2016 Anul Maimutei de Foc



Conform calendarului chinez ( calendarul Hsia), anul Maimutei de Foc  va incepe pe 8 februarie 2016 si isi va termina influenta  pe 27 ianuarie 2017. Simbolizat de cele doua elemente, Focul Yang asezat pe partea de sus a Metalului, 2016  pare la prima vedere contradictoriu , exploziv si conflictual. Daca tinem cont de faptul ca Focul Yang determina oamenii sa-si piarda  cumpatul repede dar este cinstit si bun la inima, putem deduce ca majoritatea conflictelor aparute in acest an pot fi rezolvate prin compromis si concesii. Cu astfel de caracter ( Focul Yang), 2016 va fi relativ mai putin violent decat 2015 si multe neintelegeri si lupte vor ajunge mai usor la solutionari .
De notat elementul metalic ascuns  al Maimutei, Metalul yang, care este un element distructiv, o energie agresiva a apei care va caracteriza 2016 prin  importante conflicte legate de ocean sau mare. Accidentele  de navigatie ale unei companii aeriene sau dezastrele maritime pot fi un element principal de izbucnire a numeroase neintelegeri nationale sau/si internationale.

In contrapondere, Focul Yang care mai simbolizeaza si Soarele ( implicit un sentiment de optimism si bucurie), va influenta puternic industria divertismentului si artele in general. Sa nu uitam ca acum 60 de ani, cand omenirea a mai experimentat Anul Maimutei de Foc, nume precum Elvis Presley, Marilyn Monroe si Doris Day au castigat notorietate si succes. In februarie 1956, melodia  Heartbreak Hotel a lui Elvis Presley a cucerit lumea, Marilyn Monroe si-a schimbat numele din Norma Jean si a fost inceputul unei cariere fulminante iar Doris Day  a inregistrat cel mai faimos cantec "Que Sera Sera" ....

O alta influenta importanta  a anului 2016,  derivata din semnificatiile Focului Yang in metafizica chineza,  va fi starea sanatatii multora dintre noi. Cum Focul Yang reprezinta soarele si energia – inima si circulatia sanguina, Maimuta de Foc poate aduce foarte usor probleme legate de inima, sange, inflamatii, plamani, sistemul respirator sau ale pielii. Cu Focul care ataca Metalul exista sansele unei pandemii de gripa iar  suplimentele necesare pentru a imbunatati sistemul imunitar ar trebui sa nu ne lipseasca. Atentie marita la lunile februarie si mai. Vitamina C, omega 3 si antioxidantele pot ajuta organismul uman sa faca fata provocarii de Foc a anului Maimutei.

Maimuta este animalul aflat in conflict permanent cu Tigrul si cum amandoua sunt stele calatoare si animale terestre, ciocniri precum accidentele de circulatie se vor intalni destul de des. Cei nascuti in anul Maimutei ( 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004) care au unul dintre cei patru stalpi Tigrul, cat si cei nascuti in anul Tigrului ( 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 ,2010) vor fi predispusi la asemenea experiente mai ales ca in 2016 vor calatori mai mult ca de obicei.
Pentru toti cei care doresc sa scape de excesul de kilograme , 2016 se va dovedi extrem de benefic . Sosirea elementului Metal este o sansa buna sa scapam de greutatea excesiva a elementului Pamant acumulata in ultimii 3 ani.  2016 anul Maimutei si 2017 anul Cocosului de Foc vor fi cei mai eficienti in acest sens.

In privinta economiei, elementul Foc al anului 2016 va fi forta motrice ce va ajuta majoritatea industriilor. Cele cinci elemente afecteaza deasemenea starea generala a oamenilor si cum in general focul inseamna bucurie, apa frica, pamantul meditatia, metalul tristetea si lemnul furia  asa ca 2016 este pozitiv pentru economie si va continua pana spre jumatatea anului 2017. Industriile care vor merge bine in anul Maimutei vor fi industriile legate de foc È™i elemente de apa ( industria energetica, finantele, divertismentul, transporturile si in particular transportul maritime, comunicatiile).
Vor exista inca conflicte si neintelegeri in relatiile internationale si nu va fi un an pasnic dar oamenii vor fi optimisti, deschisi la minte, increzatori si plini de initiativa in gasirea solutiilor de surmontare a obstacolelor. Vor mai fi miscari de masa , accidente importante, schimbari neprevazute.

Energia feng shui se va schimba si ea. In anul Maimutei de Foc, energia rea numita “Cinci Galben” simbolizand obstacolele si nesansa ajunge in NE. Se recomanda ca in partea de NE a casei sa se atarne clopotei de vant metalici pentru a risipi aceasta energie rea. Lunile in care trebuie sa fim mai atenti sunt februarie, mai, si noiembrie 2016.

Celor mai predispusi la influentele rele ale Maimutei de Foc si anume, cei nascuti in anul Tigrului, li se recomanda a purta asupra lor un pandantiv reprezantand Sarpele , pandant ce va minimaliza energiile rauvoitoare. Pentru toti ceilalti este bine a se evita pe cat posibil luarea deciziilor in datele de 2, 5 sau 9 si purtarea culorilor rosu, negru si maro inchis. Albul, auriul si albastrul sunt considerate baraje pentru influentele negative ale Maimutei de Foc.


Raymond Lo



Niciun comentariu:

Un produs Blogger.