Lumina si sunet – Solfeggio Redux



Scara “Non-Solfeggio”cunoscuta si ca scara “Solfegiului Pierdut” are trei centri de frecventa a sunetului. Armonia totala a scarii originare a fost modificata sistematic de la frecventa sunetului 441Hz, 444Hz , 451Hz pana cand s-a ajuns la 440Hz . Intamplator sau nu, aceasta frecventa sonora care se divide la 2 si care creeaza dizarmonie, discordie, conflict si boli, s-a adoptat in 1917 de catre American Federation of Musicians si din 1940 introdusa la nivel mondial.


Diapazonul de acordare a instrumentelor muzicale, a fost fixat sa vibreze la 440Hz , desi este o vibratie nefireasca, departe de  principiile armonice de influenta cosmica. In antichitate se credea ca zeii si planetele au influenta directa asupra omului iar capacitatea interioara a omului de a se conecta cu universul vibratoriu a avut si are un rol esential in dezvoltarea si regasirea echilibrului interior.
Acest subtil flux / reflux transmis de fortele magnetice si elecromagnetice ale planetelor,  apelor interioare ale organismului uman, determina si construieste in corpul energetic uman, emotii care  pot construi sau distruge.

Conform unei teorii apartinand Walton, Koehler si Reid, frecventa de 440 Hz denatureaza si deregleaza centrii de energie ai corpului uman (chakrele) si stimuleaza vibratii care altereaza  Eu-l spiritual, anuleaza legatura inima-minte, intuitia si inspiratia creatoare. Sigur nu este o coincidenta ca in metafizica intervalul dintre A=440 Hz si A=444 Hz este cunoscut ca Intervalul Diavolului... si care au inlocuit F#=741 Hz si C(5)= 528 Hz, (echivalentul celor de mai sus) din vechea scara a solfegiului original . 

PS: Dintre frecventele fundamentale, C(5)= 528 Hz, se remarca in mod deosebit si este considerata a fi frecventa iubirii divine, Codul Sursa. Aceasta frecventa readuce fiinta umana in armonie divina cu toata Creatia, facilitand vindecarea si miracolele.



Articol inspirat de o stire scurta publicata de George Valah Blog







Niciun comentariu:

Un produs Blogger.