Teoria conspiratiei: ISON, o simpla cometa sau mai mult?





Ciudat, media nu spune mai nimic despre cea care este numită Cometa Secolului. Pe timpul lui Caragiale,  când auzea  lumea despre cometă, se discuta ÅŸi la ÅŸcoală cu mai multă sau mai puÅ£ină pricepere. La noi, Cometa Secolului este tratată cu indiferenţă, media cel puÅ£in cea românească nu spune nimic nici măcar aÅŸa ca fapt divers, deÅŸi nu este un fenomen chiar aÅŸa de lipsit de importanţă. Doar în „Las Vegas Guardian Express” se pomeneÅŸte că NASA a decis să ridice un balon în ziua de 28 Septembrie, care să observe mai bine cometa ISON în caz că condiÅ£iile atmosferice vor împiedica vizibilitatea din observatoarele de pe Pământ. Misiunea va purta denumirea de BRRISON (Baloon Rapid Risponse to comet ISON) ÅŸi numai numele acestei misiuni îţi dă fiori. Misiunea va dura doar o zi deocamdată, dar balonul va fi folosit  de mai multe ori într-un interval de 10 luni. BRRISON va încerca să afle ÅŸi din ce este compusă cometa.

Daca misiunea ÅŸi intenÅ£ia este de a se da un răspuns rapid… Cometei sau posibilelor efecte ale trecerii ( să sperăm că doar trecere) acesteia pe langă Pămant sau prin sistemul nostru Solar:
1. De ce e nevoie de un balon, dacă există atâţia sateliÅ£i în atmosferă ÅŸi toÅ£i sunt” de observare”, conform declaraÅ£iilor date la lansările lor ?
2. Există posibilitatea ca sateliÅ£ii să fie practic inoperabili datorită „impulsului electromagnetic”?
3. Se ştie oare din ce este compusă cometa, sau doar se presupune că ar fi formată din gheaţă?
4. De ce mass-media nu spune nimic despre cometă care si-a facut intrarea pe data de 28 septembrie in zona de observare a Pămantului?

Acestea nu sunt toate intrebările, alte intrebări se vor pune pe măsură ce se va afla mai multe. Să notăm, fără a ne panica faptul că incep să se confirme informaţiile despre existenţa unor trupe ruseşţi şi germane in SUA, se pare toate specializate în acţiuni de salvare în caz de dezastre. Deci întâlnirea celor două departamente rus şi american nu a fost doar pur informativă, are aplicaţii practice.
Ce se ştie este că de data aceasta cometa va trece destul de aproape de Soare, de centrul sistemului solar şi există posibilitatea să intre in sfera gravitaţională a Soarelui sau să fie influenţată de căldura acestuia. Ce se poate intampla?

1. Cometa să se dezintegreze şi resturi ale acesteia să fie supte de Soare şi/sau aruncate în exterior;

2. Cometa să reuşească să treacă de Soare şi să îşi vadă de drumul ei. Aici există varianta ca această totuşi să sufere unele modificări în ceea ce priveşte volumul şi deci şi traiectoria, sau nu. În mod cert, modificându-şi volumul, îşi va modifica şi traiectoria deci aceasta va deveni din data de 28 noiembrie când se presupune că va fi cel mai aproape de Soare, impredictibilă;

Dacă ISON este compusă doar din gheaţă ÅŸi eventual gaze, Pământul se poate confrunta „doar” cu o răcire a atmosferei, un val de gheaţă sau precipitaÅ£ii ÅŸi temperaturi extreme de valoare sau perioadă mai mică sau mai mare în funcÅ£ie de efectul pe care Soarele îl va avea faţă de cometă. Nimeni la această oră nu poate să spună ÅŸi dacă poate nu va spune, care vor fi aceste efecte, pe ce perioadă, sau pe ce suprafaţă a Terrei, pentru că nu se ÅŸtie ce mărime din cometă se va dezintegra ÅŸi în ce parte o va lua. Oricum, impulsul electromagnetic poate fi unul din efectele „ secundare” ale fenomenului...

La această oră este prea devreme să se spună ceva, sunt prea puţine date certe, practic tot ce se ştie sunt presupuneri, inclusiv faptul că ISON va avea o strălucire foarte puternică, de 13 ori mai mare decât a Lunii şi că în noiembrie va putea fi văzut cu ochiul liber aproape ca un al doilea Soare. Se spune că va putea fi văzută langă Soare, ziua în amiaza mare. Deocamdată media nu pomeneşte absolut nimic despre ISON deşi este un fenomen care se vede odată la milioane de ani.

Dar, pentru că mai există un dar, există păreri sau opinii chiar şi ştiinţifice care spun că pericolul nu este numai dezintegrarea cometei. În varianta în care totuşi aceasta va reuşi să supravieţuiască apropierii de Soare, pentru noi mai există un pericol , un moment critic şi acesta va avea loc în Februarie, deci după ce aflăm dacă ISON s-a dezintegrat sau nu, atunci când Pământul va trece prin coada cometei care iarăşi nu se ştie ce conţine. Poate fi compusă din gaze, vapori, blocuri de gheaţă, bucăţi de rocă de cine ştie ce dimensiuni care pot ajunge pe Pământ.

Şi mai este un aspect despre care nu vorbeşte nimeni. Toţi vorbesc despre influenţa pe care Soarele o va avea faţă de ISON, dar nimeni nu a pus în discuţie cum va influenţa ISON Soarele de vreme ce va trece suficient de aproape de el, ca să intre în sfera sa de gravitaţie? Prea multe întrebări fără răspuns şi poate tocmai de aceea nu se pomeneşte nimic. La această oră nu există nici o certitudine, doar supoziţii, calcule, opinii fără nimic palpabil.

Ramane intrebarea la care nu răspunde nimeni. Ce este ISON ? Există variante, ba că ar fi un asteroid, ba că ar fi NIBIRU, sau Planeta X, ba că ar fi una sau mai multe nave spaţiale...



PS: ISON activeaza pana la paroxism energiile lui Marte intreaga luna octombrie cu care este conjunct sau urmandu-l indeaproape (1.2 si 26, 27 octombrie) , adaugandu-se cuadratura Uranus/Pluton de la inceputul lunii noiembrie asa ca nu sunt surprinzatoare miscarile tectonice din ultima vreme. Incepand cu jumatatea lunii octombrie pana tarziu in noiembrie nu sunt excluse intensificari seismice pe tot globul, amplificarea energiei geomagnetice si avarii importante ale retelelor electrice ( 9,10 si 18 octombrie).

Un comentariu:

  1. Mai muma,daca pamintul e o planeta creata artificial inseamna ca si comeata e artificiala/dinspre partea mea articolul e obiectiv adica cu toate datele posibile si imposibile ,adevarat ca nu pare NIBIRU, ma bucura faptul ca e prea elaborata ca sa fie deslusita de mintile perfide ale cagenturilor care cred ca pot controla totul. In fiecare dimineata o sa-i trimit rugamintea sa treaca pe la noi.
    Binenteles ca OCULTA paminteana are atitea capete (nici ele nu stiu bine unele de altele si fiecare se crede cea mai cu motz/din care unele chiar sint controlate de o oculta care nu locuieste pe pamint).Pe de alta parte,mucles, de ce nu se intreaba nimeni ce fac verii nostri de pe LUNA:STAU SI EI CUFURITI DE FRICA ca pamintenii sau ei stiu cine vine cu adevarat si se pregatesc de intimpinare.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.