se desprinde, iar ceea ce ramane “acasa”, “la purtator”,va fi o holograma pastrand caracteristicile intregului, dar mai mica, mai palida ,mai lipsita de lumina si energie . Astfel, sufletul unei persoane adulte ajunge de multe ori sa fie ” risipit ” in mai multe puncte ale vietii sale: copil inocent si iubitor ascuns undeva in urma unei sperieturi, adolescent voluntar si rebel, tanar indragostit intr-un moment trecut al vietii sale. Fiecare parte a sufletului are propriile sale calitati , defecte , amintiri , sentimente si atitudini . Pentru fiecare parte de suflet lipsa, adultului ii lipsesc acele caracteristici proprii partii respective de suflet (cati dintre noi in urma unei povesti de dragoste nefericite, mai poate iubi ca pana atunci?)

De zeci de mii de ani, shamanii au fost cei care au putut atat diagnostica, precum si vindeca aceste pierderi de suflet. Procedura clasica este cea in care sufletul shamanului, insotit de spiritele sale ajutatoare si de ghizii sai, calatoreste in Realitatea Non-ordinara, identifica partile de suflet fugare si le convinge prin mijloace specifice sa se intoarca acasa.

Simptome ale pierderii de suflet .

Lista simptomelor pierderii unor parti ale sufletului contine :
- depresie in diverse grade de intensitate , acuta sau cronica;
- sentimentul ca nu suntem complet “acasa” in trupul nostru ;
- sentimentul ca ne traim viata mai degraba ca spectatori decat ca personaj principal ;
- prezenta unor obiceiuri autodistructive, a dependentelor de droguri, alcool, munca, sex, bulimie sau anorexie ;
- sistem imunitar slabit, boli in copilarie sau in viata de adult;
- sindromul de personalitate multipla;
- boli psihice;
-imposibilitatea de a crea si mentine relatii armonioase cu partenerii de viata ;
-lipsa amintirilor dintr-o anumita perioada a copilariei sau a vietii in general ;
-respect de sine scazut ; sentimente de lipsa de valoare a propriei persoane , iubire de sine putina sau deloc ;
-frica de a avea incredere in altii ;
-rusine generalizata sau difuza ;
-neglijare a vietii spirituale;
-imposibilitate de a lua decizii ; frica de a-si asuma responsabilitati ;
-sentimentul lipsei de putere personala ;
-a fi victima sau autorul unui abuz ;
-perfectionism ;

Fiecare din aceste simptome pot fi datorate pierderii unei/unor parti din sufletul propriu . Aceasta lista nu este nici completa , nici infailibila . Nu neaparat cineva care prezinta aceste simptome sufera cu adevarat de pierdere a sufletului. Cel care poate afla cu certitudine si remedia acest lucru este cel ce poate sa vada sufletul , adica shamanul , si anume in calatoria sa in Realitatea non-ordinara , in Lumea Cealalta , pe Celalalt Taram , insotit de spiritele sale ajutatoare .

Sandra Ingerman


Un comentariu:

  1. In primul rand ca sufletul nu se pierde niciodata, iar shamanii au fost primii care au zis asta.
    "forma de imbolnavire a sufletului" nu duce la pierderea lui, pentru ca nici macar "imbolnavire" nu e , ci plata karmica!
    sufletul nu se pierde nici atunci cand "renunti la el" prin dezicere de propriul tau eu divin.
    Universul isi reface matricea mereu , iar acele suflete blocate, bolnave, dezise, vandute sau cazute, ajung sa se reconstruiasca si ele finalmente, prin Iubire.
    Formele de mai sus, date de domnita asta Ingerman, sunt forme clare ale unui consum penitent sau datornic asumat, tocmai de catre suflet si constiinta lui, care a ales sa se materializeze.

    PS- nu exista boli psihice, tanti de mai sus, le cam face varza.
    Namaste

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.