Cea mai controversată imagine a momentului: navă extraterestră langă Mercur?



Pe data de 1 decembrie anul curent, o cameră de luat vederi montată la bordul sondei spaţiale STEREO a NASA a surprins o imagine care i-a pus pe jar pe vânătorii de OZN-uri. Aceştia afirmă că e vorba despre o navă spaţială extraterestră, „parcată” în apropierea planetei Mercur, şi continuă să fie convinşi de aceasta în ciuda explicaţiilor ştiinţifice oferite de specialişti cu privire la modul în care a apărut imaginea respectivă.

Camera a surprins imaginea unui val de particule încărcate magnetic, provenite de la Soare (emise sub forma unei aşa-numite ejecţii coronale de masă) care loveşte planeta Mercur, cea mai apropiată de Soare. În cadru apare, în apropierea planetei, ceva ce pare a fi imaginea unui alt "obiect" de care se loveşte valul de particule.

Comentând imaginile, un anume siniXster afirmă, într-un comentariu redat pe YouTube, că e vorba despre un obiect cilindric, cu o porţiune de altă formă la mijloc; în opinia sa, nu poate fi vorba decât despre o navă spaţială uriaşă, "parcată" şi camuflată în apropiere de Mercur şi a cărei prezenţă a fost dezvăluită accidental datorită ejecţiei coronale de masă a Soarelui.

Răspunzând solicitărilor de a oferi o explicaţie, fizicienii de la Laboratorul de Cercetări Navale (NLR) al SUA,  Russ Howard şi Nathan Rich declara ca in fapt, pata luminoasa pe care vanatorii de OZN-uri o iau drept o navă extraterestra este, in realitate, locul in care planeta Mercur s-a aflat in ziua precedentă

Adepţii versiunii "navă extraterestră" susţin insa ca forma care apare in imagine nu arata ca urma aproximativ rotundă a unei planete, ci are margini paralele, amintind mai degrabă de forma turtita a navei Entreprise ( Star Trek).













Niciun comentariu:

Un produs Blogger.