• Codul Omega
  • Codul Omega
  • Codul Omega
Codul Omega Codul Omega Codul Omega

sâmbătă, februarie 27, 2016

Leacurile Bibliei, remedii moderne si ajutor in spiritualitate ( 1 )




Tamaia – darul magic

Unul din darurile pe care magii le-au adus la nasterea lui Iisus a fost tamaia. Utilizata in timpurile biblice drept un remediu universal in prevenirea infectiilor era apreciata pentru capacitatile sale antiseptice, antiinflamatorii si analgezice.

Plinius cel Batran recomanda tamaia ca un antidot pentru otravirea cu cucuta. Se credea, totodata, ca tamaia ar fi eficienta in problemele digestive si in tratarea racelii, a febrelor, tusei, dar si pentru regenerarea parului,  pielii si intarirea gingiilor.
Esenta de tamaie dispune de energia yin vindecatoare, ce inlesneste curatarea energetica si spirituala, dar are totodata efecte extraordinare in afectiunile respiratorii si in tratarea bronsitei si a laringitei.

In medicina moderna s-au facut cercetari ce atesta calitatile exceptionale ale tamaiei. Cercetatorii au facut referire la ea ca la un posibil tratament pentru anumite tipuri de cancer, pentru colitele ulcerative, pentru boala Crohn, pentru anxietate sau astm etc.

Smirna -  aur pentru sistemul imunitar

Alaturi de tamaie, cei trei magi au adus in dar pruncului Iisus si smirna, ambele considerate a fi obiecte “de lux” si la fel de pretioase ca si aurul. Beneficiile smirnei nu inceteaza sa uimeasca si astazi, in epoca moderna. In mod traditional, smirna era folosita pentru a trata artrita, imbunatatirea circulatiei, tulburari digestive, afectiuni respiratorii, respiratie urat mirositoare, febra si raceli, gingii slabite.  
O alta calitate extraordinara a smirnei este si intarirea sistemului imunitar, aceasta stimuland productia de celule albe din sange. Smirna este un antioxidant extrem de
puternic, iar medicina actuala are in vedere efectele pe care le are aceasta in tratarea cancerului si a tumorilor. Smirna contine 75% seschiterpene care stimuleaza partea creierului care controleaza emotiile.
Totodata, ajuta hipotalamusul, glanda pineala si glanda pituitara.

Usturoiul - planta vitalitatii

Una dintre cele mai vechi plante cultivate pe Pamant datand de acum 6000 de ani, usturoiul este o planta inzestrata cu virtuti sacre. In Egiptul antic , era obligatoriu ca slavii care construiau piramidele sa consume usturoi, intensificandu- si puterea si vitalitatea. Plasat ca atare in mormintele faraonilor, alunga energiile Intunericului si forma un scut energetic in jurul celui disparut.
Aliment, dar si medicament, usturoiul este un antibiotic natural extrem de puternic, dar si un antioxidant pe masura, iar calitatile sale antibacteriale si antivirale au devenit legenda.

Conform oamenilor de stiinta de la Universitatea Alabama - Birmingham, o dieta bogata in usturoi poate preveni aparitia anumitor tipuri de cancer, precum cel de colon, de san sau de prostata, deoarece usturoiul are puterea de a amplifica producerea de sulfat de hydrogen, raspunzator pentru inhibarea acestor maladii. Totodata, ustoroiul reduce nivelul de trigliceride si colesterolul total, de la 5% pana la 15%.

Limba Mielului

Bogata in fitonutrienti, minerale si vitamine, limba mielului era consumata atat in alimentatie, cat si pentru mentinerea sanatatii in timpurile biblice. In medicina traditionala, limba mielului era utilizata pentru a reduce tusea, febra, reumatismul, eczemele. In timpurile moderne, planta este recunoscuta ca fiind un rezervor de acizi grasi esentiali, precum acid gama-linoleic (in concentratie de 17-20%), cu renume pentru efectul antiinflamator.

Acidul linolenic, un acid gras omega-6, ce joaca un rol esential in reducerea durerilor articulare, in intarirea imunitatii si a mentinerii sanatatii pielii, face din aceasta planta un aliat puternic la varsta senectutii.
Totodata, limba mielului contine o cantitate insemnata de vitamina C (60% din doza zilnica recomandata per 100 g), vitamina A (140% din doza zilnica recomandata) , vitamina B3 (niacin), fier (41% din doza zilnica recomandata) calciu, potasiu, cupru, magneziu, zinc.

Feniculul

Unul dintre cele mai bune alimente antioxidante si antiinflamatorii de pe planeta, feniculul era o planta utilizata in timpurile lui Iisus, ca un substitut de sezon pentru piper, fiind totodata cunoscuta pentru efectul sau de crestere a apetitului.
In Naturalis Historia a lui Plinius se mentioneaza insa si intrebuintarea medicala a feniculului: efectele benefice asupra sanatatii ochiului. Cercetarile moderne au aratat insa ca feniculul este si o sursa excelenta de vitamina C, acid folic, potasiu si fibre.

Cercetatorii de la Universitatea din Texas au descoperit ca anetolul, un fitonutrient antiinflamator ce impiedica transformarea celulelor normale, in celule canceroase, se gaseste din belsug in compozitia feniculului.

Astazi, intrebuintat in tratarea flatulentei,  indigestiei, hipertensiunii, alaptare,  tratarea sindromului premenstrual, si in tratarea congestiei sinusurilor, feniculul se remarca ca fiind planta cu calitati recunoscute de cunoscatorii magiei naturale pentru aportul de energie care ajuta la indepartarea blocajelor energetice.







0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 
Design by Free WordPress Themes