Noua ordine astrologica



DeÅŸi a revenit la modă ÅŸi se doreÅŸte a fi o punte  Ã®ntre trecut ÅŸi prezent, astrologia actualăşi anume acea preocupare condusă cu discernământ ÅŸi seriozitate (eliminând redactările stereotipe de horoscoape cu caracter comercial) – nu s-a situat încă la nivelul vechilor cunoaÅŸteri. Åži aceasta, din cauză că majoritatea astrologilor contemporani nu au preluat decât părÅ£i ale unor scheme antice, limitate în special la sistemul nostru solar. în plus, chiar dacă se oferă elemente întru totul veridice, marea majoritate a astrologilor actuali nu au capacitatea de a afla elemente specifice determinante, cum ar fi:

- nivelul de evoluÅ£ie spirituală atins de fiecare ins în parte. Chiar dacă doi sau mai mulÅ£i oameni s-au născut exact la aceeaÅŸi dată ÅŸi la aceeaÅŸi oră, caracterele lor ÅŸi înseÅŸi vieÅ£ile lor vor diferi mult, în raport cu nuanÅ£ele specifice ale maturităţii  sau ale imaturităţii spirituale a fiecărui suflet în parte.

-  „încărcătura karmică” rezultată din ÅŸirul de vieÅ£i anterioare diferă total de la individ la individ, în modul cel mai ascuns. Chiar dacă această „încărcătură” contribuie la fixarea datei, ÅŸi chiar a orei  de naÅŸtere, „programul karmic” depăşeÅŸte cu mult condiÅ£ionările astrologice, fiind preponderent în desfăşurarea vieÅ£ii fiecăruia dintre noi.

O interesantă reliefare a acestui aspect a fost redată de iniÅ£iatul german O. E. Bernhardt (Abd-ru-shin) în volumul II al operei sale, în care arăta următoarele: „Dacă o radiaÅ£ie a unui astru este defavorabilă unei persoane în raport cu „tiparul său astrologic”, un atare efect se resimte numai dacă în programul karmic este prevăzută afectarea acesteia ca urmare a aplicării „legii cauzei ÅŸi a efectului” pentru un gând sau/ÅŸi o faptă nocive, anterioare. 

Deci, radiaÅ£ia astrală vine să întărească procesul energetic al „arderii secvenÅ£ei karmice” existente în programul vieÅ£ii persoanei respective. Dar dacă aceasta nu are înregistrate astfel de secvenÅ£e care trebuie să fie „ÅŸterse” din caseta corpurilor subtile, oricât ar fi de nefavorabilă radiaÅ£ia astrului, nu i se întâmplă nimic, chiar dacă astrologul a determinat schematic aÅŸa ceva. Desigur, fenomenul de „barare” este la fel ÅŸi în situaÅ£ii inverse: la configuraÅ£ii astrale cu radiaÅ£ii favorabile, acestea nu au efecte benefice dacă încărcătura ÅŸi, respectiv, programul karmic al persoanei impun secvenÅ£e neplăcute în perioadele respective ale vieÅ£ii”.


 Stabilirea unei scheme astrale nu-i oferă omului decât un folos redus, deoarece la radiaÅ£iile astrelor ar trebui adăugate ÅŸi radiaÅ£iile solului, care sunt specifice diferitelor regiuni ale Pământului. De altfel, trebuie în mod absolut luată în considerare ÅŸi materia vie subtilă, cu toate activităţile care se desfăşoară acolo: de exemplu, lumea formelor-gânduri, aceea a karmei, curenÅ£ii emiÅŸi în materie de forÅ£ele cosmice nocive, cât ÅŸi de cele ale Luminii, ÅŸi încă alte multe lucruri.
Daca punem in calcul si rolul altor astre, destul de multe ca numar, a căror existenţă multi dintre astrologi o ignoră, şi care totuşi atenuează sau intensifică efectele, le contracarează şi le deplasează schema astrală definitivă poate fi total contrară aceleia pe care ar fi capabil să o stabilească chiar şi cel mai bun astrolog.

Există cu adevărat dirijări de energii cosmice despre care astrologii obiÅŸnuiÅ£i nu au, în general, nici cea mai vagă idee – fiind ÅŸtiute doar de unii astrologi ce au cunoÅŸtinÅ£e esoterice extinse ÅŸi au, totodată, ÅŸi darul clarvederii. Astfel de fenomene au influenÅ£e determinante asupra oamenilor ca indivizi, dar ÅŸi asupra omenirii întregi.

Iată ce dezvăluia în acest sens Maestrul Djwhal Khul, prin intermediul lui A. A. Bailey: „ToÅ£i MaeÅŸtrii primesc un antrenament atent cu privire la manevrarea energiilor… Maestrul este instruit învăţând să manevreze energiile extraplanetare, care sunt insa  
circumscrise printr-un cerc solar ce nu poate fi depăşit. Maeştrii care s-au decis să urmeze cea de a doua Cărare (cea a lucrării magnetice) sunt învăţaţi să stăpânească şi să orienteze energiile sistemice, precum şi anumite energii emanate din constelaţia Balanţei sau cele ale unei stele din Ursa Mare.

In stadiile cele mai avansate ÅŸi când este mult mai evoluat decât indică termenul de „Maestru”, el lucrează în mod conÅŸtient pe planul mentalului cosmic. Activităţile sale se vor orienta atunci spre corelarea energiilor care vin din Ursa Mare cu cele ce vin de la constelaÅ£ia Pleiadelor, în dubla lor relaÅ£ie cu sistemul nostru solar ÅŸi, doar în mod auxiliar, cu Pământul nostru… 




fragment din vol. Incursiuni in alte lumi - Fl. Gheorghita





Niciun comentariu:

Un produs Blogger.