Recuperarea Sufletului



Recuperarea Sufletului ca metoda terapeutica nu concureaza, ci se completeaza cu psihoterapiile moderne. Se poate spune ca, odata adus sufletul acasa, consilierul psihologic, psihoterapeutul, practicianul shamanic primeste “obiectul muncii “ iar operatiunea/consilierea are rezultate mult mai bune daca se adreseaza unei parti de suflet care e prezenta la terapie. Rezultatele sale se observa pe parcursul unor lungi perioade ,iar o munca deosebit de serioasa este cea a integrarii in viata persoanei a partilor de suflet recuperate .Trebuie ca persoana sa poata sa isi permita schimbari in viata sa, astfel incat partile de suflet recuperate sa isi aiba rostul , sa se simta utile si binevenite , altfel exista riscul ca ele sa fuga iarasi .

De fiecare data cand are loc o sesiune de Recuperare a Sufletului , doar anumite parti instrainate de sine sunt readuse inapoi, nu efectiv toate cele care ” nu sunt acasa ”si exista mai multe motive pentru asta: un prim motiv ar fi ca fiecare parte revenita trebuie integrata in viata persoanei , si asta cere timp ; apoi, fiecare parte revine cu anumite amintiri si sentimente, de multe ori nu placute, iar procesul de a redeveni intreg nu este intotdeauna placut. Un al doilea motiv ar fi timpul limitat rezervat sesiunii de vindecare. O data integrate partile de suflet recuperate , de cele mai multe ori ceremonia este repetata dupa un anumit interval, readucand inapoi alte si alte parti de suflet instrainate cu sau fara voie, de subiect .

De la bun inceput trebuie mentionat ca nu se recomanda nimanui sa incerce sa execute operatiuni de recuperare a sufletului fara o pregatire temeinica prealabila cu instructori calificati . Partile pierdute din ”holograma” sufletului persoanei care solicita operatiunea se afla ”ascunse” in Lumea Cealalta .
Detailand: in cosmologia shamanica exista o Lume de Sus , o Lume de Mijloc si o Lume de Jos , fiecare multistratificata. In aceste lumi, legile fizicii asa cum se aplica ele in lumea noastra de zi cu zi, nu se aplica. Mai mult, aceste lumi exista in afara spatiului si timpului asa cum le concepem noi iar partile de suflet fugite, alungate, daruite sau de-a dreptul furate, traiesc o viata proprie .
Shamanul isi schimba (altereaza ) starea de constiinta, intrand in SSC (Starea Shamanica de Constiinta) prin folosirea tobelor si/sau a zuruitoarelor. Aflat in aceasta stare modificata de constiinta, si ghidat de intentia clara si puternica de a gasi partile de suflet ale persoanei in cauza, shamanul intra, insotit de Spiritele sale protectoare si ajutatoare, in oricare din aceste lumi in care are indicii de la Spirite ca s-ar afla partile respective de suflet .

Aceasta operatiune nu este deloc lipsita de riscuri pentru shaman , dar de cele mai multe ori ajutorul primit de la Spirite il ajuta sa treaca peste dificultati. Harta Realitatii Non-Ordinare, a Taramului Celelalt, a Celelalte Lumi are si locuri sumbre, triste si periculoase precum: Pestera Copiilor Uitati, Tinutul Mortii, etc, pe langa locurile ades vizitate ale norilor, padurilor, marilor, etc . Nu oricui i se permite sa intre in aceste locuri. O data convinse sa se intoarca impreuna cu shamanul, partile de Suflet recuperate sunt readuse in Realitatea Obisnuita, introduse in trupul pacientului si sigilate inauntru . Apoi, pacientului i se ureaza : Bun Venit ACASA !


Sandra Ingerman

6 comentarii:

  1. tipa asta mai bine scria o trilogie a la Harry Potter
    "Harta Realitatii Non-Ordinare,Pestera Copiilor Uitati, Tinutul Mortii"
    C'mmon, chiar asa intr-o lume retardata traim?

    Serios are talente SF - e total pe langa :))
    dar vorba aia, toate aberatiile circula si se vand in ziua de azi, ca tantalai s-or gasi sa le rumege.

    Scuze, dar nu m-am putut abtine :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Amazing blog! i would like exchange link with you. Greetings http://prophetofdeath.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. pt. Celestine
    Macar te-am binedispus? :)))) Un zambet = un castig (mai ales pe o vreme atat de trista)
    Ma distreaza teribil felul tau bataios atunci cand iti sustii punctul de vedere... Banuiesc ca ai un ascendent de foc si daca nu gresesc esti in zodia Gemeni( sau asa am ramas cu impresia citindu-ti blogul)
    Te mai astept...
    PS: Cred ca am sa mai pun articole de acest fel doar ca sa-ti citesc comentariile... Imi fac ziua frumoasa :)
    Parca esti

    RăspundețiȘtergere
  4. aniram@
    Ironia n-a fost niciodata mama intelepciunii.
    Da, scrie pe blog ca sunt in iunie nascuta, ascendentul nu este de foc si nici macar sabia mea:)
    Duc un palos cu iubire, se simt "taiati" agresiv doar cei care lupta impotriva iubirii.
    Cat despre articole de acest gen, nu ptr mine le pui scumpa mea Marina, ca eu nu am ce invata din vandabilitatile unei lumi orbite, eu doar ma amuz si daca am lasat ceva scris, e ptr cei care le gusta, ca si tine!
    Dar stai linistita, cu sau fara astrele tale, repere spre mine nu ai sa gasesti asa si crede-ma nici n-ai de ce, nu-ti voi urca pe scena:)

    PARCA SUNT ptr cei care au ochii inchisi, ptr ceilalti, DOAR SUNT
    Namaste

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu ma caracterizeaza ironia...iar comentariul meu nu a aparut intreg. Nu cred ca are rost acum dupa ce te-am ( sau asa pare) suparat, sa-ti spun care era finalul ...
    Si nu, nu sunt interesata sa gasesc repere spre nimeni dar sunt interesata sa gasesc suflete pline de lumina.
    Ma bucur ca DOAR ESTI

    RăspundețiȘtergere
  6. „Partile de Suflet recuperate sunt readuse in Realitatea Obisnuita, introduse in trupul pacientului si sigilate inauntru . Apoi, pacientului i se ureaza : Bun Venit ACASA !”E ceea ce mi-am notat È™i voi realiza azi cu o pacienta.Ieri am stabilit cu ea sa facem un exercitiu de recuperare a partilor de suflet fragmentate...si uite ca azi,articolul tau mi-a mai dat o cheie,care e binevenita.Multumesc!O zi senina!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.