Horoscop 2019 - Anul Mistretului de Pamant




2019  Anul Mistretului de Pamant – horoscop general

Conform calendarului Hsia, anul Mistretului din 2019 este simbolizat de catre cele doua caractere chinezesti – Pamant Yin si elementul Apa. Conform ciclului nasterii È™i distrugerii, care guverneaza relatiile dintre elemente, daca doua elemente se afla intr-un ciclu destructiv si in relatii antagonice, anul caracterizat de acestea va fi un an cu multe conflicte cum va fi cazul anului 2019. Asa s-a intamplat in 2015 ( Lemn peste Pamant), si 2016, 2017 ( Foc peste Metal). 2018 contrar anilor anteriori si caracterizat de elementele Pamant peste Pamant a adus mai multa maleabilitate si dorinta de pace ( tratatul de pace  dintre Statele Unite si Coreea de Nord).

Configuratia elementelor din 2019 cu elementul Pamant care doreste cu orice pret sa domine elementul Apa, este una plina de adversitati care va genera destul de mult conflict si mai putina armonie in relatiile internationale. Din fericire, elementul Pamant Yin are o natura mult mai blanda,mai pasnica si mai moderata si va incerca sa construiasca o atmosfera mai pacifista si mai intelegatoare in relatiile internationale. Cu toate acestea deoarece Pamantul Yin sta pe Apa ,pacea si armonia in 2019 sta pe un fundament extrem de fragil, fara o sustinere si sprijin solid, existand o ostilitate secreta care va genera activitați teroriste si asasinate, cutremure , alunecari de teren ,prabusiri de cladiri, agresivitate si revolte în diferite parti ale lumii.

Elementul Apa, foarte puternic in anul Mistretului de Pamant,  va aduce de asemenea dezastre de apa, cum ar fi inundatii si furtuni puternice, accidente de trafic marin.
Chinezii cred ca Mistretul nu este o zodie prea harnica, inteligent, cu un caracter  inselator si lacom iar steaua “ Umbrela Cereasca” extrem de activa in acest an, cu exact aceste calitati va aduce in 2019 numeroase cazuri de coruptie, fraude fiscale ( in special pe internet) si scandaluri sexuale.

In sistemul celor cinci elemente, Focul reprezinta bunastarea, optimismul si fericirea care a predominat in anii precedenti ai Maimutei ( 2016) si Cocosului de Foc ( 2017). Pe masura ce intram in anul Cainelui (2018), elementul Pamant incepea sa stinga incet,incet elementul Foc  si sa ridice obstacole in calea bunastarii si optimismului. Activitatea economica incepe si ea sa dea semne de oboseala si vine acum anul 2019 unde elementul Foc nu se mai regaseste absolut deloc.

Consecintele sunt usor de inteles : o scadere a cresterii economice si a activitatilor financiare care  pe termen lung duc la o scadere drastica a pietei bursiere si, nu in ultimul rand, aparitia unei crize economice. Cum abia peste 7 ani  vom mai avea un an astrologic caracterizat de elementul Foc, nu mai este nevoie de nicio concluzie.

Din punct de vedere al sanatatii, diminuarea spre extinctie a elementului Foc si adversitatea Mistretului cu Sarpele, aduce in 2019 probleme ale circulatiei sangelui si slabiciuni ale inimii, boli ale oaselor ( reumatism).Terminarea elementului Foc este nefavorabila oamenilor care au nevoie de acest element si cei care isi cunosc harta trebuie sa acorde o atentie deosebita acestui lucru. Antioxidanti ca supliment pentru reglarea elementului Pamant si coenzima Q10 pentru imbunatatirea elementului Foc vor face diferenta pentru starea de sanatate a multor oameni.

Cei nascuti in an de Mistret si Sarpe vor fi cei care se vor confrunta cu cele mai multe provocari in 2019. De regula, aceste doua zodii vor calatori si vor trai cele mai interesante schimbari ( schimbari ale resedintei, biroului, locului de munca, calatorii dese si neasteptate). De evitat sau de avut grija deosebita la practicarea sporturilor extreme( pilotarea masinilor de curse, parasutism, scufundari, planorism ). Pentru cei nascuti in ani de Sarpe, purtarea unui talisman Tigru si evitarea pe cat posibil a calatoriilor pe directia nord-vest (directia Marelui Duce in 2019) poate face diferenta in a trece cu nava prin ochiul  furtunii si a ajunge la mal udandu-si doar putin hainele, sau a ajunge la mal pierzandu-si corabia.

Cu totii stim ca energiile feng-shui se schimba an de an. Prin urmare, necesitatea cunoasterii distributiei energiilor bune si rele este obligatorie. In 2019, anul Mistretului de Pamant, energia rea numita “ Cinci Galben”- simbolizand obstacolele si ghinionul ajunge in sud-vest. Se recomanda punerea unor clopotei de vant metalici pentru a dizolva aceasta energie. Lunile la care trebuie sa avem mai mare grija : mai, august, noiembrie.

O alta stea negativa , steaua 2 – steaua bolilor, va ajunge in nord-est in 2019. Metoda traditionala de dizolvare a acestei stele, este asezarea unui sir de sase monede metalice in zona afectata in nord-estul casei. Steaua 3, steaua conflictelor si furturilor, situate in 2019, se va afla in sud. Punerea unei bucati de hartie rosie in aceasta zona, va minimaliza aceasta influenta.


                                                                                                                             Raymond Lo

Un comentariu:

Un produs Blogger.