Misteriosul muschi al sufletului - muschiul psoas







Petreci mult timp in fata calculatorului, birou sau masina? Putini stiu ca muschiul psoas ( cel mai mare şi cel mai puternic dintr-un grup de muşchi denumiţi flexori ai şoldului), cunoscut si ca muschiul sufletului are cel mai mult de suferit din aceasta cauza. Pentru ca la nivel energetic, aici se stocheaza majoritatea traumelor si stresului , starea de spirit si perceptia asupra vietii se va deteriora constant.

Stilul nostru de viață rapid (mental), combinat cu sedentarismul determină organismul nostru sa se declare invins in lupta contra acestui dusman parsiv - stresul. De aici, pana la un impact uriaÅŸ asupra sănătăţii noastre mintale, fizice, afective ÅŸi spirituale nu va  mai fi decat un pas.
Acest bombardament zilnic de anxietate si frica nu are decat un singur castigator. Mai-marii care stiu sa  foloseasca acest lucru, si nu de acum ci de secole.Ce usoara este manipularea in aceste conditii ! Si ce convenabil !

Starea de frica, cu energia ei atat de joasa, ne face victime sigure, usor de condus.. de convins … Acest aspect biologic al oamenilor ( cunoscut si sub numele de creier soparla) este exploatat si valorificat de cine trebuie si cand trebuie. Creierul soparla sau trunchiul cerebral compus din mezencefal È™i porÈ›iuni din creierul mic,  este responsabil pentru instinctele de supravieÈ›uire primitive, cum ar fi agresiunea si frica, ( lupta si fuga).
Si cum in aceasta perioada, acesta este stimulat prin orice mijloace, rezultatul il vedem, il simtim si traim cu totii.

 Alternativa pare ridicol de simpla dar este foarte eficienta. 5 minute acordate zilnic fortificarii muschiului psoas, parte a unui proces de lunga durata va va schimba viata cu siguranta. Incepe chiar de azi . Daca vei acorda muschiului psoas tot atata timp cat ai petrecut citind acest articol, cat de curand vei simti SCHIMBAREA.






Niciun comentariu:

Un produs Blogger.