Cele mai puternice 10 pietre semipretioase



Neinitiatii in ocult si ezoterism cred ca pietrele semipretioase sunt frumoase si atat. Este bine de stiut ca fiecare fragment dintr-o astfel de piatra poseda  energie si puterea de a ne echilibra fizic si psihic. Ele atrag, inmagazineaza si retin energia pozitiva din univers.
Fiecare piatra are zodia ei, puterea ei si un context in care isi face simtita energia la cote inalte. Reorienteaza energiile, le amplifica, si construiesc un scut de protectie in jurul persoanei care le poarta. Intr-un top al celor mai puternice si des folosite avem: aventurinul, jaspul rosu, agatul negru, carneolul, ochiul de tigru, hematitul, sodalitul, cristalul de stanca, cuartul roz si ametistul.

Aventurin – Piatra viziunii
Numele sugereaza calatorii spre taramuri indepartate si, intr-adevar, se pare ca aceasta piatra are darul sa isi transporte purtatorul spre situatii favorabile. Este piatra viziunii si a vizionarilor, dupa cum indica si culoarea ei verde pal. Verdele a fost dintotdeauna asociat cu energii de nestavilit, fie ca e vorba despre talazurile marii sau fortele naturii. Se spune ca aventurinul e cel mai bun talisman pentru jucatori si ca aduce prosperitate materiala celor care il poarta atunci cand au cu adevarat nevoie de intuitie si noroc.

Jasp rosu – Piatra echilibrului
E rosie ca sangele involburat al indragostitilor, iar legenda ei spune ca poate calma si cele mai intempestive energii. Atunci cand porti jasp rosu, nicio situatie, oricat de tensionata, nu-si mai poate manifesta intreg tumultul asupra ta. Poti regasi echilibru si liniste in cele mai grele momente. Mai mult, chiar – se spune ca e benefica pentru cei aflati in cautarea unui drum propriu si a independentei.

Agat negru – Piatra protectiei
In epoca antica, in care calatoriile erau mult mai anevoioase si pline de peripetii, iar modalitatile de transport mai nesigure decat in zilele noastre, cei care porneau la drum se insoteau de un pandantiv de agat negru. Se spune ca energia acestei pietre genereaza siguranta, confort fizic, psihic si mental din primul moment in care intra in contact cu cel care o poarta. Actioneaza ca o pavaza nevazuta si de nedistrus, indiferent de drumul pe care il alegeti.

Carneol (Cornalina) – Piatra pasiunii
Simtiti ca sunteti secat(a) de energie? V-au disparut ca prin minune tonusul, energia, pofta si cheful de viata? Cornalina viu colorata are proprietati care va pot ajuta. Atunci cand situatiile par fara iesire, iar dvs. nu mai aveti forta sa luptati pentru a iesi cu bine din ele, piatra pasiunii va poate reda energia, va poate face sa va redescoperiti determinarea si va scoate invingator in orice lupta, fie ea cu cei din jur sau cu dvs. insiva.

Ochi de tigru – Piatra puterii personale
Din cele mai stravechi timpuri, oamenii si-au dorit sa poata vedea si intelege mai mult. Cei doi ochi cu care suntem inzestrati, au descoperit ei, nu ne sunt de ajuns pentru a cuprinde intreaga complexitate a lumii. Asa s-a nascut legenda pietrei ochi de tigru, benefica atunci cand va lipseste increderea in propriile forte si curajul de a va asuma convingerile. Cand va doriti ceva ce pare de neobtinut, ochiul de tigru va va demonstra ca puteti atinge orice scop pe care vi l-ati propus.

Hematit – Piatra mintii
Se spune ca atunci cand esti stresat sau simti ca tensiunea e pe cale sa iasa prin tavan, hematitul e piatra cu cele mai bune efecte de relaxare. Denumirea sa provine din limba greaca veche, in care haima insemna rosu aprins, la fel ca si culoarea sangelui (de unde si asocierea cu circulatia sangelui si cu inima). Hematitul actioneaza ca un balsam asupra mintii, din care risipeste furia, nelinistea si gandurile negative. E recomandata si insomniacilor cronici sau celor care au probleme diverse cu somnul, provocate de stress.

Sodalit – Piatra intelepciunii
Cateodata, oricat de mult ne-am dori, nu ne putem impaca sentimentele si gandurile. Inima si mintea refuza sa se puna de acord, iar din acest conflict tensionat se nasc sentimentele de panica, anxietate si frustrare, care, la randul lor, provoaca insomnii. Legenda „pietrei intelepciunii,” a vestitului sodalit, spune ca pentru ganduri clare si o viziune logica asupra problemelor cu care ne confruntam, aceasta este piatra cea mai eficienta.

Cristal de stanca – oglinda sufletului
Cristalele au impresionat din cele mai vechi timpuri, datorita structurii lor complexe, in egala masura fragila si plina de forta. Iata de ce se spune despre cristalul de stanca, o superba piatra semi-pretioasa, ca actioneaza intocmai precum o oglinda a sufletului.  Atunci cand nu stiti pe ce drum sa o apucati sau cum sa va indepliniti cele mai arzatoare dorinte, cristalul va poate arata calea cea buna, intensificandu-va intuitia.

Cuart roz – piatra iubirii
Indiferent de forma de iubire despre care simtiti ca va lipseste (filiala, parentala, romantica, platonica sau chiar iubirea de sine), cuartul roz o poate aduce in viata dvs.. Indiferent prin cate ati trecut pana acum, legenda acestei pietre de o culoare delicata spune ca puteti gasi liniste si iertare (fata de dvs. sau fata de cei care v-au ranit).

Ametist – piatra spiritualitatii

Protejeaza impotriva gandurilor negative, impotriva magiei negre, blestemelor si pericolelor. O piatra extrem de benefica pentru cei care se tem de accidente sau pericole. Se spune ca daca un rau voitor face ceva impotriva purtatorului acestei pietre , ametistul isi schimba culoarea, avertizand asupra pericolului.





Niciun comentariu:

Un produs Blogger.