Calatoria in timp, mit sau adevar?



Iulie 1954. O zi extrem de torida pe aeroportul din Tokio, Japonia. La punctul vamal, un om cu infatisare caucaziana prezinta pasaportul vamesilor insa acestia raman stupefiati. Actul oficial prezentat fusese eliberat de o tara necunoscuta pe nume Taured. Luat la intrebari si pus sa arate unde anume pe harta ar exista aceasta tara, omul fara nici o ezitare isi indreapta degetul spre Principatul Andorrei.  

Asa incepe  una dintre cele mai misterioase si fascinante relatari despre ceea ce am putea numi o calatorie in timp.
La fel de nedumerite ca si ciudatul calator, , autoritatile nipone il invita pe barbatul misterios la un interogatoriu. Acolo se afla ca acesta este de varsta mijlocie si provine dintr-o țara care nu a existat niciodată pe harta lumii, Taured. In pașaportul sau se regaseau o mulțime de vize, unele ale unor tari necunoscutedar si mai multe vize de intrare in Japonia. In acest fel, vamesii realizeaza ca barbatul mai fusese de multe ori in Japonia, dar cu toate acestea nicio inregistrare oficiala despre aceste vizite in actele aeroportului.

Deasemenea, barbatul sustine ca lucreaza in cadrul unei companii cunoscute din Europa dar atunci cand compania a fost contactata, nimeni nu avea habar de existenÈ›a acestui angajat. Interesant este ca barbatul din Taured detinea asupra sa o multime de documente prin care putea proba ca detine o functie de conducere in respectiva companie….

La un control mai amanuntit, asupra barbatului s-au mai gasit diverse monede, neidentificate de vamesii niponi dar care pareau a proveni din  mai multe tari dar si o rezervare la un hotel din Tokio.
Pentru ca misterul se adancea din ce in ce mai mult, oficialitatile nipone decid sa cerceteze hotelul respectiv. In urma anchetei, inexplicabilul se adanceste tot mai mult. Se decide ca barbatul sa fie dus intr-un birou pana la aparitia serviciilor speciale. Inchis in acel birou, care se afla undeva la etajul 10 al cladirii respective, fara ferestre sau o alta posibilitate de iesire, barbatul dispare fara urma de parcă s-ar fi evaporat.


Acestea fiind faptele, nimeni nu a gasit de atunci vreo explicatie acestui caz. Ipoteza calatoriei in timp si dimensiunilor paralele ramane inca la nivel de speculatie, si totusi, a existat sau va exista o tara cu numele Taured ?!





Niciun comentariu:

Un produs Blogger.