Imaginile trecutului




Sa te deplasezi pe axa timpului a fost si este fascinatia omenirii. Secrete ascunse ar putea fi dezvaluite, relatarile istorice modificate si adevaruri incomode scoase la lumina… O masina a timpului dincolo de senzational ar fi chiar incomoda, nu-i asa?

Ipoteza ca planurile unui aparat care priveste in trecut s-ar afla in posesia Vaticanului este stiuta si privita ca pe o poveste SF. Cea mai faimoasa si cunoscuta “masina a timpului” este cronovizorul parintelui benedictin Pellegrino Ernetti. Principiul de functionare al unui asemenea mecanism a fost descris din punct de vedere stiintific de astrofizicianul G. Benford in romanul Timescape( pentru a trimite mesaje în trecut se folosesc tahioni, particule care au ipotetic viteza mai mare decât cea a luminii).

Informatii disparate si contradictorii despre munca lui Ernetti exista atat de multe incat este greu sa poti expune clar  si amanuntit detaliile acestei inventii, insa, cele mai importante au fost facute chiar de parintele Ernetti intr-un  interviu publicat în revista La Domenica del Corriere (numărul din 2 mai 1972), unde afirma că a participat la construirea ÅŸi punerea în funcÅ£iune a unei maÅŸini capabile să înregistreze imagini ÅŸi sunete din trecut.

Inventia sa poate fi descrisa simplu ca un aparat ( cronovizor) care capteaza imagini din trecut sub forma unor holograme proiectate intr-un spatiu cilindric. Profesor de muzica prepolofonica si absolvent al facultatii de fizica, parintele Ernetti si-a inceput experimentele stiintifice in 1952 impreuna cu padre Gemelli. Cu timpul li s-au alaturat 12 cercetatori al caror nume au ramas necunoscute, exceptie facand doar numele lui E. Fermi ( laureat Nobel) si al lui Wernher von Braun, ambii cunoscuti ca mari fizicieni ai lumii.

Cum s-a ajuns la prima experienta reusita nu se stie exact. Parintele Ernetti a ramas extrem de evaziv vis-à-vis de persoana care a inventat aparatul sau constructia sa. Tot ceea ce a declarat este faptul ca acesta este compus din 3 parti: 1. Antene capabile sa capteze lumina si sunetul construite dintr-un aliaj de 3 metale 2. Un tip de captator activat si dirijat de unde luminoase si sonore 3. un sistem complicat de mecanisme de inregistrare a sunetelor si imaginilor.

In afara interviului dat in 1972 saptamanalului “La Domenica del Corriere” padre Ernetti da publicitatii si o fotografie care il infatiseaza pe Iisus agonizand pe cruce , declarand ca imaginea a fost captata cu cronovizorul. Conform spuselor acestuia, cat timp cronovizorul a fost functional, au fost vazute live urmatoarele scene istorice:
- Discursul lui Mussolini;  Discursul lui Napoleon cand a proclamat Republica Italia; O piata de zarzavaturi de pe vremea Imparatului Traian; Discursul lui Cicero; Tragedia Thyeste a poetului roman Quintus Ennius in 169 i. H.; Cina cea de Taina in anul 36 (imagini captate intre 12-14 ianuarie 1956);  Rastignirea si aparitiile lui Iisus dupa moarte; Distrugerea Sodommei si Gomorei; Primirea celor 10 porunci de catre Moise.

Indoiala despre existenta acestui aparat a cuprins intreaga lume si sinceritatea calugarului pusa sub semnul intrebarii, mai ales ca acesta nu se zbatea sa convinga pe nimeni… Parintelui Ernetti contactat de reprezentantii Vaticanului i s-a interzis sa mai impuie capul credinciosilor cu lucruri diavolesti iar savantilor care colaborasera la proiect transmise avertismente discrete.

Toate presiunile facute asupra parintelui Ernetti par a fi fost eficiente daca tinem cont ca pana in 1994 cand acesta a murit, subiectul cronovizorului a fost practic sters, ignorant sau ridiculizat la scara mondiala. Ramane totusi un semn de intrebare in constiinta colectiva : a existat sau nu cronovizorul?




Niciun comentariu:

Un produs Blogger.